TOPlist



Preview: Flyers vs. Ducks
9.2.2016 20:40

Po kratičké pauze čeká hokejisty z Philadelphie další utkání letošní základní části. Flyers se po nevydařeném víkendu, kdy podlehli jak Rangers, tak Capitals, vracejí zpět do Wells Fargo Center, kde dnes v noci od 01:00 SEČ přivítají mužstvo Anaheimu Ducks. Po nevydařeném startu sezóny se Kačeři herně velice zvedli a v současné době jim patří po 51 zápasech 8. Místo v tabulce Východní konference, když dokázali nasbírat již 57 bodů.




Týmy z Philadelphie a Anaheimu na sebe v letošním ročníku NHL již jedenkrát narazili, což znamená, že dnes se Flyers a Ducks utkají podruhé a naposledy. První vzájemný duel se uskutečnil koncem uplynulého kalendářního roku v Honda Center, kde bylo k vidění velice vyrovnané utkání. Díky vydařené třetí třetině se však na konec ze zisku dvou bodů radovali domácí Ducks, kteří dokázali zvítězit 4:2.

Jelikož Ducks působí v nejprestižnější hokejové lize na světě od roku 1993 a oba dnešní soupeři jsou z opačných koutů Spojených států, Flyers a Ducks spolu v NHL příliš zápasů neodehráli. Dnešní soupeři se v celé historii střetli pouze 29krát a úspěšnější jsou ve vzájemných duelech hokejisté z Anaheimu, kteří dokázali zvítězit 14krát, 10krát se radovali Letci a 5 zápasů skončilo až remízou.

Stejně jako v posledních zápasech, tak i dnes by měli hokejisté z Philadelphie postrádat vinou zranění dvojici svých hráčů. Letci se tento měsíc nebudou zřejmě vůbec moci spolehnout na třiadvacetiletého kanadského útočníka Seana Couturiera, jehož trápí blíže nespecifikované zranění v dolní části těla. Druhým hráčem na marodce Flyers je momentálně sedmadvacetiletý český brankář Michal Neuvirth. Podobně jako u Couturiera, tak i u rodáka z Ústí nad Labem vedení Letců přesně nesdělilo, o jaké zranění se jedná. Flyers Neuvirthovi zdravotní potíže specifikovali jako zranění v dolní části těla.

Ani kouč Ducks Bruce Boudreau si v současné době nemusí dělat nikterak velké starosti s množstvím zraněných hráčů. Celek z Kalifornie bude v dnešním duelu na ledě Philadelphie postrádat dvojici svých hráčů. Jedním z nich je zkušený obránce Clayton Stoner, který laboruje se zraněním kyčle. Druhým hráčem mimo hru je útočník Shawn Horcoff, který se však ve Wells Fargo Center nepředstaví vinou suspendace. Zbytek svých hráčů má kouč Kačerů k dispozici.

Trenér Letců z Philadelphie Dave Hakstol již oznámil, který z brankářů bude v dnešním utkání hájit svatyni jeho celku. Flyers v duelu s Anaheimem vsadí opět na svou brankářskou jedničku, a sice sedmadvacetiletého kanadského gólmana Steva Masona, jenž se při zranění Michala Neuvirtha představí v brance Philadelphie již popáté v řadě. Rodák z Oakvillu odchytal v dosavadním průběhu sezóny celkem 33 zápasů s úspěšností zákroků 91.6% a průměrem 2.69 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Letců bude i dnes dvaadvacetiletý Američan Anthony Stolarz.

Také trenérský personál Kačerů z Anaheimu již prozradil, který z gólmanů se postaví mezi tři tyče. Jelikož Ducks mají za sebou včerejší utkání na ledě Pittsburghu, které téměř celé odchytal dvaadvacetiletý americký gólman John Gibson, dnes se od úvodních minut představí v brance týmu z Kalifornie šestadvacetiletý dánský brankář Frederik Andersen. Rodák z Herningu odchytal během letošní základní části celkem 27 zápasů s úspěšností zákroků 91.8% a průměrem 2.33 gólu na zápas.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
05/02/2016 Sean Couturier C Dolní část těla
01/02/2016 Michal Neuvirth G Dolní část těla


Anaheim Ducks
Datum Hráč Post Zranění
05/02/16 Clayton Stoner D Kyčel
26/01/16 Shawn Horcoff C Suspendace




Flyers (P-PP-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
7.2.2016 Capitals vs. Flyers 3:2
6.2.2016 Flyers vs. Rangers 2:3n
5.2.2016 Predators vs. Flyers 3:6
3.2.2016 Flyers vs. Canadiens 4:2
28.1.2016 Capitals vs. Flyers 3:4p

Ducks (P-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
6.2.2016 Penguins vs. Ducks 6:2
5.2.2016 Ducks vs. Coyotes 5:2
5.2.2016 Kings vs. Ducks 2:4
3.2.2016 Ducks vs. Sharks 3:2
27.1.2016 Bruins vs. Ducks 2:6










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






ANAHEIM DUCKS








Philadelphia Flyers vs. Anaheim Ducks
Datum: 10.2. 2016 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center
TV:


Autor: David Hél