TOPlist



Preview: Flyers vs. Coyotes
27.1.2015 21:00

Po týdenní přestávce a All-Star víkendu se hokejisté z Philadelphie vracejí zpět na ledovou plochu. Před vlastními fanoušky ve Wells Fargo Center dnes Flyers od 01:00 SEČ vyzvou mužstvo Arizony Coyotes, kteří patří k jednomu z nejhorších týmů letošní základní části. Kojoti totiž během 46 zápasů dokázali nasbírat pouhých 37 bodů a v tabulce Západní konference jim patří až předposlední příčka. Yotes se navíc v posledních utkáních vůbec nedaří, když z šesti předcházejících zápasů dokázali získat pouhý bod za prohru po prodloužení. Dokáží se Letci po týdenní pauze vrátit na vítěznou vlnu a zabojovat tak o playoff?




Flyers a Coyotes na sebe v letošní základní části již jednou narazili. Dnešní utkání tak bude posledním vzájemným střetnutím těchto dvou mužstev v letošní sezóně. Oba celky se utkaly koncem loňského kalendářního roku v Glandale, kde se ze zisku cenných dvou bodů radovali domácí Kojoti, kteří dokázali zvítězit 4:2.

Někteří z hokejistů z Philadelphie doléčili přes přestávku zranění a jsou tak dnes připraveni na návrat do hry. Zpět do sestavy Flyers by se měl vrátit zkušený zadák Nick Schultz, jenž laboroval se zraněním v horní části těla. Mimo hru byl v předchozích zápasech také brankář Steve Mason. Na marodce Letců však i nadále zůstává kanadský zadák Braydon Coburn, jehož trápilo zranění nohy. Na návrat do hry není zatím ještě připraven ani zkušený švédský zadák Nicklas Grossmann, jehož vyřadilo zranění ramene. Před vlastními fanoušky si dnes nezahraje ani mladičký forvard Scott Laughton, jenž je neustále na marodce se zraněním v horní části těla. V zápase s Arizonou se nepředstaví ani rakouský forvard Michael Raffl, který je mimo hru vinou onemocnění. Posledním hráčem na marodce Letců je velezkušený finský bek Kimmo Timonen, jehož do hry nepustí krevní sraženiny.

Jelikož disciplinární komise potrestala útočníka Zaca Rinalda za zákrok na Krise Letanga osmizápasovým distancem a Michaela Raffla trápí onemocnění, vedení Flyers bylo nuceno z farmy Lehigh Valley Phantoms povolat útočníky Ryana Whitea a Petra Straku, kteří by se měli představit ve třetím útoku po boku Seana Couturiera. Elitní formace se dnes představí ve složení Jakub Voráček, Claude Giroux, Matt Read. Ve druhém útoku by se měl představit RJ Umberger, jenž doplní Braydena Schenna a Waynea Simmondse. V posledním útoku by pak měli nastoupit Vincent Lecavalier, Chris VandeVelde a Pierre-Edouard Bellemare.

Mužstvo z Arizony na rozdíl od Letců z Philadelphie v současné době netrápí příliš mnoho zraněných. Coyotes budou v zápase na ledě Wells Fargo Center postrádat pouze dvojici zraněných hráčů. Mimo hruu je v momentálně pětadvacetiletý dánský forvard Mikkel Boedeker, jehož do zápasu nepustí problémy s břichem. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Kojotů je zkušený český obránce Zbyněk Michálek, jehož trápí blíže nespecifikované zranění v horní části těla. Zbytek svých svěřenců má kouč Dave Tippett plně k dispozici.

I přesto, že se zpět do sestavy Flyers vrátil po zranění kolene šestadvacetiletý gólman Steve Mason, v brance Letců z Philadelphie dnes začne zkušenější Ray Emery. Rodáka z Oakvillu trápila před včerejším tréninkem drobná nemoc, kvůli níž se kouč Criag Berube rozhodl poslat mezi tři tyče svého celku právě Emeryho. Dvaatřicetiletý kanadský gólman odchytal v dosavadním průběhu letošního ročníku celkem 19 utkání s úspěšností zákroků 89.0% a průměrem 3.27 gólu na zápas.

To svatyni arizonských Kojotů by dnes měla s největší pravděpodobností hájit brankářská jednička Yotes, kterou je zkušený kanadský gólman Mike Smith. Dvaatřicetiletému Kanaďanovi se však stejně jako celému jeho týmu příliš nedaří. Rodák z Kingstonu totiž odchytal během letošní základní části celkem 31 zápasů s úspěšností zákroků 88.7% a průměrem 3.51 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Coyotes by dnes měl být Mike McKenna.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
28/8/14 Kimmo Timonen D Krevní sraženiny
09/01/15 Nicklas Grossmann D Rameno
13/01/15 Braydon Coburn D Noha
15/01/15 Scott Laughton C Horní část těla
27/01/15 Michael Raffl RW Nemoc


Arizona Coyotes
20/01/15 Mikkel Boedker LW Břicho
20/01/15 Zbyněk Michálek D Horní část těla




Flyers (V-P-V-P-P)

Datum Zápas Skóre
21.1.2015 Flyers vs. Penguins 3:2p
19.1.2015 Islanders vs. Flyers 7:4
18.1.2015 Sabres vs. Flyers 3:4
15.1.2015 Flyers vs. Canucks 0:4
15.1.2015 Capitals vs. Flyers 1:0

Coyotes (P-PP-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
21.1.2015 Blackhawks vs. Coyotes 6:1
19.1.2015 Jets vs. Coyotes 4:3p
18.1.2015 Wild vs. Coyotes 3:1
16.1.2015 Coyotes vs. Flames 1:4
14.1.2015 Coyotes vs. Sharks 2:3









Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






ARIZONA COYOTES








Philadelphia Flyers vs. Arizona Coyotes
Datum: 28. 1. 2015 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, Pensylvánie)
TV: -


Autor: David Hél