forum







TOPlist


Preview: Flyers vs. Bruins

11.3.2017 17:05

Hokejisté z Philadelphie posledním zápasem v Torontu téměř pohřbili své naděje na postup do letošních vyřazovacích bojů. Poslední hřebíček do rakve Flyers budou moci zatlouct bostonští Bruins, kteří svěřence kouče Davea Hakstola vyzvou dnes večer od 19:00 SEČ v TD Garden. Ani Medvědi z Bostonu nemají v současné době vůbec nic jisté. Tým z Massachusetts má totiž po 67 odehraných zápasech na kontě 76 bodů a Toronto na deváté příčce tak na svého rivala ztrácí pouhopouhé dva body s tím, že má oproti Bruins zápas k dobru. To Letci si prohrou v Torontu situaci značně zkomplikovali, když na pozici zaručující účast v playoff ztrácejí již pět bodů.



Dnešní soupeři na sebe během letošní základní části narazili již dvakrát a tak se dnes Flyers a Bruins utkají naposledy. První vzájemný zápas této sezóny se uskutečnil ve Wells Fargo Center a diváci se u něj rozhodně nenudili. Letci z Philadelphie se díky gólu Michaela Del Zotta a Clauda Girouxa sice dostali v první dvacetiminutovce do dvoubrankového vedení, avšak po celý zbytek zápasu byl jasně lepší tým Bostonu, který v duelu dominoval. Bruins se nakonec podařilo ve třetí třetině z hole Davida Krejčího a Brada Marchanda srovnat na 2:2 a zápas tak dospěl až do prodloužení, v němž se však diváci vítěze nedočkali. Rozhodnout tak museli až samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější domácí Flyers, když v 9. sérii skóroval obránce Shayne Gostisbehere. To lednová odveta v Bostonu byla mnohem jasnější. Bruins hosty z Philadelphie jasně přehráli a před svým publikem se mohli radovat z výhry 6:3.

Boston Bruins i Philadelphia Flyers patří v nejprestižnější hokejové lize na světě k tradičním týmům. Oba soupeři se tak ve své historii střetli již ve 191 zápasech a mnohem úspěšnější je celek z Massachusetts, jenž dokázal zvítězit již ve 102 duelech. Letci se z výhry nad Bostonem radovali v 68 případech a 21 zápasů skončilo až remízou. Na ledě Bruins se Letcům vůbec nedaří. Z celkových 96 duelů tam totiž Flyers dokázali vyhrát pouze devětadvacetkrát, 56 utkání skočilo výhrou bostonských Medvědů a 11 utkání vítěze neurčilo.

Během posledních zápasů na marodku Letců z Philadelphie nikdo nepřibyl a tak bude trenér Dave Hakstol postrádat kvůli zdravotním problémům pouze jednoho hráče. Do zápasu s Bostonem s určitostí nezasáhne rakouský forvard Michael Raffl, který laboruje se zraněním v dolní části těla a svému týmu by měl chybět až do konce letošní základní části. Flyers zřejmě nastoupí ve stejném složení jako v minulých duelech a tak budou zápas pouze z tribuny sledovat útočníci Roman Ljubimov, Dale Weise a obránce Nick Schultz.

Ani Bruins v současné době netrápí příliš mnoho zranění. Boston se dnes v zápase s Philadelphií bude muset obejít jen bez dvojice svých hráčů. Kouč Medvědů Bruce Cassidy se nemůže momentálně spolehnout na služby pětadvacetiletého kanadského forvarda Ryana Spoonera, jehož trápí následky po otřesu mozku. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Bostonu je pak forvard Tim Schaller, který je mimo hru se zraněním v dolní části těla.

Po jednozápasové pauze se do branky Flyers vrací osmadvacetiletý kanadský gólman Steve Mason, jenž v poslední době předváděl vynikající výkony a jen díky němu se Letci drželi ve hře o playoff. Rodák z Oakvillu odchytal během dosavadního průběhu letošní základní části celkem 46 zápasů s úspěšností zákroků 90.6% a průměrem 2.76 gólu na zápas. Záda bude dnes Masonovi krýt osmadvacetiletý český brankář Michal Neuvirth.

Kouč Bostonu Bruce Cassidy ještě oficiálně neoznámil, který z gólmanů se dnes představí v brankovišti Bruins. Zdá se však být téměř jisté, že bostonští vsadí na svou brankářskou jedničku, kterou je třicetiletý finský gólman Tuukka Rask, jenž svého kolegu mezi tři tyče příliš často nepouští. Rodák ze Savonlinny odchytal během letošní sezóny již 53 zápasů s úspěšností zákroků 91.4% a průměrem 2.25 gólu na zápas. Náhradním brankářem Bruins dnes bude kazašský gólman Anton Chudobin.



Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
02/03/17 Michael Raffl LW Dolní část těla


Boston Bruins
Datum Hráč Post Zranění
10/03/17 Tim Schaller LW Dolní část těla
07/03/17 Ryan Spooner C Otřes mozku




Flyers (V-PP-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
10.3.2017 Maple Leafs vs. Flyers 4:2
8.3.2017 Sabres vs. Flyers 3:6
5.3.2017 Capitals vs. Flyers 2:1p
3.3.2017 Flyers vs. Panthers 2:1n
1.3.2017 Flyers vs. Avalanche 4:0

Bruins (V-P-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
9.3.2017 Bruins vs. Red Wings 6:1
7.3.2017 Senators vs. Bruins 4:2
5.3.2017 Bruins vs. Devils 3:2
3.3.2017 Bruins vs. Rangers 1:2
1.3.2017 Bruins vs. Coyotes 4:1





PHILADELPHIA FLYERS






BOSTON BRUINS










TD Garden je arena v Bostonu jmenující se po svém sponzorovi - TD Bank. Lidé jí však běžně říkají The Garden nebo i Boston Garden. Bývalým názvem byl FleetCenter a Shawmut Center. Arena je domovem Bostonu Bruins z NHL, Bostonu Celtics z NBA a Bostonu Blazers z NLL. Každoročně se zde utkávají bostonské univerzity v hokejovém turnaji Beanpot. Univerzity z celé Nové Anglie se zde setkávají v hokejovém klání Hockey East Championship. Aréna byla slavnostně otevřena 30. září 1995. Náklady na celou stavbu činily 160 miliónů dolarů. Kapacita stadionu pro hokejová utkání je 17.565 diváků.



Philadelphia Flyers vs. Boston Bruins
Datum: 11.3. 2017 (19:00 SEČ)
Stadion: TD Garden (Boston, MA)
TV: Nova Sport 2


Autor: David Hél





























© PHILADELPHIA FLYERS CZ - 2011-2016

KONTAKT

philadelphiaflyers@email.cz

SLEDUJTE NÁS