TOPlist



Preview: Flyers vs. Bruins
7.1.2016 20:05

Další zápas letošní základní části NHL čeká dnes v noci hokejisty z Philadelphie. Flyers po výhře na domácím ledě zavítají do města Saint Paul, kde od 02:00 SEČ vyzvou v Xcel Energy Center domácí Wild. Hokejisté Minnesoty jsou na tom momentálně velice dobře. Svěřenci Mikea Yea dokázali během 39 zápasů nasbírat 49 bodů a v tabulce Západní konference jim tak patří 5. příčka. Wild se navíc skvěle daří právě na domácím ledě, kde z 20ti zápasů vyhráli hned 14, pětkrát prohrál a pouze jedenkrát na svého soupeře nestačili po prodloužení.




Letci z Philadelphie a bostonští Medvědi na sebe v průběhu letošního ročníku již jedenkrát narazili a k vidění bylo opravdu zajímavé utkání. V TD Garden se Flyers během první dvacetiminutovky sice dostali díky brankám Bellemara a Gagnera hned dvakrát do vedení, avšak Bruins dokázali pokaždé srovnat. Ve druhé části se navíc dokázali prosadit Chris Kelly a Jimmy Heyes, díky čemuž domácí vedli 4:2. Svěřenci kouče Dave Hakstola se však nevzdali a ve třetí třetině z hole Clauda Girouxa a Wayna Simmondse srovnali na 4:4. O vítězi tak rozhodlo až prodloužení, v němž se opět prosadil kapitán Claude Giroux a Flyers si tak odvezli 2 cenné body.

Stejně jako Boston Bruins tak i Philadelphia Flyers patří v nejprestižnější hokejové lize na světě k tradičním týmům. Oba soupeři se tak ve své historii střetli již 187krát a mnohem úspěšnější je celek z Massachusetts, jenž dokázal zvítězit již 100krát. Letci se z výhry nad Bostonem radovali 66krát a 21 zápasů skončilo až remízou. Na ledě Philadelphie jsou statistiky mnohem vyrovnanější. Z celkových 92 vzájemných duelů dokázali Flyers zvítězit v 37 případech, 45 utkání skončilo ve prospěch Medvědů a v 10ti případech si oba celky body rozdělili.

I dnes budou Letci z Philadelphie vinou zdravotních problémů postrádat pouze jednoho hráče, kterým je dvaadvacetiletý americký obránce Shayne Gostidbehere, jehož vyřadilo zranění v dolní části těla. Rodák z Floridy se již sice objevil na ledové ploše tréninkového centra Flyers, avšak Letci nechtějí riskovat vážnější zranění. Gostisbeherův stav tak zůstává klasifikován jako day-to-day.

To Medvědi z Bostonu budou dnes ve Wells Fargo Center postrádat trojici svých hráčů. Kouč Bruins Claude Joulien se v zápase s Philadelphií nebude moci spolehnout na českého útočníka Davida Krejčího, který laboruje se zraněním v horní části těla. Stejné zranění jako Krejčího dnes nepustí do hry ani zkušeného kanadského obránce Adama McQuaida. Posledním zraněným hráčem Bostonu je momentálně pětatřicetiletý kanadský forvard Chris Kelly, jehož ze hry vyřadila zlomenina stehenní kosti.

Jelikož se Flyers v posledních zápasech daří a k dispozici mají mezi zápasy poměrně dlouhé volno na odpočinek, kouč Dave Hakstol nemá důvod nic měnit. I proto se tak dnes opět mezi tři tyče postaví sedmadvacetiletý kanadský gólman Steve Mason, jenž v utkání s Islanders udržel již třetí čisté konto v sezóně. Rodák z Oakvillu odchytal v letošním ročníku již 25 zápasů s úspěšností zákroků 91.3% a průměrem 2.72 gólů na zápas. Náhradním gólmanem Flyers bude i dnes český brankář Michal Neuvirth.

Tak jako Flyers i Bruins dnes s největší pravděpodobností vsadí na svou brankářskou jedničku a dlouholetou oporu Tuukku Raska. Osmadvacetiletý finský gólman, jenž patří v NHL k absolutní špičce, odchytal v dosavadním průběhu letošní základní části již 30 zápasů s úspěšností zákroků 91.6% a průměrem 2.49 gólů na zápas. Záda by měl Raskovi krýt švédský gólman Jonas Gustavsson.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
08/01/16 Shayne Gostisbehere D Dolní část těla


Boston Bruins
Datum Hráč Post Zranění
13/01/16 David Krejčí C Horní část těla
13/01/16 Adam McQuaid D Horní část těla
10/12/15 Chris Kelly C Noha




Flyers (V-V-V-P-P)

Datum Zápas Skóre
10.1.2016 Flyers vs. Islanders 4:0
8.1.2016 Wild vs. Flyers 3:4p
6.1.2016 Flyers vs. Canadiens 4:3
2.1.2016 Kings vs. Flyers 2:1
31.12.2015 Sharks vs. Flyers 4:2

Bruins (P-PP-V-P-P)

Datum Zápas Skóre
12.1.2016 Rangers vs. Bruins 2:1
10.1.2016 Senators vs. Bruins 2:1p
9.1.2016 Devils vs. Bruins 1:4
6.1.2016 Bruins vs. Capitals 2:3
1.1.2016 Bruins vs. Canadiens 1:5










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






BOSTON BRUINS








Philadelphia Flyers vs. Boston Bruins
Datum: 14.1. 2016 (02:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center
TV:


Autor: David Hél