forum







TOPlist


Preview: Flyers vs. Bruins

14.1.2017 18:40

Před pětidenní pauzou čeká hokejisty z Philadelphie náročný víkend, během něhož je čeká duel s Bostonem a Washingtonem. Dnes tak Letci zavítají do TD Garden, kde od 19:00 SEČ vyzvou domácí Bruins. Právě bostonští Medvědi jsou na tom velmi podobně jako Flyers. Oba celky totiž v tabulce Východní konference dělí pouhý bod. Svěřencům Clauda Jouliena se více daří na hřištích soupeřů než před svými příznivci. Bruins odehráli na svém ledě během letošního ročníku celkem 19 zápasů, z nichž po základní hrací době vyhráli jen sedm, dvakrát se radovali až po prodloužení a hned deset utkání prohráli.



Dnešní soupeři na sebe během letošního ročníku již jedenkrát narazili a k vidění byl koncem listopadu ve Wells Fargo Center velmi napínavý duel. Letci z Philadelphie se díky gólu Michaela Del Zotta a Clauda Girouxa sice dostali v první dvacetiminutovce do dvoubrankového vedení, avšak po celý zbytek zápasu byl jasně lepší tým Bostonu, který v duelu dominoval. Bruins se nakonec podařilo ve třetí třetině z hole Davida Krejčího a Brada Marchanda srovnat na 2:2 a zápas tak dospěl až do prodloužení, v němž se však diváci vítěze nedočkali. Rozhodnout tak museli až samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější domácí Flyers, když v 9. sérii skóroval obránce Shayne Gostisbehere.

Boston Bruins i Philadelphia Flyers patří v nejprestižnější hokejové lize na světě k tradičním týmům. Oba soupeři se tak ve své historii střetli již ve 190 zápasech a mnohem úspěšnější je celek z Massachusetts, jenž dokázal zvítězit již ve 101 duelech. Letci se z výhry nad Bostonem radovali v 68 případech a 21 zápasů skončilo až remízou. Na ledě Bruins se Letcům vůbec nedaří. Z celkových 95 duelů tam totiž Flyers dokázali vyhrát pouze devětadvacetkrát, 55 utkání skočilo výhrou bostonských Medvědů a 11 utkání vítěze neurčilo.

Celek z Philadelphie v posledních týdnech netrápí téměř žádná zranění a stejně tomu je také dnes. Hokejisté z Philadelphie by měli v zápase s Bruins postrádat pouze kanadského útočníka Matta Reada, jehož trápí blíže nespecifikované zranění v dolní části těla. Zpět do sestavy se naopak vrací švýcarský obránce Mark Streit, který vynechal posledních několik týdnů kvůli zranění ramene.

Stejně jako Flyers, tak i Bruins si v současné době nemusejí dělat příliš velké starosti se svou marodkou. Spolehnout se kouč Claude Joulien nemůže v dnešním utkání s Philadelphií pouze na dvojici svých zraněných hráčů. Mimo hru je v současné době osmadvacetiletý kanadský útočník Matt Baleskey, jehož do utkání nepustí zranění kolene. Druhým a zároveň posledním hráčem Bruins, kterého trápí zdravotní potíže, je mladičký kanadský bek Collin Miller, jehož vyřadilo zranění v horní části těla.

Trenér Dave Hakstol dnes udělá změnu a do brankoviště Flyers pošel osmadvacetiletého českého gólmana Michala Neuvirtha, který odchytal závěr zápasu s Vancouverem a ze 14 střel za svá záda nepustil ani jedu. Rodák z Ústí nad Labem odchytal v letošním ročníku celkem 11 zápasů s úspěšností zákroků 87.6% a průměrem 3.18 gólu na zápas. Záda bude Neuvirthovi krýt Steve Mason.

To Bruins vsadí podle očekávání na svou brankářskou jedničku a dlouholetou oporu, kterou je devětadvacetiletý finský gólman Tuukka Rask, jenž do branky své brankářské kolegy příliš často napouští. Stejně tomu je tak letos, kdy rodák ze Savonlinny odchytal již 34 zápasů s úspěšností zákroků 92.6% a průměrem 1.95 gólu na zápas.



Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
12/12/16 Mark Streit D Rameno


Boston Bruins
Datum Hráč Post Zranění
13/01/17 Collin Miller D Dolní část těla
14/12/16 Matt Baleskey LW Koleno




Flyers (V-P-PP-V-P)

Datum Zápas Skóre
13.1.2017 Flyers vs. Cancucks 5:4n
11.1.2017 Sabres vs. Flyers 4:1
9.1.2017 Blue Jackets vs. Flyers 2:1p
7.1.2017 Flyers vs. Lightning 4:2
5.1.2017 Flyers vs. Rangers 5:2

Bruins (P-V-PP-V-P)

Datum Zápas Skóre
13.12.2016 Predators vs. Bruins 2:1
11.1.2017 Blues vs. Bruins 3:5
8.1.2017 Hurricanes vs. Bruins 4:3p
8.1.2017 Panthers vs. Bruins 0:4
6.1.2017 Bruins vs. Oilers 3:4/span>





PHILADELPHIA FLYERS






BOSTON BRUINS










TD Garden je arena v Bostonu jmenující se po svém sponzorovi - TD Bank. Lidé jí však běžně říkají The Garden nebo i Boston Garden. Bývalým názvem byl FleetCenter a Shawmut Center. Arena je domovem Bostonu Bruins z NHL, Bostonu Celtics z NBA a Bostonu Blazers z NLL. Každoročně se zde utkávají bostonské univerzity v hokejovém turnaji Beanpot. Univerzity z celé Nové Anglie se zde setkávají v hokejovém klání Hockey East Championship. Aréna byla slavnostně otevřena 30. září 1995. Náklady na celou stavbu činily 160 miliónů dolarů. Kapacita stadionu pro hokejová utkání je 17.565 diváků.



Philadelphia Flyers vs. Boston Bruins
Datum: 14.1. 2017 (19:00 SEČ)
Stadion: TD Garden (Boston, MA)
TV: Nova Sport


Autor: David Hél





























© PHILADELPHIA FLYERS CZ - 2011-2016

KONTAKT

philadelphiaflyers@email.cz

SLEDUJTE NÁS