TOPlist



Preview: Flyers vs. Bruins
21.1.2016 21:45

Po nečekaném volnu, kdy se NHL rozhodla zrušit kvůli sněhové kalamitě sobotní duel Flyers a Islanders, se svěřenci kouč Davea Hakstola vracejí zpátky na ledovou plochu. Po dvou prohrách čeká Letce z Philadelphie další velmi důležitý zápas, když dnes v noci od 01:00 SEČ vyzvou na svém ledě ve Wells Fargo Center celek Bostonu Bruins. Právě Medvědi jsou totiž jedním z týmů, který bojuje v současné době o poslední postupové příčky do playoff. Mužstvo Clauda Jouliena dokázalo během 47 zápasů letošní základní části nasbírat 55 bodů a v tabulce Východní konference mu tak patří 7. příčka.




Flyers a Bruins na sebe v letošním ročníku NHL narazili již dvakrát, což znamená, že dnešní duel bude třetím a zároveň posledním měřením sil těchto dvou mužstev v letošní základní části. Z obou předešlých duelů vzešli vítězně Letci z Philadelphie. První vzájemný zápas těchto dvou týmů se uskutečnil v TD Garden, kde Flyers zvítězili po vynikajícím závěru 5:4 po prodloužení. Také druhý duel ovládl celek z Pensylvánie, který před vlastními příznivci zvítězil před necelými dvěma týdny těsně 3:2.

Stejně jako Boston Bruins tak i Philadelphia Flyers patří v nejprestižnější hokejové lize na světě k tradičním týmům. Oba soupeři se tak ve své historii střetli již 188krát a mnohem úspěšnější je celek z Massachusetts, jenž dokázal zvítězit již 100krát. Letci se z výhry nad Bostonem radovali 67krát a 21 zápasů skončilo až remízou. Na ledě Philadelphie jsou statistiky mnohem vyrovnanější. Z celkových 93 vzájemných duelů dokázali Flyers zvítězit v 38 případech, 45 utkání skončilo ve prospěch Medvědů a v 10ti případech si oba celky body rozdělili.

Letci z Philadelphie budou vinou zdravotním problémů stejně jako v duelu s Penguins postrádat pouze jednoho hráče, a sice dvaadvacetiletého útočníka Seana Couturiere. Rodák z Phoenixu momentálně laboruje se zraněním v horní části těla a jeho stav je tak stále klasifikován jako day-to-day. Kouč Dave Hakstol nepotvrdil, zda se dnes objeví v sestavě Flyers také mladý forvard Jordan Weal, který neustále čeká na svou příležitost. Kanadský útočník dnes trénoval místo RJ Umbergera, avšak zkušený Američan se v závěru tréninku na své místo vrátil a trenér Letců se tak rozhodne až těsně před utkáním. Zápas s Bostonem bude pouze z tribuny sledovat obránce Evgeny Medveděv.

To Medvědi z Bostonu budou dnes ve Wells Fargo Center postrádat dvojici svých hráčů. Kouč Bruins Claude Joulien se v zápase s Philadelphií nebude moci spolehnout na zkušeného kanadského obránce Adama McQuaida, který laboruje se zraněním v horní části těla. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Bruins je momentálně pětatřicetiletý kanadský forvard Chris Kelly, jehož ze hry vyřadila zlomenina stehenní kosti.

Po dvouzápasovém volnu se dnes mezi tři tyče Flyers vrací sedmadvacetiletý český gólman Michal Neuvirth, jenž tak vystřídá svého brankářského kolegu Steva Masona. Rodák z Ústní nad Labem patří v letošním ročníku NHL k vůbec nejlepším brankářům celé ligy. Neuvirth odchytal v dosavadním průběhu základní části celkem 19 utkání s úspěšností zákroků 93.6% a průměrem 2.05 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Letců tak dnes bude kanadský gólman Steve Mason.

To celek z Bostonu zatím neví, který z brankářů bude krýt v dnešním utkání jejich svatyni. Kouč Bruins Claude Joulien se rozhodne až těsně před utkáním podle stavu finského brankáře Tuukky Raska, jenž se necítí zcela fit. Medvědi však mají oba své brankáře velice kvalitní. Osmadvacetiletý Rask odchytal v letošním ročníku již 34 utkání s úspěšností zákroků 91.7% a průměrem 2.47 gólu na zápas. Vynikající statistiky má také náhradník Jonas Gustavsson, jenž odchytal 14 zápas s úspěšností zákroků 91.7% a průměrem 2.29 gólu na zápas.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
21/01/2016 Sean Couturier C Dolní část těla


Boston Bruins
Datum Hráč Post Zranění
19/01/16 Adam McQuaid D Horní část těla
10/12/15 Chris Kelly C Noha




Flyers (P-P-V-PP-V)

Datum Zápas Skóre
22.1.2016 Penguins vs. Flyers 4:3
20.1.2016 Flyers vs. Maple Leafs 2:3
18.1.2016 Red Wings vs. Flyers 1:2n
16.1.2016 Flyers vs. Rangers 2:3n
14.1.2016 Flyers vs. Bruins 3:2

Bruins (V-P-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
24.1.2016 Bruins vs. Blue Jackets 3:2
22.1.2016 Bruins vs. Canucks 2:4
20.1.2016 Canadiens vs. Bruins 1:4
17.1.2016 Bruins vs. Maple Leafs 3:2
16.1.2016 Sabres vs. Bruins 1:4










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






BOSTON BRUINS








Philadelphia Flyers vs. Boston Bruins
Datum: 26.1. 2016 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center
TV: Nova Sport


Autor: David Hél