forum







TOPlist


Preview: Flyers vs. Sabres

10.1.2017 19:50

Po velmi vyrovnané zápase na ledě Blue Jackets, kde svým otřesným výkonem vynikli zejména sudí, se hokejisté Philadelphie přesouvají do Buffala. U Niagarských vodopádů Letci od 01:00 SEČ vyzvou na ledě domácí Sabres, který se stejně jako Flyers v poslední době příliš nedaří. Šavle dokázali z posledních desíti zápasů získat jen 9 bodů, což je pouze o 2 body více než získali svěřenci kouče Davea Hakstola. Tým z Buffala trápí v dosavadním průběhu slabá produktivita, když během 39 zápasů dokázali vstřelit pouhých 89 branek (28. místo v NHL) s průměrem 2.28 gólu na zápas.



Hokejisté z Philadelphie a Buffala na sebe v letošním ročníku základní části již jedenkrát narazili. Oba celky se utkaly koncem listopadu ve Philadelphii, kde byl k vidění velice atraktivní utkání. Sabres se díky brankám Ennise a Moulsona dostali během první třetiny do tříbrankového vedení, avšak ani to jim nestačilo. Na začátku třetí části se totiž prosadil Travis Konecny, který svůj celek nakopl k velkému obratu. V závěrečných třech minutách se prosadil Brayden Schenn a Mark Streit, který poslal zápas do prodloužení. V nastaveném čase se však ani jeden z týmů neprosadil a tak museli rozhodnout až nájezdy, v nichž byli šťastnějším týmem Flyers.

Flyers a Sabres jsou v NHL již tradičními týmy a tak spolu tito dva soupeři odehráli během své historie již řadu zápasů. V základní části na sebe oba celky narazily v celkem 171 zápasech, z nichž 85 dokázali vyhrát Letci z Philadelphie, 66 duelů skončilo lépe pro Sabres a 20 zápasů vítěze neurčilo. Na ledě Sabres se však Flyers nedaří tolik, jako na domácím ledě. Z celkových 83 utkání vyhráli Letci 34, jedenačtyřicetkrát se radovaly Šavle a 8 duelů skončilo remízou.

Trenér Letců z Philadelphie Dave Hakstol si v současné době nemusí dělat starosti s velkým početem zraněných hráčů. Mimo hru je momentálně pouze velezkušený švýcarský obránce Mark Streit, jehož trápí zranění ramene. Zbytek týmu má kouč Hakstol plně k dispozici a vsadit by mi měl i dnes na sestavu, ve které se Flyers představili během posledních dvou utkání. Pouze z tribuny by tak měli v roli náhradníků zápas s Buffalem sledovat Nick Cousins, Boyd Gordon a Nick Schultz.

To Sabres se dnes v zápase s Philadelphií budou muset obejít bez pětice zraněných hráčů. V sestavě Buffala se nepředstaví sedmadvacetiletý kanadský forvard Tyler Ennis, jehož do zápasu nepustí problémy s třísly. Trenér Dan Bylsma se nemůže v současné době spolehnout ani na služby obránce Dimitrije Kulikova, kterého trápí zranění zad. Mimo hru je také mladičký švédský útočník Johan Larsson, který laboruje se zraněním zápěstí. Na marodce Sabres je také obránce Josh Gorges, jehož vyřadilo zranění kolene. Posledním hráčem na marodce Buffala je pak gólman Robin Lehner, kterého skolila chřipka.

Flyers již sice mají zdravé oba své brankáře, avšak stejně jako v zápase s Blue Jackets, tak i dnes vsadí trenér Dave Hakstol na svou jedničku, kterou je osmadvacetiletý kanadský gólman Steve Mason. Rodák z Oakvillu odchytal v dosavadním průběhu letošní základní části již 34 zápasů s úspěšností zákroků 90.3% a průměrem 2.79 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Letců bude i dnes český brankář Michal Neuvirth.

Jak již bylo zmíněno, Sabres se v dnešním zápase s Flyers budou muset obejít bez své brankářské jedničky, kterou je v letošním ročníku Robin Lehner, jenž je mimo hru vinou chřipky. Mezi tři tyče se tak postaví šestadvacetiletý švédský gólman Andres Nilsen, kterému se stejně jako Lehnerovi v této sezóně daří. Rodák z Lulei odchytal v letošním ročníku základní části 13 zápasů s úspěšností zákroků 92.6% a průměrem 2.47 gólu na zápas.



Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
12/12/16 Mark Streit D Rameno


Buffalo Sabres
Datum Hráč Post Zranění
08/01/17 Josh Georges D Kyčel
07/01/17 Dmitry Kulikov D Záda
05/01/17 Tyler Ennis LW Třísla
03/01/17 Johan Larsson LW Zápěstí




Flyers (PP-V-P-PP-P)

Datum Zápas Skóre
9.1.2017 Blue Jackets vs. Flyers 2:1p
7.1.2017 Flyers vs. Lightning 4:2
5.1.2017 Flyers vs. Rangers 2:5
2.1.2017 Ducks vs. Flyers 4:3n
31.12.2016 Sharks vs. Flyers 2:0

Sabres (V-PP-V-P-P)

Datum Zápas Skóre
7.1.2017 Sabres vs. Jets 4:3
6.1.2017 Blackhawks vs. Sabres 4:3p
4.1.2017 Rangers vs. Sabres 1:4
31.12.2016 Bruins vs. Sabres 3:1
30.12.2016 Sabres vs. Bruins 2:4





PHILADELPHIA FLYERS






BUFFALO SABRES










First Niagara Center (dříve HSBC Arena) je multifunkční arena v centru města Buffalo ve státě New York. Arena byla otevřena 21. září 1996 jako náhrada za Buffalo Memorial Auditorium. V době stavby nesla název Crossroads Arena.Hlavní týmy hrající ve First Niagara Center jsou hokejoví Buffalo Sabres z NHL a lakrosoví Buffalo Bandits z NLL. Dříve se tu hrál i americký fotbal v podání Buffalo Destroyers, fotbal zde hráli Buffalo Blizzard a hráli zde také in-line hokejoví Buffalo Wings. Stadion je také pravidelně místem konání univerzitních sportovních událostí a koncertů. Finále mužských basketballových univerzitních lig NCAA a MAAC se zde hrálo už čtyřikrát. V roce 2003 se ve First Niagara Center odehrálo NCAA Frozen Four, finále hokejové NCAA. Kapacita stadionu pro hokejová utkání je 19.070 míst.



Philadelphia Flyers vs. Buffalo Sabres
Datum: 11. 1. 2017 (01:00 SEČ)
Stadion: First Niagara Center (Buffalo, NY)
TV: -


Autor: David Hél





























© PHILADELPHIA FLYERS CZ - 2011-2016

KONTAKT

philadelphiaflyers@email.cz

SLEDUJTE NÁS