TOPlist



Preview: Flyers vs. Sabres
15.2.2015 22:10

Další veledůležitý zápas čeká dnes v noci od 01:30 SEČ mužstvo Flyers, které se představí na ledě First Niagara Center, kde vyzve vůbec nejhorší celek letošního ročníku NHL, a sice Buffalo Sabres. Svěřenci kouče Tedda Nolana mají v současné době na kontě pouhých 35 bodů a v tabulce Východní konference jim patří až 16. tedy poslední příčka. Šavle jsou navíc vůbec nejhorším celkem ligy také co se vstřelených a obdržených branek týče. Hokejisté z Buffala letos skórovali pouze 103x, což je v průměru 1.87 gólu na zápas a ze své branky Sabres lovili již 191 branek, což je v průměru téměř 3.5 obdržených branek za zápas.




Flyers a Sabres na sebe v průběhu letošní základní narazili zatím pouze jednou. První vzájemný zápas těchto dvou mužstev se uskutečnil v polovině ledna na ledě Buffala. Domácí Sabres sice díky brance Zemguse Girgensonse vedli 1:0, avšak Flyers góly RJ Umbergera a Marka Streita zápas dokázali otočit. Šavlím se ještě ve druhé části podařilo díky brance Tylera Ennise srovnat na 2:2, ale Chris VandeVelde a Michael Raffl na začátku třetí část strhli vedení na svou stranu. Hokejisté z Buffala se v závěru zápasu vytvořili několik šancí, avšak druhá trefa Zemguse Girgensonse nakonec Šavlím na body nestačila.

Kouč Letců z Philadelphie Craig Berube má před dnešním zápasem důvod k radosti. Zpět do sestavy Flyers by se měl dnes vrátit rakouský forvard Michael Raffl, jehož poslední dobou trápily problémy s plícemi. Dalším navrátilcem do hry by měl dnes být zkušený kanadský obránce Brayden Coburn, jenž laboroval se zraněním nohy. Flyers by tak dnes měli postrádat už jen dva zraněné hráče. Svěřenci kouče Craiga Berubeho se v utkání s Buffalem budou muset obejít bez své brankářské jedničky Steva Masona, jenž je mimo hru se zraněním kolene. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Flyers je velezkušený obránce Kimmo Timonen, jenž se již týden připravuje na návrat do hry.

Jelikož se zpět do sestavy Flyers vrací útočník Michael Raffl, vedení Letců se během včerejška rozhodlo poslat zpět na farmu Lehigh Valley Phantoms útočník Scott Laughton. Rodák z Oakvillu odehrál v dresu Letců celkem 31 zápasů, během nichž dokázal zaznamenat 6 kanadských bodů za 2 góly a 4 přihrávky. Pouze náhradníky dnes budou po návratu Braydona Coburna obránci Andrew MacDonald a Carlo Colaiacovo.

Ani Sabres v současné době nikterak rozsáhlá marodka netrápí. Trenér Šavlí Tedd Nolan bude v zápase s Philadelphií postrádat čtveřici svých svěřenců. Před vlastními fanoušky se s určitostí nepředstaví nová posila Sabres, a sice Evander Kane, jenž podstoupil operaci ramene a v letošní sezóně si tak již nezahraje. Mimo hru je také útočník Patrick Kaleta, jehož momentálně trápí zranění v dolní části těla. V sestavě Sabres se dnes nepředstaví ani forvard Michail Grigorenko, jenž laboruje se zraněním kolene. Posledním hráčem Sabres mimo hru je zkušený kanadský útočník Cody McCormick, jehož trápí zranění nohy.

Mezi tři tyče Letců z Philadelphie se dnes s určitostí při zranění jedničky Steva Masona představí dvaatřicetiletý kanadský gólman Ray Emery, jenž navázal na výkony svého brankářského kolegy a v posledních zápasech předvádí vynikající výkony, v nichž byl bezpochyby nejlepším hráčem Flyers. Rodák z Hamiltonu odchytal v dosavadním průběhu letošního ročníku celkem 23 zápasů s úspěšností zákroků 89.0% a průměrem 3.29 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Flyers bude v dnešním utkání teprve jedenadvacetiletý Američan Anthony Stolarz, jenž neustále čeká na svůj debut v NHL.

Jelikož se vedení Sabres rozhodlo jen před pár dny vyměnit svou brankářskou jedničku Jhonase Enrotha, v brance Buffala se dnes podle očekávání představí šestadvacetiletý český gólman Michal Neuvirth, který se stejně jako zbytek celku nemůže pochlubit nikterak oslnivými statistikami. Rodák z Ústí nad Labem odchytal v průběhu letošní základní části zatím pouze 19 zápasů, z nichž pouhé tři utkání Sabres dokázali vyhrát, s úspěšností zákroků 90.7% a průměrem 3.37 gólu na zápas. Záda bude Neuvirthovi krýt švédský brankář Anders Lindback.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
28/8/14 Kimmo Timonen D Krevní sraženiny
08/02/15 Michael Raffl B Dolní část těla


Buffalo Sabres
15/02/15 Patrick Kaleta RW Dolní část těla
06/02/15 Evander Kane LW Rameno
03/02/15 Mikhail Grigorenko C Koleno
13/01/15 Cody McCormick C Noha




Flyers (PP-PP-V-PP-V)

Datum Zápas Skóre
14.2.2015 Blue Jackets vs. Flyers 4:3p
11.2.2015 Canadiens vs. Flyers 2:1p
8.2.2015 Capitals vs. Flyers 1:3
6.2.2015 Flyers vs. Islanders 2:3n
1.2.2015 Flyers vs. Maple Leafs 1:0

Sabres (P-P-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
11.2.2015 Sabres vs. Senators 1:2
9.2.2015 Sabres vs. Islanders 2:3
8.2.2015 Sabres vs. Stars 3:2
6.2.2015 Sabres vs. Blues 0:3
4.2.2015 Canadiens vs. Sabres 2:3









First Niagara Center (dříve HSBC Arena) je multifunkční arena v centru města Buffalo ve státě New York. Arena byla otevřena 21. září 1996 jako náhrada za Buffalo Memorial Auditorium. V době stavby nesla název Crossroads Arena.Hlavní týmy hrající ve First Niagara Center jsou hokejoví Buffalo Sabres z NHL a lakrosoví Buffalo Bandits z NLL. Dříve se tu hrál i americký fotbal v podání Buffalo Destroyers, fotbal zde hráli Buffalo Blizzard a hráli zde také in-line hokejoví Buffalo Wings. Stadion je také pravidelně místem konání univerzitních sportovních událostí a koncertů. Finále mužských basketballových univerzitních lig NCAA a MAAC se zde hrálo už čtyřikrát. V roce 2003 se ve First Niagara Center odehrálo NCAA Frozen Four, finále hokejové NCAA. Kapacita stadionu pro hokejová utkání je 19.070 míst.


PHILADELPHIA FLYERS






BUFFALO SABRES








Philadelphia Flyers vs. Buffalo Sabres
Datum:16. 2. 2015 (01:30 SEČ)
Stadion: First Niagara Center (Buffalo, New York)
TV: -


Autor: David Hél