TOPlist



Preview: Flyers vs. Sabres
27.10.2015 18:15

Po další dvoudenní pauze česká hokejisty Flyers již osmé utkání letošní základní části. Letci z Philadelphie tentokrát před vlastními fanoušky ve Wells Fargo Center vyzvou od 00:00 SEČ mužstvo Buffala Sabres, tedy vůbec nejhorší tým uplynulého ročníku NHL. I přesto, že Šavle prošly přes léto velkou přestavbou, začátek letošní sezóny se svěřencům Dana Bylsmy příliš nepovedl. Po osmi utkáních mají Sabres na kontě pouhé 4 body, což stačí pouze na 15. místo v tabulce Východní konference.




V minulém ročníku na sebe během základní části narazili dnešní soupeři celkem třikrát. Poprvé se oba celky utkaly až v polovině ledna, kdy se představily ve First Niagara Center. K vidění byl velice vyrovnaný zápas, který nakonec do vítězného konce dotáhli hokejisté z Philadelphie, kteří zvítězili těsně 4:3. Také odvetné utkání se uskutečnilo na ledě Buffala a opět se ze zisku dvou bodů mohli radovat hráči Flyers, kteří zvítězili 2:1. Poslední vzájemný duel těchto dvou mužstev se pak odehrál ve Wells Fargo Center, kde bonusový bod za výhru 3:2 v prodloužení brali hokejisté od Niagarských vodopádů. Celková bilance Flyers proti Sabres činí 83 výher, 64 proher a 20 remíz/proher po prodloužení.

Letce z Philadelphie sice v úvodu letošního ročníku NHL netrápila téměř žádná zranění, avšak v posledních dvou zápasech přišli Flyers hned o několik svých hráčů. Do zápasu s Buffalem dnes s největší pravděpodobností stále ještě nezasáhne dvaadvacetiletý kanadský forvard Sean Couturier, jenž v minulém týdnu utrpěl otřes mozku poté, co jej nevybíravým hitem poslal na zem bývalý spoluhráč Zac Rinaldo. Kouč Letců Dave Hakstol se dnes nebude moci spolehnout ani na sedmadvacetiletého českého brankáře Michala Neuvirtha, jenž se sice podle svých slov již cítí v pořádku, avšak vedení jej během víkendu zapsalo na listinu zraněných hráčů (IR) a rodák z Ústí nad Labem tak dnes k dispozici s určitostí nebude.

Oddychnout si však Flyers mohou, co se týče stavu Michaela Raffla, jenž v utkání s Rangers schytal úder do hlavy, po němž zkolaboval na střídačce a do šatny mu musel dopomoci až lékařský personál. Rakouský forvard se podle svých slov cítí v pořádku a měl by být připraven naskočit také do dnešního zápasu s Buffalem. Jelikož rodák z Villachu nebude nucen vynechat dnešní zápas, pouze z tribuny bude dnešní duel sledovat útočník Vincent Lecavalier a obránce Brandon Manning, jehož v sestavě opět vystřídá Luke Schenn.

Tým z Buffala je na tom, co se počtu zraněných hráčů týče mnohem hůře než jeho dnešní soupeř. Nový kouč Sabres Dan Bylsma bude v dnešním duelu s Philadelphií vinou zdravotních problémů postrádat hned šestici svých hráčů. Na 4-6 týdnů přišly Šavle o důrazného útočníka Evandera Kanea, jenž laboruje se zraněním kolene. Mimo hru dnes bude také útočník Marcus Foligno a obránce Mike Weber, které v současné době trápí blíže nespecifikované zranění. Ve Wells Fargo Center se dnes nepředstaví ani pětadvacetiletý americký bek Zach Bogosian, jehož ze hry vyřadilo zranění v dolní části těla. Sabres se dnes nebudou moci spolehnout ani na služby zkušeného forvarda Codyho McCormicka, který vynechá zápas s Flyers vinou onemocnění. Posledním hráčem na marodce Buffala je brankář Robin Lehner, jenž je mimo hru se zraněním kotníku.

Vedení Flyers se rozhodlo zapsat na listinu zraněných hráčů svého náhradního brankáře Michala Neuvirtha, tudíž je jasné, že svatyni týmu z Philadelphie bude v dnešním zápase krýt brankářská jednička, kterou je sedmadvacetiletý Kanaďan Steve Mason. Rodák z Oakvillu sice neprožil vydařený vstup do sezóny, avšak v sobotním duelu s Rangers naplno ukázal, proč byl v minulé sezóně jedním z nejlepších hráčů svého celku. Urostlý brankář dokázal zastavit 37 z 39 střel Jezdců a po právu byl vyhlášen jednou z hvězd utkání. Steve Mason v letošním ročníku odchytal celkově zatím 5 zápasů s úspěšností zákroků 89.9% a průměrem 3.32 gólu na zápas. Náhradním brankářem Letců bude zkušený Jason LaBarbera.

Jelikož Sabres nemají momentálně vinou zranění kotníku k dispozici čtyřiadvacetiletého švédského gólmana Robina Lehnera, mezi tři tyče Šavlí se tak v dnešním utkání s Philadelphií bude muset postavit devětadvacetiletý kanadský brankář Chad Johnson, jenž loni zastával pozici náhradníka v týmu Islanders a celkově v nejprestižnější hokejové lize na světě odchytal pouhých 63 zápasů. Během letošní sezóny zasáhl Johnson do 7 zápasů s úspěšností zákroků 87.9% a průměrem 3.06 gólu na zápas. Záda bude Johnsonovi krýt švédský mladík Linus Ullmark.

Speciální bude dnešní utkání mezi Flyers a Sabres zejména pro bývalého vynikajícího útočníka Dannyho Brierea, jenž se po skončení minulého ročníku rozhodl dále nepokračovat ve své aktivní hokejové kariéře a pověsil tak brusle na hřebík. Právě v dresech těchto dvou týmů zažila legendární osmačtyřicítka nejlepší léta své kariéry. Před začátkem utkání je proto pro Dannyho Brierea připraven slavnostní ceremoniál na počest jeho skvělé kariéry.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
22/10/15 Sean Couturier C Otřes mozku
22/10/15 Michal Neuvirth G Otřes mozku


Buffalo Sabres
Datum Hráč Post Zranění
26/10/15 Evander Kane LW Koleno
24/10/15 Marcus Foligno LW Nespecifikováno
24/10/15 Mike Weber D Nespecifikováno
12/10/15 Robin Lehner G Kotník
9/10/15 Zach Bogosian D Dolní část těla
9/10/15 Cody McCormick C Nemoc




Flyers (V-V-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
25.10.2015 Flyers vs. Rangers 3:2n
22.10.2015 Bruins vs. Flyers 4:5p
21.10.2015 Flyers vs. Stars 1:2
15.10.2015 Flyers vs. Blackhawks 3:0
13.10.2015 Flyers vs. Panthers 1:0

Sabres (P-P-V-P-P)

Datum Zápas Skóre
25.10.2015 Sabres vs. Devils 3:4
24.10.2015 Sabres vs. Canadiens 2:7
22.10.2015 Sabres vs. Maple Leafs 2:1p
18.10.2015 Lightning vs. Sabres 2:1
16.10.2015 Panthers vs. Sabres 3:2










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






BUFFALO SABRES








Philadelphia Flyers vs. Buffalo Sabres
Datum: 28.10. 2015 (00:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, Pensylvánie)
TV: Nova Sport


Autor: David Hél