TOPlist



Review: Flyers 2:3n Sabres
20.2.2015 14:05

Další zápas mají za sebou hokejisté z Philadelphie, které dnes v noci od 02:00 SEČ čekal před vlastním publikem ve Wells Fargo Center zápas s nejhorším mužstvem letošního ročníku NHL, tedy s Buffalem Sabres. Svěřenci kouče Teda Nolana vstoupili do utkání lépe, když se již v 5. minutě dokázal prosadit útočník Šavlí Nicolas Deslauriers. Flyers se však velmi záhy podařilo díky brance Ryana Whitea srovnat. Sabres se však v úvodu druhé dvacetiminutovky opět dostali do vedení. Prosadit se totiž dokázal kapitán mužstva z Buffala Brian Gionta. Svěřenci kouče Craiga Berubeho však z následné přesilové hry srovnali. Prosadit se totiž dokázal nejproduktivnější hráč Letců z Philadelphie Jakub Voráček. Zápas nakonec dospěl až do prodloužení, kde se však o osudu dnešního duelu nerozhodlo. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy, kde byli úspěšnější hokejisté z Buffala, kteří si tak připsali bonusový bod.




Celek z Philadelphie dnes stejně jako v posledních zápasech postrádal vinou zdravotních problémů pouze dva hráče. Na domácím ledě se dnes nepředstavila brankářská jednička Flyers Steve Mason. Šestadvacetiletý rodák z Oakvillu totiž v současné době laboruje se zraněním kolene. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Letců byl velezkušený finský bek Kimmo Timonen, který se však již dva týdny připravuje na návrat do hry. Pouze v roli náhradníků zápas s Buffalem sledovali obránci Carlo Colaiacovo, Andrew MacDonald a útočník Zac Rinaldo.

Ani mužstvo Sabres v současné době nikterak rozsáhlá marodka netrápí. Trenér Šavlí Ted Nolan se tak dnes musel obejít bez čtveřice svých hráčů. V sestavě Buffala se dnes nepředstavila nová posila Sabres, a sice Evander Kane, jenž podstoupil operaci ramene a v letošní sezóně si tak již nezahraje. Mimo hru byl také útočník Patrick Kaleta, jehož momentálně trápí zranění v dolní části těla. V utkání s Flyers se dnes nepředstaví ani forvard Michail Grigorenko, jenž laboruje se zraněním kolene. Posledním hráčem Sabres mimo hru je zkušený kanadský útočník Cody McCormick, jehož trápí zranění nohy.

V brance Letců z Philadelphie se dnes podle očekávání představil dvaatřicetiletý gólman Flyers Ray Emery, jenž je při zranění brankářské jedničky Steva Masona momentálně mnohem více vytěžovaný než předtím. Rodák z kanadského Hamiltonu dnes předvedl poměrně slušný výkon. Hokejisté z Buffala vyslali na Emeryho celkem 32 střel, z nichž do branky Letců prošly pouze dvě - úspěšnost zákroků 93.8%

Jak již bylo avizováno před utkáním, mezi tři tyče Buffala se dnes na ledě ve Wells Fargo Center postavil šestadvacetiletý český gólman Michal Neuvirth, jenž je v současné době po odchodu gólmana Jhonas Enrotha brankářskou jedničkou Sabres. Rodák z Ústí nad Labem se v dnešním zápase zapotil trochu více než jeho brankářský protějšek Ray Emery, avšak stejně jako on předvedl kvalitní výkon. Michal Neuvirth dnes čelil celkem 36 střelám Flyers, z nichž 34 jich dokázal zneškodnit - úspěšnost zákroků 94.7%

• GÓLY:

Flyers: Ryan White (Braydon Coburn, Brayden Schenn), Jakub Voráček (Wayne Simmonds, Sean Couturier)
Sabres: Nicolas Deslauriers (Brian Flynn, Rasmus Ristolainen), Brian Gionta (Torrey Mitchell, Matt Moulson)


GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
04:41 BUF N.DESLAURIERS(5) B.FLYNN(11) R.RISTOLAINEN(7) 0:1
07:23 PHI R.WHITE(1) B.COBURN(6) B.SCHENN(22) 1:1

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
07:41 PHI J.VORACEK Vysoká hůl

STŘELY:

Flyers: 6
Sabres: 6



GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
20:38 BUF B.GIONTA(6) T.MITCHELL(6) M.MOULSON(16) 1:2
08:45 PHI J.VORACEK(19) W.SIMMONDS(18) S.COUTURIER(14) 2:2

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
27:41 BUF Z.GIRGENSONS Nedovolené bránění
29:52 BUF T.ENNIS Nedovolené bránění brankáře
49:46 BUF C.STEWART Hrubost

STŘELY:

Flyers: 16
Sabres: 11




GÓLY

    • BEZ GÓLU

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
43:25 PHI C.GIROUX Hrubost
43:25 BUF T.MITCHELL Hrubost
50:06 BUF C.STEWART Hákování
59:02 PHI N.SCHULTZ Podražení

STŘELY:

Flyers: 12
Sabres: 12






GÓLY

    • BEZ GÓLU

VYLOUČENÍ

    • BEZ VYLOUČENÍ


STŘELY:

Flyers: 4
Sabres: 3

















Další zápas čeká mužstvo z Philadelphie hned zítra večer, kdy se od 19:00 SEČ představí na svém vlastním ledě ve Wells Fargo Center. Po nejhorším celku v NHL čeká svěřence kouče Craiga Berubeho naopak nejlepší tým letošního ročníku ligy. Ve Philadlephii se totiž představí tým Nashvillu Predators, který vévodní tabulkám NHL. Tým pod vedením trenéra Petera Lavioletta odehrál v letošní sezóně 58 zápasů, během nichž dokázal nasbírat již 84 bodů. Dokáží se Flyers po nevydařených výkonech vrátit zpět na vítěznou vlnu?







Autor: David Hél
Statistiky: flyers.nhl.com/livesport.cz