TOPlist



Preview: Flyers vs. Hurricanes
9.4.2015 18:55

Předposlední zápas letošní základní části i celého ročníku NHL dnes čeká hokejisty Flyers, kteří na svém ledě ve Wells Fargo Center přivítají od 01:00 SEČ mužstvo Caroliny Hurricanes. Oba celky jsou již poměrně dlouhou dobu mimo boje o playoff, což znamená, že letošní sezónu jak Letci z Philadelphie, tak hokejisté z Raleigh již jen dohrávají. Svěřenci kouče Craiga Berubeho se v současné době nacházejí na 12. příčce v tabulce Východní konference s celkovým ziskem 84 bodů. To Hurikáni jsou na tom hůře. Canes totiž během 80 zápasů dokázali nasbírat pouhých 69 bodů, díky čemuž jsou 5. nejhorším celkem letošní základní části.




Flyers a Hurricanes na sebe v průběhu letošního ročníku narazili již čtyřikrát, což znamená, že dnešní duel je posledním vzájemným střetnutím těchto dvou mužstev v sezóně. Poprvé se oba celky utkaly v polovině prosince ve Wells Fargo Center, kde dva body získali Letci za výhru 5:1. Druhý zápas těchto dvou mužstev se uskutečnil v PNC Areně, kde dokázali zvítězit domácí Canes těsně 2:1. Třetí střetnutí těchto týmů se uskutečnilo taktéž ve městě Raleigh, kde se fanoušci domácích Hurricanes mohli radovat z výhry 4:1. Nadvládu domácích mužstev potvrdili Hurikáni také v posledním vzájemném duelu, když na svém ledě zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech.

Letce z Philadelphie trápí v závěru ročníku poměrně rozsáhlá marodka. Stejně jako v předchozích zápasech, tak i dnes bude kouč Flyers Craig Berube postrádat hned pětici svých hráčů. Do zápasu s Canes nezasáhne nejlepší střelec Flyers Wayne Simmonds, jenž vinou zlomené nohy do letošního ročníku NHL již nezasáhne. Ve Wells Fargo Center se dnes nepředstaví ani zkušený útočník RJ Umberger, jenž podstoupil operace kyčle a ani on již do letošní sezóny nezasáhne. V sestavě Letců se již nepředstaví ani obránce Andrew MacDonald, který si již letos nezahraje kvůli zlomené ruce. Flyers se budou muset ve zbytku ročníku obejít také bez urostlého obránce Luka Schenna, jenž laboruje s blíže nespecifikovaným zraněním v dolní části těla. Posledním zraněným hráčem Letců je důrazný český obránce Radko Gudas, jenž od ledna laboruje se zraněním kolene.

To Hurricanes v současné době příliš rozsáhlá marodka netrápí. I dnes tak budou hokejisté z Caroliny postrádat vinou zdravotních problémů trojici svých spoluhráčů. V zápase s Philadelphií se dnes nepředstaví útočník Riley Nash, jehož ze hry vyřadil otřes mozku. Stejné zranění jako Nashe trápí také devětadvacetiletého amerického obránce Jacka Hillena, který dnes bude taktéž v sestavě Canes chybět. Posledním zraněným hráčem Hurikánů je finský obránce Rasmus Rissanen, jenž laboruje se zraněním kolene.

Jelikož zbývají do konce letošního ročníku již pouhé dva zápasy, trenér Letců z Philadelphie Craig Berube se rozhodl dát v dnešním utkání s Hurricanes šanci dvaatřicetiletému kanadskému gólmanovi Ray Emerymu, který se díky vynikajícím výkonům brankářské jedničky Steve Masona mezi tři tyče Flyers až tak často nedostane. Rodák z Hamiltonu odchytal v dosavadním průběhu letošní sezóny celkem 30 utkání s úspěšností zákroků 89.3% a průměrem 3.10 gólu na zápas.

Stejně jako v posledním vzájemném duelu, tak i dnes na ledě Wells Fargo Center bude brankoviště Hurricanes hájit brankářská jednička a dlouholetá opora týmu z Raleigh, a sice jedenatřicetiletý kanadský gólman Cam Ward. Rodák z Saskatoonu odchytal během letošní základní části celkem 49 utkání s úspěšností zákroků 90.8% a průměrem 2.46 gólu na zápas. Záda dnes bude Wardovi krýt osmadvacetiletý rodák z kazašského Kamenogorsku Anton Chudobin.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
03/03/15 Radko Gudas D Koleno
14/03/15 RJ Umberger RW Kyčel
26/03/15 Wayne Simmonds RW Noha
26/03/15 Andrew MacDonald D Ruka
28/03/15 Luke Schenn D Dolní část těla


Carolina Hurricanes
31/03/15 Riley Nash C Otřes mozku
17/03/15 Rasmus Rissanen D Koleno
10/03/15 Jack Hillen D Otřes mozku




Flyers (V-V-PP-V-PP)

Datum Zápas Skóre
8.4.2015 Flyers vs. Islanders 5:4
5.4.2015 Flyers vs. Penguins 4:1
4.4.2015 Hurricanes vs. Flyers 3:2n
2.4.2015 Penguins vs. Flyers 1:4
28.3.2015 Flyers vs. Sharks 2:3n

Hurricanes (P-P-V-P-P)

Datum Zápas Skóre
8.4.2015 Red Wings vs. Hurricanes 3:2
7.4.2015 Sabres vs. Hurricanes 4:3
5.4.2015 Hurricanes vs. Flyers 3:2n
2.4.2015 Panthers vs. Hurricanes 6:1
1.4.2015 Capitals vs. Hurricanes 4:2









Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






CAROLINA HURRICANES








Philadelphia Flyers vs. Carolina Hurricanes
Datum:10. 4. 2015 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, Pensylvánie)
TV: -


Autor: David Hél