TOPlist



Preview: Flyers vs. Hurricanes
23.11.2015 19:15

Po utkání na ledě Canadian Tire Centre, kde Letci podehli domácím Senators, se hokejisté Flyers vracejí zpět domů do Philaldelphie, kde dnes v noci od 01:00 SEČ vyzvou Carolinu Hurriacanes a budou se tak snažit protrhnout střeleckou smůlu, když se jim nepodařilo skórovat již více než 137 minut. Utkání bude předcházet slavnostní ceremoniál, během něhož Flyers uvedou do své síně slávy bývalého obránce Rob BrindAmoura, který momentálně působí jako asistent trenéra právě v Carolině.




I přesto, že je odehráno zatím pouze 20 zápasů letošní základní části, oba týmy se již během současného ročníku jedenkrát utkaly. Flyers a Canes na sebe narazili před více než týdnem v PNC Areně, kde bylo k vidění velice zajímavé klání. Hurricanes se sice dostali do vedení 2:0, avšak Letci dokázali díky brankám Wayna Simmondse a Luka Schenna srovna a zápas tak dospěl za vyrovnaného stavu do prodloužení, v němž svým prvním gólem sezóny rozhodl Jakub Voráček.

Tým z Philadephie se stejně jako v předchozích zápasech, tak i dnes bude muset obejít bez trojice svých zraněných hráčů. Do zápasu s Hurricanes nezasáhne třiatřicetiletý rodák z Pittsburghu útočník RJ Umberger, který laboruje se zraněním nohy. Zhruba měsíc budou Letci postrádat také důrazného forvarda Ryana Whitea, jehož ze hry vyřadilo zranění v horní části těla. Posledním hráčem na marodce Flyers je velezkušený švýcarský zadák Mark Streit, který by měl se zraněním v dolní části těla Letcům chybět ještě více než měsíc. Otazník visí také nad startem dvaadvacetiletého forvarda Scotta Laughtona, jenž byl nucen vinou zranění v horní části těla odstoupit ze zápasu s Ottawou. Laughton se však objevil již na včerejším dobrovolném tréninku a do dnešního duelu by tak mohl naskočit.

Trenér Letců z Philadelphie Dave Hakstol se rozhodl před dnešním zápasem učinit v sestavě svého celku několik změn. Zpět do první formace se vrací rakouský útočník Michael Raffl, jehož doplní Claude Giroux a Brayden Schenn. Český forvard JakubVoráček se tak propadl až do čtvrtého útoku, kde nastoupí společně s Chrisem VandeVeldem a Pierrem-Edouardem Bellemarem. Druhý a třetí útok zůstává ve stejném složení. Ve druhé formaci nastoupí Wayne Simmonds, Sean Couturier a Matt Read. Ve třetí lajně pak budou hrát Taylor Leier, Scott Laughton a Sam Gagner. Pouze z tribuny budou i dnešní zápas sledovat Vincent Lecavalier a Evgeny Medveděv.

Kouč Hurricanes Bill Peters si momentálně nemusí dělat žádné velké starosti s množstvím zraněných hráčů. Celek z Raleigh bude dnes ve Wells Fargo Center postrádat pouze jednoho hráče, a sice amerického obránce Jamese Wisniewskeho, jenž laboruje se zraněním kolene. Zbytek hráčů Caroliny je plně připraveno na dnešním zápas s Philadelphií.

Jelikož všech pět předchozích zápasů odchytala brankářská jednička Letců z Phíadelphie Steve Mason, dnes dostane kanadský gólman volno na odpočinek. Mezi tři tyče Flyers se tak postaví sedmadvacetiletý český brankář Michal Neuvirth, který letos předvádí vynikající výkony a svou šanci v brankovišti si bezesporu zaslouží. Rodák z Ústí nad Labem odchytal v letošním ročníku celkem 9 zápasů s úspěšností zákroků 93.9% a průměrem 2.08 gólu na zápas.

Pro Canes je dnešní utkání s Flyers druhým duelem během čtyřiadvaceti hodin. Trenér Caroliny Bill Peters dá tak dnes volno své brankářské jedničce Camu Wardovi a svatyni Hurricanes bude tudíž hájit sedmadvacetiletý švédský gólman Eddie Lack. Rodák z Norrtälje odchytal v letošním ročníku zatím pouze 5 zápasů s úspěšností zákroků 86.1% a průměrem 3.37 gólu na zápas.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
10/11/15 RJ Umberger RW Noha
14/11/15 Mark Streit D Dolní část těla
16/11/15 Ryan White C Horní část těla


Carolina Hurricanes
Datum Hráč Post Zranění
13/10/15 James Wisniewski D Koleno




Flyers (P-PP-PP-V-P)

Datum Zápas Skóre
22.11.2015 Senators vs. Flyers 4:0
20.11.2015 Flyers vs. Sharks 0:1p
18.11.2015 Flyers vs. Kings 2:3n
15.11.2015 Hurricanes vs. Flyers 2:3p
13.11.2015 Flyers vs. Capitals 2:5

Hurricanes (V-PP-P-PP-PP)

Datum Zápas Skóre
23.11.2015 Hurricanes vs. Kings 4:3
21.11.2015 Hurricanes vs. Maple Leafs 1:2p
17.11.2015 Hurricanes vs. Ducks 1:4
15.11.2015 Hurricanes vs. Flyers 2:3p
13.11.2015 Hurricanes vs. wild 2:3p










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






CAROLINA HURRICANES








Philadelphia Flyers vs. Carolina Hurricanes
Datum: 24.11. 2015 (01:00 SEČ)
Stadion: Canadian Tire Centre
TV:


Autor: David Hél