forum







TOPlist


Preview: Flyers vs. Blue Jackets

13.3.2017 20:20

Po čtyřech zápasech na ledě hostí se svěřence Davea Hakstola vracejí zpět domů do Philadelphie, kde je dnes v noci od 00:00 SEČ čeká před vlastními fanoušky ve Wells Fargo Center duel s Columbusem Blue Jackets. Flyers však přišli o téměř všechny naděje na postup do letošního playoff během posledních dvou zápasů, když nestačili ani na Toronto, ani na Boston. Letci tak pouhých 15 zápasů před koncem základní části NHL ztrácí na poslední divokou kartu již 6 bodů. To Blue Jackets jsou na tom v letošním ročníku o poznání lépe. Tým Johna Tortorelli sbírá body pravidelně, díky čemuž mu v současné době patří v tabulce Východní konference vynikající 3. příčka.



Flyers a Blue Jackets spolu během letošního ročníku odehráli pouze jeden zápas a tak tito soupeři změří své síly ještě dvakrát. První a zatím také poslední vzájemný duel těchto dvou mužstev byl na programu začátkem ledna v Nationwide Areně. Přestože se Jackets dostali během druhé třetiny zásluhou Savarda do vedení 1:0, tým z Philadelphie držel s domácími krok a nakonec se mu podařilo také skórovat. Pouhých 17 vteřin před koncem základní hrací doby se prosadil útočník Brayden Schenn a poslal tak duel do prodloužení, v němž se však z bonusového bodu radovali hokejisté z Columbusu, když se trefil kapitán Nick Foligno.

Jelikož Blue Jackets vstoupili do nejprestižnější hokejové ligy na světě teprve v roce 2000 a ještě donedávna působili v Západní konference, Flyers a Jackets spolu neodehráli příliš mnoho zápasů. Dnešní soupeři se střetli v historii pouze devětadvacetkrát. V deseti případech dokázali zvítězit Letci z Philadelphie, třináctkrát se ze zisku dvou bodů radovali hokejisté z Columbusu a tři zápasy skončily remízou. Na domácím ledě však mají Letci pozitivní bilanci, když z celkových 13 zápasů před vlastním publikem dokázali Flyers zvítězit v osmi duelech, čtyřikrát se museli před svým soupeřem sklonit a pouze jedenkrát se o vítězi utkání nerozhodlo.

Celek z Philadelphie v poslední době příliš mnoho zranění netrápí a tak budou Letci v dnešním zápase s Columbusem postrádat pouze dva hráče. Na marodku Flyers totiž po utkání s Bostonem přibyl kanadský obránce Brandon Manning, jenž dnešní duel vynechá z důvodu zranění v dolní části těla. Mimo hru je v současné době je dlouhodobě zraněný rakouský forvard Michael Raffl, jehož ze sestavy Flyers vyřadilo na 6 až 8 týdnů blíže nespecifikované zranění v dolní části těla. Zbytek svých svěřenců má kouč Dave Hakstol k dispozici. Trenér Letců se rozhodl pro drobnou změnu ve složení útočných formací, když ve čtvrté lajně nahradí Nicka Cousinse ruský forvard Roman Ljubimov. Namísto zraněného Manninga se pak v obraně představí velezkušený Nick Schultz.

Ani John Tortorella si momentálně nemusí dělat nikterak velké starosti z množství zraněných hráčů. Tým z Ohia se dnes nebude moci spolehnout na obránce Ryana Murrayho, jehož do zápasu s Flyers nepustí zranění ruky. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem je pak český forvard Lukáš Sedlák, kterého trápí svalové potíže. Otazník však visí také nad startem Nicka Foligna (nemoc) a Joshe Andersona (dolní část těla). O jejich zařazení do sestavy se rozhodne až těsně před startem duelu.

Do branky Letců se dnes postaví Steve Mason, jenž odchytal i sobotní utkání v Bostonu. To ovšem Flyers i přes 25 úspěšných zákroků Masona nakonec prohráli 1:2. Osmadvacetiletý brankář v této sezóně odchytal celkem 47 zápasů, z nichž zaznamenal 19 vítězství. Jeho úspěšnost zákroků činí 90.6% s průměrem 2.74 obdržených branek za zápas. Masonovým náhradníkem bude Michal Neuvirth.

V brance Blue Jackets se dnes nejspíše představí jednička týmu Sergej Bobrovsky. Bývalý gólman Letců v této sezóně předvádí skvělé výkony. Bobrovsky letos odchytal 52 utkání a v 36 případech dovedl svůj tým k vítězství. Osmadvacetiletý brankář pustí za svá záda v průměru 2.07 gólů za zápas a jeho úspěšnost zákroků činí 93%. Náhradním brankářem Columbusu je dvaadvacetiletý Fin Joonas Korpisalo.



Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
02/03/17 Michael Raffl LW Dolní část těla


Columbus Blue Jackets
Datum Hráč Post Zranění
12/03/17 Ryan Murray D Ruka
11/03/17 Josh Anderson RW Dolní část těla
10/03/17 Lukáš Sedlák C Sval




Flyers (P-P-V-PP-V)

Datum Zápas Skóre
12.3.2017 Bruins vs. Flyers 2:1
10.3.2017 Maple Leafs vs. Flyers 4:2
8.3.2017 Sabres vs. Flyers 3:6
5.3.2017 Capitals vs. Flyers 2:1p
3.3.2017 Flyers vs. Panthers 2:1n

Blue Jackets (P-V-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
12.3.2017 Sabres vs. Blue Jackets 5:3
11.3.2017 Blue Jackets vs. Sabres 4:3
8.3.2017 Blue Jackets vs. Devils 2:0
5.3.2017 Devils vs. Blue Jackets 0:3
5.3.2017 Senators vs. Blue Jackets 3:2





PHILADELPHIA FLYERS






COLUMBUS BLUE JACKETS










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.



Philadelphia Flyers vs. Columbus Blue Jackets
Datum: 14.3. 2017 (00:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, PA)
TV:


Autor: David Hél





























© PHILADELPHIA FLYERS CZ - 2011-2016

KONTAKT

philadelphiaflyers@email.cz

SLEDUJTE NÁS