TOPlist



Preview: Flyers vs. Blue Jackets
17.2.2015 20:00

Celek z Philadelphie odstartuje svou čtyřzápasovou sérii domácích utkání dnes v noci od 01:00 SEČ, kdy na svém ledě ve Wells Fargo Center přivítají mužstvo Columbusu Blue Jackets. Hokejisté Flyers prožívají velmi úspěšné období, když z posledních devíti zápasů dokázali nasbírat 15 bodů za 6 výher a 3 prohry po prodloužení nebo samostatných nájezdech. V současné době tak svěřenci kouče Craiga Berubeho ztrácejí na příčky zaručující účast ve vyřazovacích bojích pouhých 6 bodů.




Flyers a Blue Jackets na sebe v průběhu letošního ročníku narazili již čtyřikrát, což znamená, že dnešní duel je posledním vzájemným zápasem těchto dvou mužstev v letošní základní časti. První vzájemný duel se odehrál v polovině listopadu na ledě Wells Fargo Center, kde dokázali zvítězit svěřenci kouče Todda Richardse těsně 4:3. V následné odvetě byli úspěšnější Letci, kteří před vlastními fanoušky zvítězili 4:2. Třetí zápas těchto dvou celků dospěl až do prodloužení, v němž bonusový bod získali hokejisté z Columbusu. Naposledy se obě mužstva utkala minulý pátek v Nationwide Areně, kde domácí Modrokabátníci dokázali během třetí třetiny stáhnout dvoubrankový náskok Flyers a nakonec se radovali z výhry 4:3 po prodloužení.

Jelikož se hokejistům z Philadelphie v poslední době vrátilo po zranění několik hráčů zpět do hry, Flyers již v současné době netrápí téměř vůbec žádná marodka. Kouč Letců z Philadelphie Craig Berube se dnes bude muset obejít pouze bez dvojice svých zraněných svěřenců. Mimo hru je totiž brankářská jednička Flyers Steve Mason, jenž před více než týdnem utrpěl velmi nešťastné zranění kolene, jenž jej vyřadilo ze hry na dva až tři týdny. V sestavě Letců se stále ještě nepředstaví ani velezkušený finský zadák Kimmo Timonen, který dnes poprvé od svého zranění trénoval společně se svými spoluhráči. Podle svých slov by se však devětatřicetiletý rodák z Kuopia mohl vrátit během sedmi až desíti dnů.

Celek z Columbusu trápí v současné době velmi rozsáhlá marodka. Kouč Blue Jackets Todd Richards bude v dnešním duelu na ledě Wells Fargo Center postrádat hned osm svých zraněných hráčů. V zápase s Philadelphií se tak nepředstaví útočníci Nick Foligno (dolní část těla) Jeremy Morin (dolní část těla), Boone Jenner (záda), Brian Gibbons (koleno, Nathan Horton (záda), obránci Ryan Murray (kotník), Dalton Prout (horní část těla), a brankář Sergej Bobrovskij, jehož do zápasu proti svému bývalému zaměstnavateli nepustí zranění třísel.

Stejně jako v posledních zápasech, tak i dnes dostane v brance Letců z Philadelphie při zranění šestadvacetiletého kanadského gólmana Steva Masona svou šanci zkušenější z dvojice gólmanů Flyers, a sice dvaatřicetiletý Ray Emery, jenž v posledních utkáních předvádí opravdu vyrovnané a spolehlivé výkony. Rodák z kanadského Hamiltonu odchytal během letošní základní části celkem 24 zápasů s úspěšností zákroků 89.3% a průměrem 3.17 gólu na zápas. Záda dnes bude Emerymu krýt zkušený německý gólman Rob Zepp, jehož se vedení Flyers rozhodlo povolat z farmy Lehigh Valley Phantoms, kam zamířil mladičký Anthony Stolerz, který se tak do hry nakonec nedostal.

Jelikož se také mužstvo z Columbusu musí v současné době vinou zranění obejít bez své brankářské jedničky, kterou je bývalý gólman Letců Sergej Bobrovskij, kouč Blue Jackets Tedd Richards pošle mezi tři tyče svého mužstva jedenatřicetiletého gólmana Curtise McElhinneyho. Zkušený Kanaďan odchytal v dosavadním průběhu letošního ročníku NHL celkem 22 zápasů s úspěšností zákroků 91.3% a průměrem 2.84 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Modrokabátníků bude stejně jako minulý pátek teprve dvaadvacetiletý švédský brankář Anton Forsberg.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
28/8/14 Kimmo Timonen D Krevní sraženiny
08/02/15 Michael Raffl G Koleno


Columbus Blue Jackets
17/02/15 Nick Foligno LW Dolní část těla
09/02/15 Ryan Murray D Kotník
09/02/15 Dalton Prout D Horní část těla
29/01/15 Jeremy Morin LW Horní část těla
26/01/15 Sergei Bobrovsky G Třísla
20/12/14 Boone Jenner C Záda
19/12/14 Brian Gibbons C Záda
05/10/14 Nathan Horton RW Záda




Flyers (V-PP-PP-V-PP)

Datum Zápas Skóre
16.2.2015 Sabres vs. Flyers 1:2
14.2.2015 Blue Jackets vs. Flyers 4:3p
6.2.2015 Canadiens vs. Flyers 2:1p
8.2.2015 Capitals vs. Flyers 1:3
6.2.2015 Flyers vs. Islanders 2:3n

Blue Jackets (P-V-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
15.2.2015 Islanders vs. Blue Jackets 6:3
14.2.2015 Blue Jackets vs. Flyers 4:3p
10.2.2015 Blue Jackets vs. Kings 3:4
8.2.2015 Senators vs. Blue Jackets 1:4
7.2.2015 Blue Jackets vs. Blues 7:1









Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






COLUMBUS BLUE JACKETS








Philadelphia Flyers vs. Columbus Blue Jackets
Datum:18. 2. 2015 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, Pensylvánie)
TV: -


Autor: David Hél