TOPlist



Preview: Flyers vs. Blue Jackets
19.12.2015 18:15

Po dvou zápasech na domácím ledě ve Wells Fargo Center, kde Flyers dokázali porazit jak Hurricanes, tak Canucks, se svěřenci trenéra Davea Hakstola přesouvají do Ohia, kde dnes v noci od 01:00 SEČ vyzvou v Nationwide Areně domácí Columbus Blue Jackets. Modrokabátníkům se v letošním ročníku vůbec nedaří. Tým pod vedením Johna Tortorelli totiž během 34 zápasů nasbíral pouze 27 bodů a spolu s Anaheimem a Torontem patří k nejhorším týmům ligy. Jackets mají navíc vůbec nejhorší defenzivu v celé NHL, když ze své branky lovili kotouč celkem 105krát.




Flyers a Blue Jackets na sebe v dosavadním průběhu letošní základní části již jedenkrát narazili. I přesto, že Columbus patří k nejhorším celkům letošní sezóny, z Philadelphie si odvezl dva cenné body. Po první třetině vedli Jackets 2:0, když se dokázali trefit Nick Foligno a Jack Johnson. Letcům se sice podařilo snížit na 2:1, když se prosadil Michael Raffl, avšak na víc se domácí nezmohli. Za Blue Jackets se trefili ještě Nick Foligno a Scott Hartnell, kteří pečetili výhru hostí.

Jelikož Blue Jackets vstoupili do nejprestižnější hokejové ligy na světě teprve v roce 2000 a ještě donedávna působili v Západní konference, Flyers a Jackets spolu neodehráli příliš mnoho zápasů. Dnešní soupeři se střetli v historii pouze 22krát. V devíti případech dokázali zvítězit Letci z Philadelphie, destkrát se ze zisku dvou bodů radovali hokejisté z Columbusu a tři zápasy skončily remízou. Flyers se však na ledě Jackets vůbec nedaří. Z 10ti zápasů v Nationwide Areně vyhráli Letci pouze dvakrát, šestkrát se z výhry radovali Jackets a dvakrát si oba celky body rozdělily.

Trenér Flyers Dave Hakstol si z množstvím zraněných v poslední době příliš mnoho starostí dělat nemusí. Letci se dnes v Columbusu budou muset obejít pouze bez jediného hráče. Mimo hru je stále velezkušený švýcarský bek Mark Streit, jehož trápí zranění v dolní části těla. Do sestavy Letců se naopak vrací šestadvacetiletý kanadský obránce Luke Schenn, jehož do hry nepustilo zranění nohy. Připraven do hry byl již před minulým zápasem útočník Sam Gagner, avšak Dave Hakstol se rozhodl posadit šestadvacetiletého forvarda pouze na tribunu. Zdali Gagner nastoupí dnes, není jasné. Pouze v roli náhradníků však bude dnešní duel s určitostí sledovat zkušený útočník Vincent Lecavalier a obránce Brandon Manning.

To Blue Jackets kosí v současné době jedno zranění za druhý. Kouč Modrokabátníků John Tortorella bude v dnešním zápase s Philadelphií postrádat hned šest svých svěřenců. Celek z Ohia se dnes bude muset obejít bez své brankářské jedničky, kterou je sedmadvacetiletý ruský gólman Sergej Bobrovskij, jenž laboruje se zraněním v horní části těla. Stejné zranění jako gólmana Jackets vyřadilo ze hry také obránce Jacka Johnsona. Mimo hru je momentálně také útočník David Savard, kterého trápí zranění v dolní části těla. Do zápasu s Flyers nezasáhne ani finský mladíček Markus Hannikainen, jehož do zápasu nepustí zranění ramene. Před vlastními příznivci se nepředstaví ani čtyřiatřicetiletý kanadský forvard René Bourque, jenž je mimo hru s blíže nespecifikovaným zraněním. Posledním zraněným hráčem Columbusu je pak šestadvacetiletý bek Cody Goloubef, který laboruje se zraněním čelisti.

Stejně jako v posledním zápase s Vancouverem, tak i dnes vsadí kouč Letců z Philadelphie Dave Hakstol na svou brankářskou jedničku Steva Masona. Sedmadvacetiletý gólman se vrátil mezi tři tyče Flyers po třech zápasech a ihned se blýsknul bezchybným výkonem, když dokázal zneškodnit všech 36 střel Canucks a do svých statistik si tak připsal druhé čisté konto v sezóně. Rodák z kanadského Oakvillu odchytal během letošní sezóny celkem 19 zápasů s úspěšností zákroků 91.2% a průměrem 2.76 gólu na zápas. Záda bude Masonovi krýt český gólman Michal Neuvirth.

To Blue Jackets musejí řešit ve svém brankovišti poněkud prekérní situaci. Celek z Ohia totiž přišel o svou jedničku Sergeje Bobrovského, což znamená, že se kouč John Tortorella bude muset spolehnout pouze na své náhradníky. Rázný kouč dnes pošle do branky až svého třetího brankáře, kterým je teprve jedenadvacetiletý finský mladíček Joonas Korpisalo, pro něhož to bude teprve třetí zápas v NHL. Rodák z Pori odchytal ve své dosavadní kariéře v nejprestižnější hokejové lize na světě celkem 2 zápasy a z 56 střel, kterým čelil, inkasoval hned šestkrát – úspěšnost zákroků 89.3% a průměr 3.67 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Jackets dnes bude Curtis McElhinney.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
14/11/15 Mark Streit D Dolní část těla


Columbus Blue Jackets
Datum Hráč Post Zranění
17/12/15 Jack Johnson D Horní část těla
17/12/15 David Savard C Dolní část těla
10/12/15 Sergei Bobrovsky G Horní část těla
04/12/15 Rene Bourque LW Nespecifikováno
30/11/15 Markus Hannikainen C Rameno
25/11/15 Cody Goloubef D Čelist




Flyers (V-V-P-V-PP)

Datum Zápas Skóre
18.12.2015 Flyers vs. Canucks 2:0
16.12.2015 Flyers vs. Hurricanes 4:3p
12.12.2015 Stars vs. Flyers 3:1
11.12.2015 Blues vs. Flyers 2:4
9.12.2015 Flyers vs. Islanders 3:4n

Blue Jackets (V-P-P-PP-P)

Datum Zápas Skóre
18.12.2015 Coyotes vs. Blue Jackets 5:7
16.12.2015 Stars vs. Blue Jackets 5:1
15.12.2015 Blue Jackets vs. Ligtning 1:2
13.12.2015 Blue Jackets vs. Islanders 2:3p
1.12.2015 Jets vs. Blue Jackets 6:4










Nationwide Arena je multifunkční halou v Columbusu, Ohiu. Byla otevřena v roce 2000 a hned se stala domovským stánkem týmu Columbus Blue Jackets. Pro hokejová utkání má aréna kapacitu 18.144 míst. Celké náklady na stavbu Nationwide Areny činily 175 milionů dolarů. Několikrát se zde při svých show představil Arnold Schwarzenegger a starosta Michael B. Coleman dokonce připustil, že by se tady v budoucnu mohla hrát NBA.


PHILADELPHIA FLYERS






COLUMBUS BLUE JAKCETS








Philadelphia Flyers vs. Columbus Blue Jackets
Datum: 20.12. 2015 (01:00 SEČ)
Stadion: Nationwide Arena
TV:


Autor: David Hél