TOPlist



Preview: Flyers vs. Blue Jackets
22.3.2016 21:00

Druhé utkání v rozmezí pouhých čtyřiadvaceti hodin čeká hokejisty z Philadelphie, kteří se včera představili na ledě New Yorku Islanders, kde dokázali uspět 4:1. Flyers se z Brooklynu přesunuli do Ohia, kde dnes v noci od 00:00 SEČ vyzvou v Nationwide Areně domácí Columbus Blue Jackets. Modrokabátníci letos neprožívají zrovna šťastnou sezónu, když je již teď téměř jasné, že do blížících se vyřazovacích bojů nezasáhnou. Jackets mají totiž po 72 odehraných zápasech na kontě pouhých 66 bodů a v tabulce Východní konference jim tak patří až předposlední příčka. Tým z Columbusu má navíc vůbec nejhorší defenzivu v celé NHL. Jackets obdrželi během letošní sezóny již 223 branek, což je v průměru 3.1 gólu na zápas.




Hokejisté z Philadelphie a Columbusu na sebe během letošní základní části narazili již třikrát a dnes tak obě mužstva v letošním ročníku změří síly naposledy. První vzájemný duel se uskutečnil začátkem listopadu ve Wells Fargo Center, kde byli úspěšnější svěřenci Johna Tortorelli, kteří dokázali zvítězit snadno 4:1. Druhý zápas v Nationwide Areně byl o poznání vyrovnanější. O vítězi totiž museli rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých se opět radovali Jackets. Zatím poslední vzájemný duel se uskutečnil na ledě Philadelphie a Letci si před vlastním publikem s chutí zastříleli, když svého soupeře deklasovali 6:0.

Jelikož Blue Jackets vstoupili do nejprestižnější hokejové ligy na světě teprve v roce 2000 a ještě donedávna působili v Západní konference, Flyers a Jackets spolu neodehráli příliš mnoho zápasů. Dnešní soupeři se střetli v historii pouze 27krát. V deseti případech dokázali zvítězit Letci z Philadelphie, 11krát se ze zisku dvou bodů radovali hokejisté z Columbusu a tři zápasy skončily remízou. V Nationwide Areně se však Letcům vůbec nedaří. Hokejisté z Philadelphie zvítězili na ledě Columbusu z celkových 11ti zápasů pouze dvakrát, sedm utkání skončilo lépe pro domácí a třikrát si obě mužstva body rozdělila.

Od posledního zápasu Flyers neuplynulo ani čtyřiadvacet hodin, a jelikož včerejší duel s Islanders dohráli všichni hráči Philadelphie, dá se předpokládat, že kouč Dave Hakstol bude postrádat pouze dva své svěřence. Mimo hru je momentálně sedmadvacetiletý český gólman Michal Neuvirth, jenž by měl svému týmu chybět minimálně tři týdny vinou zranění v dolní části těla. Dlouhodobě zraněným je pak pětadvacetiletý zadák Michael Del Zotto, jenž laboruje se zraněním zápěstí. Zpět do sestavy Letců se dnes může vrátit útočník Chris VandeVelde, jenž si odpykal svůj dvouzápasový trest, který vyfasoval od disciplinární komise.

Mužstvo z Ohia v současné době trápí větší marodka než jeho dnešního soupeře. Trenér Jackets John Tortorella bude v zápase s Philadelphií postrádat hned pětici svých hráčů, kteří jsou momentálně na marodce. V dresu Columbusu se dnes nepředstaví kapitán domácích, a sice osmadvacetiletý americký forvard Nick Foligno, jehož vyřadila nemoc. Mimo hru je také mladičký švédský útočník Alexander Wennberg, který laboruje se zraněním v dolní části těla. Stejné zranění jako Wennberga trápí také zkušeného kanadského útočníka Davida Clarksona, který tak budev sestavě Blue Jackets chybět. Tým z Columbusu se nemůže spolehnout ani na služby obránce Jacka Johnsona, jehož trápí zranění ramene. Posledním hráčem na marodce Modrokabátníků je gólman Curtis McElhinney.

Flyers v současné době nemají k dispozici svého druhého brankáře, kterým je český gólman Michal Neuvirth, jenž je mimo hru se zraněním v dolní části těla. I v dnešním duelu tak vsadí kouč Dave Hakstol s největší pravděpodobností na svou brankářskou jedničku Steve Masona a nebude tak riskovat start dvaadvacetiletého Anthonyho Stolarze, který zatím s NHL nemá vůbec žádné zkušenosti. Mason předvedl vynikající výkon ve včerejším utkání s Islel, když dokázal zneškodnit 23 z 24 střeleckých pokusů Islanders. Rodák z Oakvillu odchytal v letošním ročníku již 44 zápasů s úspěšností zákroků 91.6% a průměrem 2.58 gólu na zápas. I dnes by tak měl Stolarz pouze krýt záda Stevu Masonovi.

Brankářskou jedničku Blue Jackets Sergeje Bobrovského letos trápilo poměrně mnoho zranění. Sedmadvacetiletý rodák z Novokuznětsku je však na dnešní zápas plně připraven a v brance svého týmu tak nebude s určitostí chybět. Ruský gólman odchytal v dosavadním průběhu letošního ročníku celkem 31 zápasů s úspěšností zákroků 90.8% a průměrem 2.74 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Jackets dnes bude jedenadvacetiletý finský gólman Joonas Korpisalo.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
20/03/2016 Michal Neuvirth G Dolní část těla
14/02/2016 Michael Del Zotto D Zápěstí


Columbus Blue Jackets
Datum Hráč Post Zranění
22/03/16 Nick Foligno LW Nemoc
21/03/16 David Clarkson RW Horní část těla
21/03/16 Alexander Wennberg C Dolní část těla
20/03/16 Curtis McElhinney G Koleno
16/03/16 Jack Johnson D Rameno




Flyers (-P-V-V-PP)

Datum Zápas Skóre
22.3.2016 Islanders vs. Flyers 1:4
19.3.2016 Flyers vs. Penguins 1:4
18.3.2016 Blackhawks vs. Flyers 2:3
17.3.2016 Flyers vs. Red Wings 4:3
13.3.2016 Panthers vs. Flyers 5:4n

Blue Jackets (P-V-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
21.3.2016 Devils vs. Blue Jackets 2:1
20.3.2016 Blue Jackets vs. Devils 6:3
18.3.2016 Blue Jackets vs. Red Wings 1:3
14.3.2016 Blue Jackets vs. Lightning 0:4
12.3.2016 Blue Jackets vs. Penguins 2:3










Nationwide Arena je multifunkční halou v Columbusu, Ohiu. Byla otevřena v roce 2000 a hned se stala domovským stánkem týmu Columbus Blue Jackets. Pro hokejová utkání má aréna kapacitu 18.144 míst. Celké náklady na stavbu Nationwide Areny činily 175 milionů dolarů. Několikrát se zde při svých show představil Arnold Schwarzenegger a starosta Michael B. Coleman dokonce připustil, že by se tady v budoucnu mohla hrát NBA.


PHILADELPHIA FLYERS






COLUMBUS BLUE JACKETS








Philadelphia Flyers vs. Columbus Blue Jackets
Datum: 22.3. 2016 (00:00 SEČ)
Stadion: Nationwide Arena
TV:


Autor: David Hél