TOPlist



Preview: Flyers vs. Blue Jackets
5.12.2015 18:25

Druhý zápas během čtyřiadvaceti hodin dnes čeká hokejisty z Philadelphie, kteří se po třech utkáních na hřištích soupeře přesouvají zpět domů do Wells Fargo Center, kde dnes v noci od 01:30 SEČ přivítají mužstvo Columbusu Blue Jackets. Celek z Ohia neprožívá zrovna vydařenou sezónu. Vedení Jackets hned v úvodu vyhodilo kouče Todda Richardse a na pozici hlavního trenéra dosadilo velezkušeného lodivoda Johna Tortorellu. Výsledky Modrokabátníků se sice zlepšily, avšak Columbus i nadále okupuje spodní příčky tabulky. Blue Jackets totiž dokázali během 27 zápasů nasbírat pouhých 21 bodů a horším týmem v NHL je tak jen Carolina Hurricanes.




Dnešní zápas mezi Flyers a Blue Jackets je první vzájemným střetnutím těchto dvou celků v letošním ročníku. Loni však na sebe oba týmy narazily hned pětkrát a ve všech případech byl k vidění pohledný útočný hokej. První zápase se uskutečnil ve Philadelphii, kde dokázali Jackets zvítězit 4:3. Také druhé utkání bylo na programu ve Wells Fargo Center, avšak z výhry 4:2 se tentokrát radovali Letci. Ke třetímu zápasu se obě mužstva přesunula do Columbusu, kde domácí zvládli lépe koncovku zápasu a zvítězili 4:3 po prodloužení. Také čtvrtý zápas v Natoinwide Areně rozhodli Blue Jackets až v prodloužení. Před vlastními příznivci se tentokrát radovali 3:2. Poslední zápas v Pensylvánii ovládli opět Modrokabátníci, kteří si z Philadelphie odvezli dva cenné body za výhru 5:2.

Jelikož Blue Jackets vstoupili do nejprestižnější hokejové ligy na světě teprve v roce 2010 a ještě donedávna působili v Západní konference, Flyers a Jackets spolu neodehráli příliš mnoho zápasů. Dnešní soupeři se střetli v historii pouze 21krát. V devíti případech dokázali zvítězit Letci z Philadelphie, devětkrát se ze zisku dvou bodů radovali také hokejisté z Columbusu a tři zápasy skončily remízou. Flyers se proti Modrokabátníkům daří především na domácím ledě. Ve Wells Fargo Center dokázali Letci z celkových 11 zápasů vyhrát sedmkrát.

Tým z Philadelphie hlásí před dnešním zápasem návrat hned dvou zraněných hráčů. Zpět do sestavy Flyers se před utkáním s Jackets vrací třiatřicetiletý americký forvard RJ Umberger a důrazný kanadský forvard Ryan White. Vedení Letců tedy zpět na farmu Phantoms poslalo útočníky Nicka Cousinse a Colina McDonalda. Trenér Flyers Dave Hakstol se tak bude muset obejít bez šikovného kanadského forvarda Sama Gagnera, který je již více než týden mimo hru vinou zranění hlavy. Druhým a zároveň poslední zraněným hráčem Letců je pak velezkušený švýcarský bek Mark Streit, kterého trápí zraněni v dolní části těla. Do utkání s Blue Jackets nemůže nastoupit ani český obránce Radko Gudas, který si odpykává svůj třízápasový trest od NHL.

Také tým z Ohia trápí v současné době velký počet zraněných hráčů. Celek z Columbusu se v dnešním zápase s Philadelphií budou muset obejít hned bez pětice svých hráčů. V dresu Blue Jackets dnes nenastoupí devětadvacetiletý forvard Jared Boll, jehož ze hry vyřadilo zranění nohy. Mimo hru je momentálně také důrazný kanadský útočník David Clarkson, který laboruje se zraněním zad. Ve Philly se nepředstaví ani zkušený kanadský útočník Rene Bourque, jehož trápí blíže nespecifikované zranění. Blue Jackets se nebudou moci spolehnout ani na služby dvaadvacetiletého finského mladíka Markuse Hannikainena, který je mimo hru se zraněním ramene. Posledním hráčem na marodce Columbusu je pak obránce Cody Goloubef, jehož do zápasu s Flyers nepustí zranění čelisti. Do včerejšího zápasu proti Floridě nezasáhl ani útočník Scott Hartnell a nad jeho dnešním startem tak visí otazník.

Jelikož včerejší zápas s New Jersey, který Letci dokázali vyhrát 4:3 po prodloužení, odchytal český gólman Michal Neuvirth, dnes bude svatyni týmu z Philadelphie hájit s největší pravděpodobností brankářská jednička Steve Mason. Sedmadvacetiletý rodák z kanadského Oakvillu odchytal v letošní základní části celkem 16 zápasů s úspěšností zákroků 91.1% a průměrem 2.73 gólu na zápas. Neuvirth tak dnes bude pouze krýt Masonovi záda.

Trenéři Blue Jackets zatím nesdělili, který z brankářů se dnes postaví mezi tři tyče. Podle všeho by se však s největší pravděpodobností mělo jednat o sedmadvacetiletého ruského brankáře Sergeje Bobrovského, jenž je v Columbusu jasnou brankářskou jedničkou. Vítěz Vezinovy trofeje v roce 2013 letos stejně jako celý jeho tým neprožívá zrovna vydařenou sezónu. Rodák z Novokuznětsku odchytal v letošním ročníku celkem 23 zápasů s úspěšností zákroků 91.1% a průměrem 2.65 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Jackets by měl být zkušený Curtis McElhinney.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
14/11/15 Mark Streit D Dolní část těla
16/11/15 Sam Gagner LW Obličej
2/12/15 Radko Gudas D Suspendace


Columbus Blue Jackets
Datum Hráč Post Zranění
4/12/15 Rene Bourque LW Nespecifikováno
30/11/15 Markus Hannikainen LW Rameno
25/11/15 Cody Goloubef D Čelist
23/11/15 David Clarkson RW Záda
18/11/15 Jared Boll RW Noha




Flyers (V-V-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
5.12.2015 Devils vs. Flyers 3:4p
2.12.2015 Senators vs. Flyers 2:4
28.11.2015 Rangers vs. Flyers 0:3
27.11.2015 Flyers vs. Predators 3:2p
26.11.2015 Islanders vs. Flyers 3:1

Blue Jackets (PP-P-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
5.12.2015 Blue Jackets vs. Panthers 1:2p
2.12.2015 Canadiens vs. Blue Jackets 2:1
29.11.2015 Blues vs. Blue Jackets 3:1
28.11.2015 Blue Jackets vs. Penguins 2:1
26.11.2015 Devils vs. Blue Jackets 1:2










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






COLUMBUS BLUE JACKETS








Philadelphia Flyers vs. Columbus Blue Jackets
Datum: 6.12. 2015 (01:30 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center
TV:


Autor: David Hél