TOPlist



Preview: Flyers vs. Blue Jackets
5.3.2016 18:35

Pátý zápas v řadě před svými fanoušky čeká dnes v noci Letce z Philadelphie. Hokejisté Flyers v posledním utkání nestačili na slabý Edmonton, kterému podlehli 0:4 a hodně si tak ztížili boje o postup do letošního playoff. Dnes Letci na svém ledě ve Wells Fargo Center přivítají mužstvo Columbusu Blue Jackets, proti kterému se jim vůbec nedaří. Z posledních 5ti vzájemných zápasů totiž Flyers nedokázali zvítězit ani jednou. Modrokabátníkům se přitom v letošním ročníku příliš nedaří. Svěřenci kouče Johna Tortorelli dokázali během 65 zápasů nasbírat 62 bodů, což je v tabulce Východní konference řadí až na 14. příčku.




Flyers a Blue Jakcets na sebe v letošním ročníku NHL narazili zatím pouze dvakrát a kromě dnešního zápase čeká oba celky ještě jeden duel, a sice 22. března v Nationwide Areně. Jak již bylo zmíněno, Columbusu se proti Letcům v poslední době daří, což ukazují i výsledky letošních zápasů. První utkání bylo na programu začátkem prosince ve Philadelphii, kde hosté z Ohia dokázali zvítězit poměrně snadno 4:1. Odveta v Columbusu o dva týdny později byl již o poznání vyrovnanější. Za stavu 2:2 totiž o vítězi museli rozhodnout až samostatné nájezdy, kde skončily lépe pro domácí Jackets.

Jelikož Blue Jackets vstoupili do nejprestižnější hokejové ligy na světě teprve v roce 2000 a ještě donedávna působili v Západní konference, Flyers a Jackets spolu neodehráli příliš mnoho zápasů. Dnešní soupeři se střetli v historii pouze 26krát. V devíti případech dokázali zvítězit Letci z Philadelphie, 11krát se ze zisku dvou bodů radovali hokejisté z Columbusu a tři zápasy skončily remízou. Na domácím ledě ve Wells Fargo Center mají Letci proti Modrokabátníkům o poznání lepší statistiky. Z celkových 12ti utkání zvítězili domácí hokejisté sedmkrát, čtyři zápasy skončily vítězstvím Jackets a jedenkrát si obě mužstva body rozdělila.

Stejně jako v posledních zápasech, tak i dnes budou hokejisté z Philadelphie postrádat trojici zraněných hráčů. Ještě zhruba týden se nebude moci kouč Flyers Dave Hakstol spolehnout na služby druhého nejproduktivnějšího hráčem týmu, a sice českého útočníka Jakuba Voráčka, jehož ze hry vyřadilo zranění v dolní části těla. Dlouhodobě zraněným je navíc jeden z klíčových obránců Michael Del Zotto, který laboruje se zraněním zápěstí. Posledním hráčem Letců, jehož trápí zdravotní problémy, je mladý forvard Jordan Weal, kterého do zápasu nepustí zranění v horní části těla. Otazník navíc visí nad startem Braydena Schenna, jenž schytal v utkání s Oilers úder do hlavy a jeho start je tak nejistý.

Také kouč Blue Jackets John Tortorella bude v dnešním zápase postrádat hned několik svých klíčových hráčů. Do zápasu s Philadelphií dnes nezasáhne druhý nejproduktivnější hráč Columbusu, a sice třiadvacetiletý rodák z Pittsburghu Brandon Saad, jehož trápí zranění v horní části těla. Jackets se nebudou moci spolehnout ani na svou brankářskou jedničku Sergeje Bobrovského, jenž laboruje se zraněním třísel. Mimo hru je momentálně také devětadvacetiletý bek Jack Johnson, kterého do zápasu nepustí zranění v horní části těla.

Jelikož posledních pět utkání odchytal český gólman Michal Neuvirth a poslední zápas s Edmontonem se mu nevydařil zcela podle jeho představ, v brance Letců z Philadelphie dostane dnes příležitost sedmadvacetiletý kanadský gólman Steve Mason, jenž se do branky Flyers nedostal již více než dva týdny. Rodák z Oakvillu odchytal během letošního ročníku NHL zatím 37 zápasů s úspěšností zákroků 91.5% a průměrem 2.70 gólu na zápas. Michal Neuvirth by tak měl dnes Masonovi pouze krýt záda.

Tým z Ohia nemá v současné době k dispozici svou brankářskou jedničku, kterou je ruský gólman Sergej Bobrovskij. Blue Jackets včera odehráli zápas s Oilers, který odchytal teprve jedenadvacetiletý finský gólman Joonas Korpsialo. Columbus však dnes neabsolvoval dopolední rozbruslení a není tak jasné, který z brankářů se dnes postaví mezi tři tyče. Korpisalo odchytal v dosavadním průběhu letošní sezóny celkem 25 zápasů s úspěšností zákroků 91.8% a průměrem 2.61 gólu na zápas. Druhým gólmanem Blue Jackets je dvaatřicetiletý Curtis McElhinney - úspěšnost zákroků 89.5% a průměrem 3.10 gólu na zápas.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
26/02/2016 Jakub Voráček RW Dolní část těla
20/02/2016 Jordan Weal C Dolní část těla
14/02/2016 Michael Del Zotto D Zápěstí


Columbus Blue Jackets
Datum Hráč Post Zranění
05/03/16 Brandon Saad LW Horní část těla
03/03/16 Sergei Bobrovsky G Třísla
27/02/16 Jack Johnson D Horní část těla




Flyers (P-V-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
4.3.2016 Flyers vs. Oilers 0:4
1.3.2016 Flyers vs. Flames 5:3
27.2.2016 Flyers vs. Coyotes 4:2
26.2.2016 Flyers vs. Wild 3:2
24.2.2016 Hurricanes vs. Flyers 3:1

Blue Jackets (V-P-V-V-PP)

Datum Zápas Skóre
5.3.2016 Blue Jackets vs. Oilers 6:3
1.3.2016 Rangers vs. Blue Jackets 2:1
28.2.2016 Blue Jackets vs. Panthers 4:3
26.2.2016 Blue Jackets vs. Devils 6:1
24.2.2016 Red Wings vs. Blue Jackets 2:1p










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






COLUMBUS BLUE JACKETS








Philadelphia Flyers vs. Columbus Blue Jackets
Datum: 6.3. 2016 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center
TV:


Autor: David Hél