forum







TOPlist


Preview: Flyers vs. Blue Jackets

8.1.2017 21:15

Druhé utkání během čtyřiadvaceti hodin dnes čeká hokejisty z Philadelphie, kteří se po výhře nad Tampou Bay přesunuli do Columbusu, kde vyzvou od půlnoci mužstvo Blue Jackets. Modrokabátníci jsou v současné době vůbec nejlepším celkem v NHL, když během 38 zápasů dokázali nasbírat již 58 bodů. Jackets, kteří dokázali v posledním měsíci vyhrát 16 zápasů v řadě, čím téměř dorovnali rekord ligy, se mohou pochlubit nejlepší defenzivou v celé lize. Svěřenci trenéra Johna Tortorelli obdrželi během letošní základní části jen 84 branek, což je v průměru 2.21 gólu na zápas.



Poté, co byl Columbus přesunut ze Západní konference na východ, se dnešní soupeři střetnou v základní části hned čtyřikrát. Stejně tomu bylo také v loňském ročníku NHL, kdy se na sebe obě mužstva narazila čtyřikrát a lépe ze vzájemných zápasů vyšel tým z Ohia. První zápas se uskutečnil ve Wells Fargo Center, kde hosté z Columbusu jasně ovládli zápas a z Philadelphie si odvezli dva body za výhru 4:1. O dva týdny později se pak oba týmy utkaly v odvetě na ledě Jackets. Zápas za stavu 2:2 dospěl až do nájezdů, ve kterých byli šťastnějšími hokejisté Blue Jackets. Ve třetím duelu se dnešní soupeři představili opět ve Philly, kde tentokrát Letci jasně dominovali a tým Columbusu smetli výsledkem 6:0. Poslední zápas v Columbusu měl stejný průběh jako ten předchozí, když za stavu 2:2 došlo až na nájezdy. A opět se dařilo více svěřencům Johna Tortorelli, kteří si tak připsali bonusový bod.

Jelikož Blue Jackets vstoupili do nejprestižnější hokejové ligy na světě teprve v roce 2000 a ještě donedávna působili v Západní konference, Flyers a Jackets spolu neodehráli příliš mnoho zápasů. Dnešní soupeři se střetli v historii pouze osmadvacetkrát. V deseti případech dokázali zvítězit Letci z Philadelphie, dvanáctkrát se ze zisku dvou bodů radovali hokejisté z Columbusu a tři zápasy skončily remízou. V Nationwide Areně se však Letcům vůbec nedaří. Hokejisté z Philadelphie zvítězili na ledě Columbusu z celkových 12 zápasů pouze dvakrát, osm utkání skončilo lépe pro domácí a třikrát si obě mužstva body rozdělila.

Co se týče zraněných hráčů, tak v tomto ohledu Flyers žádné výrazné problémy řešit nemusí. Mimo hru je pouze zkušený obránce Mark Streit, kterého trápí zranění ramene. Sestava pro dnešní utkání by proto měla zůstat stejná jako včera, kdy Letci zdolali tým z Tampy 4:2.

Stejně jako Flyers, ani Blue Jackets netrápí rozsáhlá marodka. Mužstvo z Columbusu se dnes bude muset obejít pouze bez útočníka Davida Clarksona, jenž je mimo hru se zraněním zad.

V brance Letců z Philadelphie se dnes s největší pravděpodobností představí Steve Mason. Osmadvacetiletý gólman dostal včera volno a do branky se po návratu po zranění postavil Michal Neuvirth, který si vedl skvěle. Dnes se ale dá očekávat, že se do branky vrátí Mason, jelikož trenér Dave Hakstol nebude chtíti českého gólmana po dlouhé absenci přetěžovat. Steve Mason letos odchytal už 33 utkání s úspěšností zákroků 90.3% a průměrem 2.82 obdržených branek na zápas.

Ani Blue Jackets dnes neprozradili, na kterého gólmana vsadí. Nejspíše to však bude jednička týmu Sergej Bobrovsky. Bývalý brankář Letců si v této sezóně vede přímo skvěle. Bobrovsky má za sebou 33 odchytaných utkání s úspěšností zákroků 93.0% a průměrem 2.03 obdržených branek na zápas. Náhradníkem ruského gólmana je třiatřicetiletý Curtis McElhinney, jenž letos odchytal pouhých 7 utkání s úspěšností zákroků 92.4% a průměrem 2.39 inkasovaných branek na zápas.



Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
12/12/16 Mark Streit D Rameno


Columbus Blue Jackets
Datum Hráč Post Zranění
03/01/17 David Clarkson RW Záda




Flyers (V-P-PP-P-P)

Datum Zápas Skóre
7.1.2017 Flyers vs. Lightning 4:2
5.1.2017 Flyers vs. Rangers 2:5
2.1.2017 Ducks vs. Flyers 4:3n
31.12.2016 Sharks vs. Flyers 2:0
29.12.2016 Blues vs. Flyers 6:3

Blue Jackets (P-P-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
8.1.2017 Blue Jackets vs. Rangers 4:5
6.1.2017 Capitals vs. Blue Jackets 5:0
4.1.2017 Blue Jackets vs. Oilers 3:1
1.1.2017 Wild vs. Blue Jackets 2:4
30.12.2016 Jets vs. Blue Jackets 3:5





PHILADELPHIA FLYERS






COLUMBUS BLUE JACKETS










Nationwide Arena je multifunkční halou v Columbusu, Ohiu. Byla otevřena v roce 2000 a hned se stala domovským stánkem týmu Columbus Blue Jackets. Pro hokejová utkání má aréna kapacitu 18.144 míst. Celké náklady na stavbu Nationwide Areny činily 175 milionů dolarů.



Philadelphia Flyers vs. Columbus Blue Jackets
Datum: 9. 1. 2017 (00:00 SEČ)
Stadion: Nationwide Arena (Columbus, Ohio)
TV: -


Autor: David Hél





























© PHILADELPHIA FLYERS CZ - 2011-2016

KONTAKT

philadelphiaflyers@email.cz

SLEDUJTE NÁS