forum







TOPlist


Preview: Flyers vs. Flames

15.2.2017 19:00

Po pětizápasové sérii utkání na domácím ledě se hokejisté Flyers přesouvají na západ Kanady, kde je čekají tři zápasy. Dnes v noci od 03:30 SEČ se svěřenci kouče Davea Hakstola představí ve Scotiabank Seddledome, kde vyzvou domácí Flames. Celek z Calgary je na tom v současné době podobně, jako právě Flyers. Plameny mají momentálně na kontě 59 bodů, což jim stačí pouze na 9. příčku tabulky Západní konference. Stejně jako Letci tak budou v závěru základní části bojovat o postup do vyřazovacích bojů.



Dnešní soupeři na sebe v průběhu letošní základní části již jednou narazili a tak se dnes Flyers a Flames utkají naposledy. První duel těchto dvou mužstev byl na programu koncem listopadu ve Wells Fargo Center, kde sice Letci v první dvacetiminutovce prohrávali 0:1, avšak zejména díky vynikající druhé třetině, během níž se postupně prosadili Jakub Voráček, Chris VandeVelde a Wayne Simmonds, dokázali vyhrát poměrně snadno 5:3.

Plameny z Calgary figurují v nejprestižnější hokejové lize na světě od roku 1980, což znamená, že Flyers a Flames spolu odehráli již řadu utkání. Dnešní soupeři se ve své historii utkali celkem devětašedesátkrát – 35 výher si připsali Letci z Philadelphie, 30 výher mají na kontě hokejisté z Calgary a čtyřikrát si oba celky doby rozdělily. V Calgary jsou statistiky obou mužstev velice vyrovnané. V kanadském městě spolu oba týmy odehrály celkem 35 utkání, z nichž 16 dokázali vyhrát Flyers, v 17 případech se ze dvou bodů radovali domácí Flames a pouze dvě utkání o vítězi nerozhodla.

Celek z Philadelphie v posledních měsících netrápí příliš mnoho zranění. Flyers se v dnešním duelu s Flames budou muset obejít pouze bez jednoho hráče, kterým je teprve devatenáctiletý kanadský forvard Travis Konecny, který laboruje se zraněním v dolní části těla. Trenér Dave Hakstol má tak k dispozici téměř kompletní tým a podle všech informací vsadí na složení formací, s nimiž Letci nastoupili do sobotního zápasu se San José.

Ani Plameny z Calgary si v současné době nemusejí dělat starosti s rozsáhlou marodkou. Kouč Glen Gulutzan se dnes ve Scotiabank Seddledome nebude moci spolehnout na služby zkušeného českého obránce Ladislava Šmída, jehož již delší dobu trápí zranění krku. Zbytek hráčů Flames je připraveno do zápasu s Philadelphií nastoupit.

Letci z Philadelphie již také odtajnili, který z brankářů dostane dnes v brankovišti Flyers přednost. Jelikož v posledních zápasech předváděl velmi kvalitní výkony, mezi tři tyče pošle trenér Hakstol opět osmadvacetiletého českého gólmana Michala Neuvirtha. Rodák z Ústí nad Labem si skvělou formou vysloužil již šestý start z posledních osmi duelů svého týmu. Celkem český reprezentant v letošní základní části odchytal 19 utkání s úspěšností zákroků 89.7% a průměrem 2.67 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Letců by měl opět být Steve Mason.

V Calgary letos nemají určené, který z brankářů bude jedničkou, a kouč Glen Gulutzan tak své gólmany v brankovišti pravidelně střídá. Flames vsadí v dnešním zápase na jedenatřicetiletého kanadského brankáře Briana Elliota. Velezkušený gólman odchytal během letošní sezóny celkem 28 duelů s úspěšností zákroků 89.5% a průměrem 2.85 gólu na zápas. Záda by měl dnes rodákovi z Newmarketu krýt třicetiletý Chad Johnson.



Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
07/02/17 Travis Konecny C Dolní část těla


Calgary Flames
Datum Hráč Post Zranění
01/10/16 Ladislav Šmíd D Krk




Flyers (V-P-P-PP-V)

Datum Zápas Skóre
11.2.2017 Flyers vs. Sharks 2:1p
10.2.2017 Flyers vs. Islanders 1:3
7.2.2017 Flyers vs. Blues 0:2
4.2.2017 Flyers vs. Kings 0:1p
3.2.2017 Flyers vs. Canadiens 3:1

Flames (P-V-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
14.2.2017 Flames vs. Coyotes 0:5
8.2.2017 Penguins vs. Flames 2:3n
5.2.2017 Rangers vs. Flames 4:3
4.2.2017 Devils vs. Flames 3:4p
2.2.2017 Flames vs. Wild 5:1





PHILADELPHIA FLYERS






CALGARY FLAMES










Scotiabank Saddledome je multifunkční hala v centru Calgary, města ležícího v provincii Alberta. Je využívána převážně pro lední hokej, lakros, basketbal a různé sportovní akce. Konají se zde i koncerty. Je domovem týmů Calgary Flames (NHL), Calgary Hitmen (WHL) a Calgary Roughnecks (NLL). V říjnu 2010 se stala hlavním sponzorem arény Scotiabank, která po 10 letech vystřídala společnost Pengrowth Management Ltd.



Philadelphia Flyers vs. Calgary Flames
Datum: 16.2. 2017 (03:30 SEČ)
Stadion: Scotiabank Saddledome (Calgary, Alberta)
TV:


Autor: David Hél





























© PHILADELPHIA FLYERS CZ - 2011-2016

KONTAKT

philadelphiaflyers@email.cz

SLEDUJTE NÁS