TOPlist



Preview: Flyers vs. Flames
19.3.2015 22:15

Hokejisté Flyers dnes pokračují v cestě po Kanadě, kde je po utkáních s Ottawou Senators a Vancouverem Canucks čeká od 02:00 SEČ ve Scotiabank Seddledome zápas proti domácím Flames. Tým z Calgary hraje v současné době opravdu o hodně. Plameny mají totiž momentálně na kontě 81 bodů a na příčky zajišťující účast v letošním playoff tak ztrácí pouhý bod. To Letcům z Philadelphie již v podstatě o nic nejde a zbytek tak již spíše jen dohrávají. Flyers za 72 zápasů nasbírali 73 bodů a na playoff tak ztrácí již 10 bodů.




Jelikož na sebe dnešní soupeři již jedenkrát narazili, dnes se Flyers a Flames v letošním ročníku utkají naposledy. První zápas těchto dvou celků byl na programu začátkem března ve Wells Fargo Center. Po dvou třetinách sice Calgary na ledě Flyers vedlo díky brankám Seana Monahana a Mikaela Backlunda již 2:0, avšak za Letce se ve třetí části dokázal trefit Sean Couturier a Mark Streit, kteří tak zápas poslali až do prodloužení, v němž však rozhodl Jiří Hudler, který Plamenům přiřknul bonusový bod.

Zpět po zranění v dolní části těla se do sestavy Flyers vrací čtyřiadvacetiletý obránce Michael Del Zotto, který Letcům chyběl dva necelé týdny. Trenér týmu z Philadelphie Craig Berube tak dnes bude postrádat pouze dvojici svých hráčů. Do zápasu s Flames nezasáhne zkušený útočník RJ Umberger, jenž podstoupil operace kyčle a do letošní sezóny tak již nezasáhne. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Letců je důrazný český obránce Radko Gudas, jenž od ledna laboruje se zraněním kolene. Zápas dnes bude pouze z tribuny v roli náhradníka sledovat zkušený útočník Vincent Lecavalier. Flyers tak dnes budou hrát se sedmi obránci.

Ani celek z Calgary momentálně nikterak rozsáhlá marodka netrápí. Flames se dnes v utkání s Philadelphií budou muset obejít pouze bez trojice zraněných hráčů. Před vlastními příznivci se tak nepředstaví český obránce Ladislav Šmíd, jehož ze hry vyřadilo zranění krku. Mimo hru je v současné době také jeden z pilířů defenzivních řad Calgary a kapitán Mike Giordano, který laboruje se zraněním ruky. Posledním hráčem, který se v dnešním zápase vinou zranění nepředstaví, je pětadvacetiletý útočník Paul Byron, jehož trápí blíže nespecifikované zranění v dolní části těla.

Stejně jako v utkání s Canucks, tak i dnes se mezi tři tyče Flyers postaví brankářská jednička Letců z Philadelphie, kterou je šestadvacetiletý kanadský gólman Steve Mason. Rodák z kanadského Oakvillu je letos bezpochyby jedním z nejlepších hráčů Flyers, což potvrzují také jeho statistiky. Steve Mason odchytal v letošní základní části celkem 44 zápasů s úspěšností zákroků 92.5% a průměrem 2.27 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Flyers bude i dnes zkušený Kanaďan Ray Emery.

Také v dnešním zápase s Flyers nepostaví trenéři Flames do branky svou brankářskou jedničku, kterou je v letošním roce třiatřicetiletý švýcarský gólman Jonas Hiller, nýbrž dvojku Karriho Ramu, který se představil také před dvěma týdny ve Wells Fargo Center. Osmadvacetiletý rodák z finské Asikkali odchytal v dosavadním průběhu letošního ročníku celkem 28 zápasů s úspěšností zákroků 91.2% a průměrem 2.60 gólu na zápas.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
03/03/15 Radko Gudas D Koleno
14/03/15 RJ Umberger RW Kyčel


Calgary Flames
12/03/15 Ladislav Šmíd D Krk
02/03/15 Mark Giordano D Ruka
23/02/15 Paul Byron C Dolní část těla




Flyers (P-PP-V-PP-P)

Datum Zápas Skóre
18.3.2015 Canucks vs. Flyers 4:1
16.3.2015 Senators vs. Flyers 2:1n
14.3.2015 Flyers vs. Red Wings 7:2
13.3.2015 Blues vs. Flyers 0:1n
11.3.2015 Flyers vs. Stars 1:2

Flames (P-P-V-V-PP)

Datum Zápas Skóre
18.3.2015 Flames vs. Blues 0:4
15.3.2015 Avalanche vs. Flames 3:2
14.3.2015 Flames vs. Maple Leafs 6:3
12.3.2015 Flames vs. Ducks 6:3
9.3.2015 Senators vs. Flames 5:4p









Scotiabank Saddledome je multifunkční hala v centru Calgary, města ležícího v provincii Alberta. Je využívána převážně pro lední hokej, lakros, basketbal a různé sportovní akce. Konají se zde i koncerty. Je domovem týmů Calgary Flames (NHL), Calgary Hitmen (WHL) a Calgary Roughnecks (NLL). V říjnu 2010 se stala hlavním sponzorem arény Scotiabank, která po 10 letech vystřídala společnost Pengrowth Management Ltd.


PHILADELPHIA FLYERS






CALGARY FLAMES








Philadelphia Flyers vs. Calgary Flames
Datum:20. 3. 2015 (02:00 SEČ)
Stadion: Scotiabank Seddeldome (Calgary, Alberta)
TV: -


Autor: David Hél