TOPlist



Preview: Flyers vs. Flames
5.11.2015 21:15

Letci z Philadelphie pokračují již čtvrtým utkáním na ledě soupeřů v řadě, když se po pěti prohrách v řadě přesouvají do Calgary, kde dnes v noci od 03:00 SEČ vyzvou v Scotiabank Seddledome domácí Flames. Tým Boba Hartleyho prožil loni úspěšný ročník, když se dokázal probojovat až do semifinále Západní konference. Letos se však Plamenům vůbec nedaří. Celek z Alberty se momentálně krčí až na samém chvostu tabulky Západní konference, když během 13 zápasů dokázali Flames nasbírat pouhých 7 bodů.




Týmy Philadelphie a Calgary na sebe v průběhu každé základní části narazí dvakrát a nejinak tomu bylo také v loňském ročníku. Z obou vzájemných soubojů vyšli lépe domácí Plameny, které braly všechny čtyři body. První utkání těchto dvou mužstev se uskutečnilo ve Wells Fargo Center, kde Flames zvítězili 3:2 po prodloužení. Druhý zápas před vlastními fanoušky zvládli opět mnohem lépe Flames, kteří se ze zisku dvou bodů radovali po výhře 4:1. Co se celkové bilance týče, Flyers a Flames na sebe během své historie narazili v celkem 66 zápasech, z nichž 33 jich dokázali vyhrát Letci, 29krát slavili hokejisté z Calgary a 4krát se oba týmy musely spokojit s remízou.

Trenér Letců z Philadelphie Dave Hakstol může mít před dnešním utkáním na ledě Calgary alespoň nějaký důvod k radosti. Zpět do sestavy Flyers by se měl dnes totiž vrátit Sean Couturier, který nastoupí ve druhé formaci společně s Waynem Simmondsem a Mattem Readem. Flyers se naopak nebudou moci spolehnout na ruského obránce Jevgenije Medveděva, jehož trápí blíže nespecifikované zranění v horní části těla. Na ledě Scotiabank Seddledome se nepředstaví ani francouzský forvard Pierre-Edouard Bellemare, který laboruje se zraněním kolene.

Kouč Dave Hakstol se pro dnešní zápas rozhodl učinit v sestavě svého mužstva hned několik změn. Ve stejném složení jako v minulém zápase nastoupí pouze elitní formace, v níž nebudou chybět Claude Giroux, Jakub Voráček a Michael Raffl. Jak již bylo zmíněno, druhá formace nastoupí ve složení Sean Couturier, Matt Read a Wayne Simmonds. Do třetího útoku Flyers se posunul velezkušený forvard Vincent Lecavalier, jehož doplní Brayden Schenn a RJ Umberger. Ve čtvrté lajně se představí Scott Laughton společně s Ryanem Whitem a Chrisem VandeVeldem. Dnešní zápas bude pouze z tribuny sledovat v roli zdravého náhradníka útočník Sam Gagner.

Stejně jako Flyers, tak i Flames momentálně netrápí příliš mnoho zraněných hráčů. Plameny se dnes budou muset obejít bez dvojice hráčů. Kouč Bob Hartley se nebude moci spolehnout na služby pětadvacetiletého kanadského útočníka Lance Boumy, jehož ze hry vyřadilo zranění nohy. Před vlastními fanoušky se nepředstaví ani třiadvacetiletý forvard Michael Ferland, který laboruje se zraněním kolene. Zbytek svých svěřenců má Bob Hartley plně k dispozici.

Jelikož se brankářská jednička Flyers Steve Mason necítil na dnešním ranním rozbruslení příliš dobře, v brance týmu z Philadelphie se představí český gólman Michal Neuvirth, který odchytal také poslední zápas proti Edmontonu, během něhož předvedl 45 zákroků, a jen díky němu neodjeli Letci s mnohem větším gólovým přídělem. Sedmadvacetiletý rodák z Ústí nad Labem letos odchytal již 6 zápasů s úspěšností zákroků 93.9% a průměrem 2.13 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Flyers bude i přes drobné zdravotní potíže Steve Mason.

Kouč Bob Harley vsadí v dnešním utkání na svého náhradního gólmana Karriho Ramu, který však stejně jako svůj tým neprožívá nikterak vydařený vstup do sezóny. Obrana Flames však svým brankářům zrovna příliš mnoho nepomáhá. Plameny totiž během letošního ročníku obdrželi již 55 branek, což je v průměru 4.2 gólu na zápas. Karri Ramo odchytal prozatím 5 zápasy s úspěšností zákroků 87.1% a průměrem 4.43 gólu na zápas.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
05/11/15 Jevgenij Medveděv D Nespecifikováno
22/10/15 Michal Neuvirth C Koleno


Calgary Flames
Datum Hráč Post Zranění
02/11/15 Lance Bouma LW Noha
28/10/15 Micheal Ferland LW Kolen




Flyers (P-P-P-P-PP)

Datum Zápas Skóre
4.11.2015 Oilers vs. Flyers 4:2
3.11.2015 Canucks vs. Flyers 4:1
31.10.2015 Sabres vs. Flyers 3:1
30.10.2015 Flyers vs. Devils 1:4
28.10.2015 Flyers vs. Sabres 3:4p

Flames (P-V-P-PP-P)

Datum Zápas Skóre
3.10.2015 Avalanche vs. Flames 6:3
1.11.2015 Oilers vs. Flames 4:5
31.10.2015 Flames vs. Canadiens 2:6
29.10.2015 Senators vs. Flames 5:4p
27.10.2015 Islanders vs. Flames 4:0










Scotiabank Saddledome je multifunkční hala v centru Calgary, města ležícího v provincii Alberta. Je využívána převážně pro lední hokej, lakros, basketbal a různé sportovní akce. Konají se zde i koncerty. Je domovem týmů Calgary Flames (NHL), Calgary Hitmen (WHL) a Calgary Roughnecks (NLL). V říjnu 2010 se stala hlavním sponzorem arény Scotiabank, která po 10 letech vystřídala společnost Pengrowth Management Ltd.


PHILADELPHIA FLYERS






CALGARY FLAMES








Philadelphia Flyers vs. Calgary Flames
Datum: 6.11. 2015 (03:00 SEČ)
Stadion: Scotiabank Seddledome (Calgary, Alberta)
TV:


Autor: David Hél