TOPlist



Preview: Flyers vs. Blackhawks
14.10.2015 19:25

Po krátké pauze čeká hokejisty z Philadelphie další utkání NHL. Svěřenci kouče Dave Hakstola dnes totiž od 02:00 SEČ vyzvou úřadující šampióny, a sice mužstvo Chicaga Blackhawks. Speciální bude dnešní zápas také díky tomu, že Letci před jeho začátkem ocení dlouholetou oporu zadních řad Kimmo Timonena, jenž loni právě s Jestřáby slavil zisk Stanley Cupu a tím zakončil svou bohatou kariéru.




Jelikož se Flyers a Blackhawks nacházejí v odlišných konferencích, během loňského ročníku na sebe narazili pouze dvakrát a ze zisku dvou bodů se v obou případech radovali domácí hokejisté. První zápas mezi Letci a Jestřáby se uskutečnil v chicagském United Center, kde dokázali zvítězit svěřenci kouče Joela Quennevilla lehce 4:0. Druhý zápas se pak uskutečnil ve Wells Fargo Center, kde zvítězili Flyers poměrně snadno 4:1.

Tým z Philadelphie v úvodu letošního ročníku netrápí téměř žádná zranění. Jediným hráčem na marodce Flyers je třiatřicetiletý americký forvard RJ Umberger, jehož trápí zranění v horní části těla. Do zápasu s Blackhawks dnes ještě nezasáhne ani sedmadvacetiletý gólman Steve Mason, který dostal v pondělí volno z rodinných důvodů. Zbytek svých svěřenců má kouč Letců Dave Hakstol plně k dispozici.

V sestavě se stejně jako v minulém utkání představí útočník Sam Gagner, jenž dnes dopoledne trénoval v útoku společně se Scottem Laughtonem a Mattem Readem. Čeští příznivci se mohou i dnes těšit na důrazného obránce Radka Gudase, který v sestavě nahradil Luka Schenna. Pouze z tribuny by měl dnešní zápas sledovat již počtvrté velezkušený forvard Vincent Lecavalier, jenž si na svou šanci bude muset ještě počkat.

Ani kouč chicagských Jestřábů Joel Quenneville si s marodkou svého celku nemusí v současné době dělat nějak velké starosti. Jediným zraněným hráčem Blackhawks je momentálně zkušený český obránce Michal Rozsíval, jenž od minulého playoff laboruje se zraněním kotníku.

Jelikož brankářská jednička Letců z Philadephie Steve Mason ještě stále není k dispozici, mezi tři tyče Flyers se i v dnešním zápase s Chicagem postaví sedmadvacetiletý český gólman Michal Neuvirth. Rodák z Ústí nad Labem se blýskl svým vynikajícím výkonem proti Floridě, kdy dokázal zneškodnit všech 31 střeleckých pokusů soupeře a do svých statistik si připsal první čisté konto v dresu Flyers. Záda bude krýt Neuvirthovi zkušený Jason LaBarbera.

To Jestřábi z Chicaga mají svou brankářskou jedničku Coreyho Crawforda plně k dispozici a jeho služeb tak v dnešním zápase využijí. Třicetiletý kanadský gólman odchytal v loňském ročníku celkem 57 zápasů s úspěšností zákroků 92.4% a průměrem 2.27 gólu na zápas. Letos zatím rodák z Montrealu odchytal 2 zápasy - úspěšnost 92.1%, průměr 2.50 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Blackhawks dnes bude Američan Scott Darling.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
12/10/15 Steve Mason G Rodinné důvody
12/10/15 RJ Umberger RW Horní část těla


Chicago Blackhawks
Datum Hráč Post Zranění
5/10/15 Michal Rozsíval D Kotník




Flyers (V-P-PP-PP-P)

Datum Zápas Skóre
13.10.2015 Flyers vs. Blackhawks 1:0
11.10.2015 Panthers vs. Flyers 7:1
9.10.2015 Lightning vs. Flyers 3:2p
3.10.2015 Devils vs. Flyers - příprava 3:2p
1.10.2015 Flyers vs. Devils- příprava 2:4

Blackhawks (V-V-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
11.10.2015 Blackhawks vs. Islanders 4:1
10.10.2015 Islanders vs. Blackhawks 2:3p
8.10.2015 Blackhawks vs. Rangers 2:3
4.10.2015 Blackhawks vs. Stars 4:0
2.10.2015 Blues vs. Blackhawks 5:2









Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






CHICAGO BLACKHAWKS








Philadelphia Flyers vs. Chicago Blackhawks
Datum: 15.10. 2015 (02:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, Pensylvánie)
TV: -


Autor: David Hél