TOPlist



Preview: Flyers vs. Avalanche
10.11.2015 18:25

Po dvoudenním volnu pokračují Letci dalším utkáním. Flyers se po pětiizápasovém tripu vracejí zpět domů do Philadelphie, kde dnes v noci od 01:00 SEČ vyzvou před vlastními příznivci ve Wells Fargo Center tým Colorada Avalanche. Ani Laviny neprožívají zrovna vydařený vstup do sezóny. Avs mají momentálně po 14ti odehraných zápasech na kontě pouhých 9 bodů. V celé lize jsou tak na tom hůře jen Maple Leafs a Blue Jackets.




V loňském ročníku na sebe Flyers a Avalanche narazili celkem dvakrát a v obou případech se z výhry radovali domácí. První duel těchto dvou celků se uskutečnil ve Philadelphii a k vidění byl velice vyrovnaný zápas, v němž Letci dokázali zvítězit 4:3. Odvetný zápas se pak uskutečnil v Pepsi Center, kde se z výhry 4:3 po prodloužení radovali domácí Avs. Jelikož celek z Denveru hraje v NHL pouhých 20 let, dnešní soupeři na sebe narazili ve své historii pouze 27krát. Colorado podle statistik není pro Flyers příliš oblíbeným soupeřem. Ze zmíněných 27 zápasů dokázali hokejisté z Philadelphie zvítězit pouze 8krát, z 15ti výher se radovali Laviny a 4 zápasy skončily remízou.

Jelikož se Letcům během minulého týdne vrátil zpět do sestavy dvaadvacetiletý kanadský forvard Sean Couturier, kouč Dave Hakstol si s nikterak rozsáhlou marodkou lámat hlavu nemusí. Flyers se budou muset v dnešním duelu s Avalanche obejít bez francouzského útočníka Pierra-Edouarda Bellemara, jehož před dvěma týdny vyřadilo ze hry zranění kolene, vinou čehož vynechal již 6 zápasů. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Flyers je ruský obránce Evgeny Medveděv, jehož trápí blíže nespecifikované zranění. Trenér Hakstol nebude dělat pro dnešní duel v sestavě svého celku žádné výrazné změny. Zpět do sestavy se vrací pětatřicetiletý kanadský forvard Vincent Lecavalier, jenž nahradí RJe Umbergera, který tak dnes bude pouze náhradníkem.

Stejně jako Letce z Philadelphie, tak i tým z Denveru momentálně příliš mnoho zraněných hráčů netrápí. Legendární brankář a současný trenér Lavin Patrick Roy se dnes bude muset na ledě Wells Fargo Center obejít bez trojice svých svěřenců. V dresu Colorada se totiž v zápase s Flyers nepředstaví velezkušený kanadský útočník Alex Tanguay, jenž v současné době laboruje se zraněním kolene. Zdravotní problémy sužují také dvaatřicetiletého kanadského útočníka Jesseho Winchestera, který je mimo hru vinou otřesu mozku. Posledním hráčem Avs, který do dnešního zápasu nenastoupí je útočník Blake Comeau, který dostal volno z rodinných důvodů.

Při nemoci brankářské jedničky Steva Masona dostal v brankovišti Letců z Philadelphie v posledních třech zápasech příležitost český gólman Michal Neuvirth a vedl si naprosto znamenitě. Není proto divu, že kouč Flyers Dave Hakstol využije jeho vynikající formy také v dnešním zápase s Coloradem. Sedmadvacetiletý rodák z Ústí nad Labem odchytal v průběhu letošní základní části celkem 7 zápasů s úspěšností zákroků 94.5% a průměrem 1.81 gólu na zápas. Ze sedmi utkání navíc Michal Neuvirth dokázal udržet hned třikrát čisté konto a překonal tak i rekord legendárního Bernieho Parenta.

Také Avalanche již odtajnili, který z brankářů se dnes postaví mezi tři tyče. Kouč Lavin Patrick Roy vsadí v dnešním zápase na svou brankářskou dvojku Reta Berru, který má v současné době mnohem větší formu než brankářská jednička Semjon Varlamov (úspěšnost 89.0%, průměr 3.26 gólu na zápas.), který tak dnes bude výkon svého brankářského kolegy sledovat pouze z lavičky. Osmadvacetiletý Švýcar odchytal v letošním ročníku zatím 5 zápasů s úspěšností zákroků 94.5% a průměrem 1.85 gólu na zápas. Vynikajících výkonů rodáka z Bulachu však Avs nedokázali využít, když z 5ti zápasů dokázali vyhrát pouze jednou.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
05/11/15 Jevgenij Medveděv D Nespecifikováno
22/10/15 Pierre-Edouard Bellemare C Koleno


Colorado Avalanche
Datum Hráč Post Zranění
07/11/15 Alex Tanguay LW Koleno
09/10/15 Jesse Winchester C Otřes mozku




Flyers (V-PP-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
8.11.2015 Jets vs. Flyers 0:3
6.11.2015 Flames vs. Flyers 2:1
4.11.2015 Oilers vs. Flyers 4:2
3.11.2015 Canucks vs. Flyers 4:1
31.10.2015 Sabres vs. Flyers 3:1

Avalanche (P-P-V-P-P)

Datum Zápas Skóre
7.11.2015 Avalanche vs. Rangers 1:2
6.11.2015 Coyotes vs. Avalanche 4:2
4.11.2015 Avalanche vs. Flames 6:3
2.11.2015 Avalanche vs. Sharks 3:4
31.10.2015 Hurricanes vs. Avalanche 3:2










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






COLORADO AVALANCHE








Philadelphia Flyers vs. Colorado Avalanche
Datum: 11.11. 2015 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, Pensylvánie)
TV:


Autor: David Hél