TOPlist



Preview: Flyers vs. Red Wings
17.1.2016 16:05

Druhý zápas během čtyřiadvaceti hodin dnes čeká hokejisty z Philadelphie, kteří se po včerejším duelu na domácím ledě proti Rangers, kterým podlehli 2:3 po samostatných nájezdech, přesunuli do Detroitu, kde dnes v noci od 01:30 SEČ vyzvou domácí Red Wings. Svěřencům kouče Jeffa Blashilla se v letošním ročníku daří. Rudá Křídla dokázala během 44 zápasů letošní základní části nasbírat 53 bodů a v tabulce Východní konference jim tak patří 4. příčka.




Flyers a Red Wings se v letošním ročníku střetnou vůbec poprvé. Hokejisté z Philadelphie a Detroitu spolu další dva zápasy odehrají až v březnu a dubnu. Stejně jako letos, tak i loni na sebe tyto týmy narazí celkem třikrát. V uplynulém ročníku vyšla z utkání vždy vítězně domácí mužstva. První vzájemný zápas se uskutečnil začátkem sezóny ve Wells Fargo Center, kde se Flyers radovali ze zisku dvou bodů po výhře 4:2. Ve druhém vzájemném duelu se Rudá Křídla a Letci představili na ledě Detroitu, kde dokázali zvítězit domácí Wings hladce 5:2. Ke třetímu zápasu se oba celky vrátily zpět do Philadelphie, kde Flyers před zraky svých příznivců deklasovali tým z Michiganu 7:2.

I přesto, že Rudá Křídla působila dlouhá léta v Západní konferenci, týmy z Philadelphie a Detroitu spolu ve své historii odehráli již spoustu zápasů. Flyers a Red Wings na sebe narazili celkem 130krát a lepšími statistikami se mohou pochlubit Letci, kteří dokázali zvítězit v 60ti zápasech, 49krát se z výhry radovali Red Wings a 21 zápasů skončilo remízou. V Joe Louis Areně se však Letcům příliš nedaří. Z celkových 66ti zápasů na ledě Detroitu zvítězili Flyers pouze 20krát, 36 zápasů skončilo jejich prohrou a 10krát si oba celky body rozdělily.

Tým z Philadelphie si v současné době nemusí lámat hlavu se zraněnými hráči. V sobotním zápase s Rangers se totiž zpět do sestavy vrátil dvaadvacetiletý americký obránce Shayne Gostisbehere, jehož trápilo zranění v dolní části těla. Trenér Dave Hakstol má tak k dispozici kompletní kádr. Pouze z tribuny by dnes měli zápas opět sledovat Brandon Manning a Jordan Weal.

To Red Wings budou v dnešním zápase s Philadelphií postrádat dvojici svých hráčů. Vinou zdravotních problému se kouč Detroitu Jeff Blashill nebude moci spolehnout na služby velezkušeného švédského útočníka Johna Franzena, jehož do utkání nepustí následky po otřesu mozku. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Wings je jedenatřicetiletý americký forvard Drew Miller, který laboruje se zraněním v dolní části těla.

Letci zatím neoznámili, který z brankářů dnes bude hájit jejich svatyni a není tak zcela jasné, koho nakonec kouč Dave Hakstol pošle mezi tři tyče. Jelikož však včerejší zápas s Rangers odchytal kanadský gólman Steve Mason a Flyers mají k dispozici dva velice kvalitní brankáře, dá se očekávat, že dnes vsadí na českého brankáře Michala Neuvirtha, který na svou příležitost čeká již čtyři zápasy. Sedmadvacetiletý rodák z Ústí nad Labem odchytal v letošním ročníku celkem 18 zápasů s úspěšností zákroků 93.4% a průměrem 2.12 gólu na zápas. Český reprezentant tak patří k vůbec nejlepším gólmanům letošní sezóny.

To Red Wings již na rozdíl od Flyers řekli, který z dvojice gólmanů dnes bude v brankovišti. Rudá Křídla vsadí v utkání s Philadelphií na svou současnou jedničku, kterou je teprve třiadvacetiletý český brankář Petr Mrázek, jenž svými vynikajícími výkony vytlačil zkušenějšího Jimmyho Howarda. Rodák z Ostravy patří stejně jako Neuvirth k vůbec nejlepším brankářů dosavadního průběhu základní části, když odchytal 29 zápasů s úspěšností zákroků 93.0% a průměrem 2.15 gólu na zápas.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
- - - -


Detroit Red Wings
Datum Hráč Post Zranění
14/01/16 Johan Franzen LW Otřes mozku
12/01/16 Drew Miller LW Dolní část těla




Flyers (PP-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
16.1.2016 Flyers vs. Rangers 2:3n
14.1.2016 Flyers vs. Bruins 3:2
9.1.2016 Flyers vs. Islanders 4:0
8.1.2016 Wild vs. Flyers 3:4p
6.1.2016 Flyers vs. Canadiens 4:3

Red Wings (V-P-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
15.1.2016 Coyotes vs. Red Wings 2:3p
12.1.2016 Kings vs. Red Wings 4:2
11.1.2016 Ducks vs. Red Wings 1:2
8.1.2016 Sharks vs. Red Wings 1:2
5.1.2016 Devils vs. Red Wings 0:1










Joe Louis Arena v Detroitu je jedna z nejstarších hokejových hal v NHL. Byla slavnostně otevřena v 12. prosince 1979 na památku boxera Joe Louise. Náklady na výstavbu v tehdejší době činily 57 miliónů amerických dolarů. Je ve vlastnictví města Detroit a provozuje jí společnost Olympia Entertaiment. V roce 1980 zde konalo republikánské národní shromáždění na němž byl jmenován jako kandidát na prezidenta Ronald Reagan. Původní kapacita byla 19 275, ale dnes činí 20 066. Jediným domovským týmem jsou Detroit Red Wings hrající NHL. Na jednu sezónu zde sídlily Detroit Pistons hrající NBA.


PHILADELPHIA FLYERS






DETROIT RED WINGS








Philadelphia Flyers vs. Detroit Red Wings
Datum: 16.1. 2016 (01:30 SEČ)
Stadion: Joe Louis Arena
TV:


Autor: David Hél