forum







TOPlist


Preview: Flyers vs. Oilers

16.2.2017 17:30

Po dalším ubohém výkonu směrem do ofenzivy pokračují Letci z Philadelphie dalším zápasem na východě Kanady. Po prohře s Calgary se Flyers přesunuli do Edmontonu, kde dnes v noci od 03:00 SEČ vyzvou v Rogers Place domácí Oilers. Hokejisté z Edmontonu letos podávají dobré výkony a v současné době jim tak patří 5. příčka v tabulce Západní konference. Na domácím ledě se však Olejářům nedaří tak, jako ve venkovních duelech. Oilers odehráli před vlastními fanoušky během letošní základní části 27 zápasů, z nichž dokázali získat jen 31 bodů.



Flyers a Oilers na sebe letos již jednou narazili, když se obě mužstva střetla začátkem prosince ve Wells Fargo Center. Zápas to byl pro fanoušky Letců naprosto dokonalý. Tým z Philadelphie sice prohrával až do 32. minuty 0:2, když se prosadili Leon Draisaitl a Connor McDavid, avšak v rozmezí 1 minuty a 12 vteřin dokázali vývoj utkání otočit na 3:2. Oilers se však nehodlali vzdát a třemi góly v rozmezí necelých deseti minut získali zpět dvougólové vedení. I z takové situace se však svěřenci Davea Hakstola dokázali dostat. V čase 46:31 nejprve snížil z přesilovky Jakub Voráček, aby o šest minut později srovnal Claude Giroux. O vítězství Flyers pak v čase 58:31 rozhodl famózním gólem Michael Raffl.

Dnešní soupeři patří v NHL k tradičním týmům, avšak během sezóny na sebe příliš často nenarazí, o čemž svědčí také statistiky vzájemných zápasů těchto dvou mužstev. Flyers a Oilers na sebe ve své historii narazili pouze dvaasedmdesátkrát, z čehož tým z Philadelphie dokázal zvítězit ve 33 zápasech, jedenatřicetkrát se radovali Olejáři a 9 zápasů skončilo remízou. V Edmontonu se však Letcům vůbec nedaří, když z celkových 34 zápasů dokázali vyhrát pouze 9, 19 duelů skončilo lépe pro domácí Oilers a hned 6 utkání o vítězi utkání nerozhodlo.

Během včerejšího utkání na ledě Calgary Flames nikdo na marodku Letců z Philadelphie nepřibyl a tak budou Flyers i dnes postrádat vinou zdravotních problémů pouze jednoho hráče, kterým je mladičký kanadský forvard Travis Konecny, jehož trápí zranění v dolní části těla. Jelikož je dnešní zápas pro Flyers druhým v rozmezí čtyřiadvaceti hodin, dá se očekávat, že kouč Dave Hakstol vsadí na stejnou sestavu jako včera.

To Oilers na rozdíl od Flyers trápí poměrně rozsáhlá marodka. Kouč Edmontonu Todd McLellan bude v dnešním duelu s Philadelphií postrádat hned pětici svých svěřenců. Mimo hru je vinou zranění v horní části těla teprve dvaadvacetiletý kanadský forvard Jujhar Khajra. V sestavě Olejářů se dnes nepředstaví ani obránce Kris Russell, kterého trápí blíže nespecifikované zranění. Oilers zatím neoznámili, jaký typ zranění nepustí do hry kanadského forvard Benoit Pouliota, na jehož služby se dnes trenér Edmontonu spolehnout nemůže. Na marodce Oilers je v současné době také mladičký obránce Darnell Nurse, jenž laboruje se zraněním kolene. Posledním zraněným hráčem kanadského celku je americký bek Tyler Pitlick, který je mimo hru se zraněním kolene.

Jelikož včerejší zápas s Flames odchytal Michal Neuvirth, dnes s největší pravděpodobností vsadí Letci na svého druhého brankáře, kterým je osmadvacetiletý kanadský gólman Steve Mason, jenž v posledních zápasech nedostává tolik příležitostí, jako tomu bylo v předešlých měsících. Rodák z Oakvillu odchytal během letošní základní části již 42 zápasů s úspěšností zákroků 90.0% a průměrem 2.90 gólu na zápas. Český gólman Michal Neuvirth by tak měl být dnes pouze náhradníkem.

Ani Oilers zatím neoznámili, který z brankářů se dnes postaví mezi tři tyče. Téměř jistě však kouč Todd McLellan pošle do brankoviště devětadvacetiletého kanadského gólmana Cama Talbota, jenž je v Edmontonu naprosto jasnou jedničkou. Rodák z Caledonie je totiž vůbec nejvytěžovanějším gólmanem celé ligy. Talbot v letošním ročníku základní části odchytal již 51 zápasů s úspěšností zákroků 92.0% a průměrem 2.36 gólu na zápas. Záda by měl Talbotovi krýt třiadvacetiletý Laurent Brossoit.



Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
07/02/17 Travis Konecny C Dolní část těla


Edmonton Oilers
Datum Hráč Post Zranění
15/02/17 Jujhar Khaira LW Horní část těla
15/02/17 Kris Russell D Nespecifikováno
14/02/17 Benoit Pouliot LW Nespecifikováno
11/02/17 Darnell Nurse D Kotník
11/02/17 Tyler Pitlick RW Koleno




Flyers (P-V-P-P-PP)

Datum Zápas Skóre
16.2.2017 Flames vs. Flyers 3:1
11.2.2017 Flyers vs. Sharks 2:1p
10.2.2017 Flyers vs. Islanders 1:3
7.2.2017 Flyers vs. Blues 0:2
4.2.2017 Flyers vs. Kings 0:1p

Oilers (V-P-V-P-P)

Datum Zápas Skóre
15.2.2017 Oilers vs. Coyotes 5:2
12.2.2017 Oilers vs. Blackhawks 1:5
5.2.2017 Canadiens vs. Oilers 1:0p
4.2.2017 Hurricanes vs. Oilers 2:
3.2.2017 Predators vs. Oilers 2:0





PHILADELPHIA FLYERS






EDMONTON OILERS










Po více než čtyřiceti letech vyměnili Oilers stařičký stadion Rexall Place za moderní víceúčelovou halu Rogers Place, jež je jejich domovem od začátku letošního ročníku. Výstavba nového stánku začala březnu roku 2014 a stadion byl slavnostně otevřen teprve 8. září 2016. Celkové náklady na výstavbu nového stadionu se vyšplhaly na 480 milionů kanadských dolarů a celková kapacita pro hokejová utkání činí 18.347 míst.



Philadelphia Flyers vs. Edmonton Oilers
Datum: 17.2. 2017 (03:00 SEČ)
Stadion: Rogers Place (Edmonton, Alberta)
TV:


Autor: David Hél





























© PHILADELPHIA FLYERS CZ - 2011-2016

KONTAKT

philadelphiaflyers@email.cz

SLEDUJTE NÁS