TOPlist



Preview: Flyers vs. Panthers
12.10.2015 19:45

Po dvou venkovních utkání čeká Letce z Philadelphie premiéra v letošním ročníku také na domácím ledě ve Wells Fargo Center, kde dnes v noci od 01:00 SEČ přivítají mužstvo Floridy Panthers. Čeští a slovenští příznivci nejprestižnější hokejové ligy na světě budou moci dnešní duel sledovat na stanici Nova Sport.




Dnešní zápas je sice teprve třetím utkáním svěřenců kouče Davea Hakstola v letošním ročníku NHL, avšak Flyers a Panthers čeká již druhé vzájemné utkání. První zápas mezi těmito dvěma celky byl na programu v noci ze soboty na neděli na ledě BB&T Center, kde domácí Panteři díky vynikajícímu vstupu do utkání doslova rozcupovali hostující Letce 7:1. Tým z Philadelphie má tak dnes svým příznivcům co vynahrazovat.

Stejně jako v úvodních dvou zápasech tak i dnes netrápí Letce z Philadelphie žádná vážná zranění. Včerejší dopolední trénink ve Voorhees však vynechal velezkušený forvard RJ Umberger, jehož trápí drobné zranění v horní části těla. V dnešním zápase si tak odbude svůj debut v oranžovo-černém dresu šestadvacetiletý kanadský útočník Sam Gagner, který první dvě utkání sledoval pouze z tribuny. Před vlastními příznivci se nepředstaví ani gólman Steve Mason, jenž dostal volno z rodinných důvodů. Poprvé v dresu Flyers se podobně jako Gagner představí i český obránce Radko Gudas, který v sestavě nahradí Luka Schenna. Otazník visí také nad startem Vincenta Lecavaliera, který by ve čtvrté formaci mohl nahradit Ryana Whitea.

Ani kouč floridských Panterů Gerard Gallant si nemusí v úvodu letošního ročníku NHL dělat starosti s marodkou svého celku. Stejně jako v úvodním zápase, tak i dnes nebude Floridě chybět vinou zdravotních problémů žádný z hráčů. Všechny své svěřence má tak trenér Panthers plně k dispozici. Pouze z tribuny by měli dnešní zápas sledovat Quinton Howden, Steven Kamfer a Dylan Olsen.

Jelikož dostala brankářská jednička Letců z Philadelphie Steve Mason volno, mezi tři tyče Flyers se od úvodních minut postaví sedmadvacetiletý český gólman Michal Neuvith, který po vystřídání Masona odchytal zhruba 50 minut předchozího duelu. Rodák z Ústí nad Labem nebyl v loňském ročníku NHL příliš vytěžovaným gólmanem, když celkově odchytal pouze 32 zápasů s úspěšností zákroků 90.0% a průměrem 2.97 gólu na zápas. Nutno však podotknout, že Neuvirth odchytal 27 z 32 zápasů v dresu Sabres, kteří byli loni vůbec nejhorším celkem ligy. Záda mu bude v dnešním zápase krýt Jason LaBarbera.

To floridští Panthers nemají v současné době vůbec žádný důvod měnit své brankáře. I dnes na ledě Wells Fargo Center tak kouč Gerard Gallant vsadí na svou jedničku, kterou je velezkušený kanadský gólman Roberto Luongo. Rodák z Montrealu se proti Letcům z Philadelphie postavil také v sobotním duelu, během nějž na něj hokejisté Flyers vyslali hned 39 střel, z nichž pouze přesilovková trefa Marka Streita skončila až za jeho zády – úspěšnost zákroků 97.4%. Náhradním gólmanem Floridy bude i dnes zkušený Američan Al Montoya.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
12/10/15 Steve Mason G Rodinné důvody
12/10/15 RJ Umberger RW Horní část těla


Florida Panthers
Datum Hráč Post Zranění
- - - -




Flyers (P-PP-PP-P-PP)

Datum Zápas Skóre
11.10.2015 Panthers vs. Flyers - příprava 7:1
9.10.2015 Lightning vs. Flyers 3:2p
3.10.2015 Devils vs. Flyers - příprava 3:2p
1.10.2015 Flyers vs. Devils- příprava 2:4
29.9.2015 Rangers vs. Flyers - příprava 3:2p

Panthers (V-P-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
11.10.2015 Panthers vs. Flyers - příprava 7:1
4.10.2015 Panthers vs. Lightning - příprava 2:3
28.9.2015 Stars vs. Panthers - příprava 2:4
26.9.2015 Lightning vs. Panthers - příprava 4:1
23.9.2015 Panthers vs. Stars - příprava 3:2









Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






FLORIDA PANTHERS








Philadelphia Flyers vs. Florida Panthers
Datum: 13.10. 2015 (01:00 SEČ)
Stadion: BB&T Center (Philadelphia, Pensylvánie)
TV: Nova Sport


Autor: David Hél