forum







TOPlist


Preview: Flyers vs. Panthers

6.12.2016 20:10

Letci z Philadelphie mají v posledním týdnu skvělou formu, když dokázali zvítězit hned pětkrát v řadě a na své výkony tak budou chtít navázat také dnes. Svěřenci trenéra Davea Hakstola se přesunuli z Nashvillu, kde v neděli porazili domácí Predators 4:2, zpět domů do Wells Fargo Center, kde dnes v noci od 01:00 SEČ vyzvou před vlastními fanoušky tým Floridy Panthers. Celek z města Sunrise neprožívá takový vstup do sezóny, jaký si vedení přálo, na což doplatil teď již bývalý kouč Gerard Gallant, jehož se Panthers rozhodli za podivných okolností zbavit.



Flyers a Panthers na sebe v průběhu letošní základní části již jedenkrát narazili, a tak si mají oba celky co vracet. Poprvé se letos oba týmy utkaly koncem listopadu na půdě Floridy v BB&T Center, kde byl hlavní hvězdou zápasu gólman Letců Steve Mason, jenž dokázal zneškodnit 38 z 39 střel soupeře. Za Flyers se prosadili Wayne Simmonds, Nick Cousins a Dale Weise, kteří týmu z Philadelphie vystřelili dva cenné body za výhru 3:1.

Florida Panthers vstoupila do NHL teprve začátkem 90. let. I přesto však spolu Flyers a Panthers během své historie odehráli již 90 zápasů. Mnohem úspěšnější jsou ve vzájemných zápasech právě Letci z Philadelphie, kteří jich dokázali vyhrát 49. Ve 34 zápasech se pak ze zisku dvou bodů radovali hokejisté z Floridy a 7 utkání skončilo pouze remízou. Ve Philadelphii je statistika mnohem vyrovnanější než na ledě Floridy. Ve Wells Fargo Center se oba celky utkaly celkem pětačtyřicetkrát, z čehož Flyers dokázali vyhrát 20 zápasů, 19 utkání pak zvládli lépe hráči Panthers a 6 duelů skončilo nerozhodně.

Trenér Letců z Philadelphie Dave Hakstol se v posledních dvou zápasech musel obejít bez českého obránce Radka Gudase, jehož trápila menší viróza. Důrazný český zadák by však již měl být v pořádku a připraven nastoupit do dnešního duelu. Jelikož se však defenzivě Letců v poslední době celkem daří, není jasné, jestli po dnešní duel nezůstane Gudas ještě v roli náhradníka. Flyers však v zápase s Nashvillem přišli o útočníka Matta Reada, jenž po nepříjemné krosčeku od jednoho z hráčů Predators utrpěl svalové zranění v oblasti břicha a zatím není vůbec jisté, jak dlouho by měl týmu z Philadelphie chybět. Vedení Letců se tak rozhodlo z farmy LEhigh Valley Phantoms povolat dvaadvacetiletého forvard Taylora Leiera, který by tak dnes mohl dostat příležitost.

I nadále však mají Letci z Philadelphie na seznamu dlouhodobě zraněných hráčů (LTIR) hned trojici svých hráčů. Mimo hru je neustále český gólman Michal Neuvirth, který však již začal s drobným tréninkem na ledě a v brance Flyers by se tak podle Rona Hextalla mohl objevit v polovině prosince. Do zápasu s Floridou nezasáhne ani kanadský forvard Sean Couturier, jenž laboruje se zraněním kolene. Posledním hráčem na marodce Flyers je pak třiatřicetiletý útočník Boyd Gordon, kterého trápí blíže nespecifikované zranění v horní části těla.

Také Panthers trápí v posledních dnech poměrně rozsáhlá marodka. Celek z jižní Floridy bude v dnešním zápase na ledě Wells Fargo Center postrádat hned čtveřici hráčů, z nichž několik patří k důležitým pilířům týmu. V sestavě Panthers se dnes nepředstaví zkušený obránce Keith Yandle, který si ze včerejšího zápasu s Bruins odnesl zranění v dolní části těla. Připraven naskočit do hry zatím ještě není ani mladičký forvard Jonathan Huberdeau, jenž během přípravy utrpěl zranění nohy. Trenér Tom Rowe se nemůže spolehnout ani na služby útočníka Jonathan Marchessault, který laboruje s blíže nespecifikovaným zraněním. Posledním zraněným hráčem Panthers je pak čtyřiadvacetiletý obránce, jenž je mimo hru se zraněním kotníku.

Brankář Letců z Philadelphie Steve Mason se při zranění svého kolegy Michala Neuvirtha rozchytal k vynikajícím výkonům a mezi tři tyče Flyers by se tak měl postavit také v dnešním utkání s Floridou. Osmadvacetiletý rodák z kanadského Oakvillu odchytal v dosavadním průběhu letošní sezóny již 21 utkání s úspěšností zákroků 90.4% a průměrem 2.76 gólu na zápas. Za své výkony v posledních zápasech si dokonce urostlý Kanaďan vysloužil jmenování první hvězdou uplynulého týdne NHL. Záda by tak měl Masonovi opět krýt dvaadvacetiletý americký gólman Anthony Stolarz.

Na Floridě mají také v letošní sezóně jasno, který z brankářů je v týmu jedničkou. Panthers však včera odehráli utkání na ledě Bostonu Bruins, kde domácím podlehli 4:3 po prodloužení a tak není zcela jasné, kterého z brankářů pošle kouč Tom Rowe do brankoviště. Panteři se ve většině utkání spoléhají na velezkušeného kanadského gólmana Roberta Luonga, který letos odchytal již 18 zápasů s úspěšností zákroků 92.6% a průměrem 2.14 gólu na zápas. Značné zkušenosti s NHL má však také druhý gólman Floridy James Reimer, jenž během letošní základní části nastoupil k devíti zápasům – úspěšnost zákroků 89.6%, průměr 3.05 gólu na zápas.



Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
5/12/16 Matt Read RW Břicho
3/12/16 Radko Gudas D Nemoc
23/11/16 Sean Couturier C Koleno
15/11/16 Michal Neuvirth G Koleno
05/11/16 Boyd Gordon C Horní část těla


Florida Panthers
Datum Hráč Post Zranění
06/12/16 Keith Yandle D Dolní část těla
05/12/16 Jonathan Marchessault C Nespecifikováno
21/11/16 Alex Petrovic D Kotník
13/10/16 Jonathan Huberdeau C Dolní část těla




Flyers (V-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
5.12.2016 Predators vs. Flyers 2:4
3.12.2016 Flyers vs. Blackhawks 3:1
2.12.2016 Senators vs. Flyers 2:3p
30.11.2016 Flyers vs. Bruins 3:2n
28.11.2016 Flyers vs. Flames 5:3

Panthers (PP-P-V-PP-P)

Datum Zápas Skóre
6.12.2016 Bruins vs. Panthers 4:3p
4.12.2016 Senators vs. Panthers 2:0
2.12.2016 Red Wings vs. Panthers 1:2p
30.11.2016 Blackhawsk vs. Panthers 2:1n
28.11.2016 Hurricanes vs. Panthers 3:2





PHILADELPHIA FLYERS






FLORIDA PANTHERS










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.



Philadelphia Flyers vs. Florida Panthers
Datum: 7.12. 2016 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, PA)
TV: -


Autor: David Hél





























© PHILADELPHIA FLYERS CZ - 2011-2016

KONTAKT

philadelphiaflyers@email.cz

SLEDUJTE NÁS