TOPlist


Týmové ocenění Flyers Awards letos ovládli Jakub Voráček a Mark Streit
10.4.2015 20:50

Sezóna 2014/2015 pro Letce z Philadelphie předčasně skončila, když se svěřenci kouče Craiga Berubeho nedokázali probojovat do letošních vyřazovacích bojů. Před posledním utkáním, které Flyers odehráli na domácím ledě proti Ottawě Senators, bylo na programu předávání letošních týmových ocenění. Nejužitečnějším hráčem Letců v letošním ročníku se stal český útočník Jakub Voráček, který dokázal během 82 zápasů nasbírat 81 kanadských bodů.




• Bobby Clarke Trophy (Nejužitečnější hráč týmu)

Jak již bylo zmíněno, nejužitečnějším hráčem letošní sezóny porota zvolila čtyřiadvacetiletého českého forvarda Jakuba Voráčka, který se stal nejproduktivnějším hráčem Flyers letošní základní části s osmibodovým náskokem na jeho spoluhráče z první formace a kapitán Clauda Girouxa.

Kladenský odchovanec letos odehrál všech 82 zápasů, během nich zaznamenal úctyhodných 81 kanadských bodů za 22 branek a 59 asistencí. Voráček tak vytvořil své maximum, když svůj dosavadní rekord 62 bodů dokázal překonat hned o 19 bodů. Jakub Voráček zvítězil v této kategorii již podruhé během posledních třech sezón.

• Barry Ashbee Trophy (Nejlepší obránce)

Nejlepším obráncem týmu z Philadelphie byl pro letošní ročník zvolen velezkušený švýcarský bek Mark Streit, který byl navíc nejproduktivnějším obránce týmu. Sedmatřicetiletý rodák z Bernu dokázal v letošním ročníku nasbírat během 80 zápasů hned 52 kanadských bodů za 9 branek a 43 asistencí, čímž se tak stal prvním obráncem Flyers od dob Chrise Prongera, který překonal 50ti bodovou hranici.

• Pelle Lindbergh Memorial Trophy (Hráč s největším zlepšením)

Hráčem, jenž během letošní sezóny prokázal největší herní zlepšení, byl zvolen osmadvacetiletý americký útočník Chris VandeVelde, pro něhož to byla vůbec první kompletní sezóna v nejprestižnější hokejové lize na světě.

Rodák z Moorheadu odehrál v letošním ročníku v oranžovo-černém dresu celkem 71 zápasů, v nichž dokázal zaznamenat 15 kanadských bodů za 9 gólů a 6 přihrávek. VandeVelde byl velmi užitečným hráčem zejména při hře v oslabení, kde v druhé polovině základní části společně s Pierrem-Edouardem Bellemarem vytvořili dvojici, díky níž se hra v početní nevýhodě Letců oproti začátku sezóny mnohem zlepšila.

• Yanick Dupre Class Guy Memorial Award (Hráč, který prokázal největší oddanost a úctu k hokeji)

Philadelphská asociace profesionálních hokejových reportérů udělila Yanick Dupre Class Guy Memorial Award sedmatřicetiletému švýcarskému obránci Marku Streitovi. Tato cena se uděluje hráči, který předvádí nejlepší charakter a úctu k tomuto sportu jak na ledě, tak i mimo něj.

Toto ocenění je vzpomínkou na Yanicka Dupreho, jenž 16. srpna 1997 podlehl po 16-ti měsíčním boji leukémii. Dupre byl hráčem Philadelphie Flyers v letech 1991-1996.

• Gene Hart Memorial Award (Největší bojovník)

Oficiální fan club Philadelphie Flyers zvolil vítězem Gene Hart Memorial Award nejproduktivnějšího hráče Flyers Jakuba Voráčka, který si tak dnes odnesl hned dvě ocenění. Tato trofej se uděluje hráči, který v průběhu sezóny ukázal “největší srdce“.

Ocenění je vzpomínkou na dlouholetého komentátora a moderátora Flyers Geneho Harta, jenž po 28 let komentoval ty nejdůležitější momenty v historii Philadelphie Flyers a stál u zrodu velké generace oddaných fanoušků. Za velké přínos a oddanost hokeji vstoupil Gene Hart v roce 1992 do Síně Slávy Flyers a v roce 1997 vstoupil také do Hokejové Síně Slávy.

• Toyota Cup (Nejčastěji vyhlašovaná hvězda utkání)

Letošní ročník Toyota Cupu vyhrál z týmu Flyers, stejně jako v předchozích třech letech, kapitán Claude Giroux. V této soutěži získávají hráči v průběhu sezóny body za to, když se umístí mezi třemi hvězdami utkání.

Claude Giroux, jenž v letošní sezóně nasbíral 73 kanadských bodů za 25 branek a 48 asistencí, byl v této sezóně vyhlášen první hvězdou utkání celkem 5krát, druhou hvězdou 8krát a třetí hvězdou 1krát, za což získal celkem 50 bodů. Za první hvězdu utkání hráč získává vždy 5 bodů, za druhou hvězdu jsou 3 body a za třetí hvězdu hráč obdrží 1 bod.












Autor: David Hél