forum







TOPlist


Nejužitečnějším hráčem Flyers letošní sezóny se stal Wayne Simmonds

9.4.2017 09:35

Sezóna 2016/2017 pro Letce z Philadelphie předčasně skončila, když se svěřenci kouče Davea Hakstola nedokázali probojovat do letošních vyřazovacích bojů. Před včerejším utkáním, kdy Flyers na svém ledě ve Wells Fargo Center vyzvali Blue Jackets, bylo na programu každoroční předávání týmových ocenění, které tentokrát ovládl osmadvacetiletý útočník Wayne Simmonds.

• Bobby Clarke Trophy (Nejužitečnější hráč týmu)



Nejužitečnějším hráčem letošní sezóny porota zvolila důrazného kanadského forvarda Wayna Simmondse, který se stal stejně jako v posledních třech sezónách nejlepší střelcem svého celku, když opět překonal třicetigólovou hranici.

Osmadvacetiletý rodák z kanadského Scarborough odehrál během letošní sezóny všech 81 dosavadních duelů, během nichž dokázal zaznamenat 52 kanadských bodů za 30 gólů a 22 asistencí. Simmonds sice letos nepřekonal své bodové maximum (60b) z minulého ročníku, avšak kromě střílení branek byl kanadský forvard důležitou součásti hry v oslabení a na ledě nechal každý zápas maximum. Za své výkony si Simmonds vysloužil také svou první účast na All-Star Game, kde se stal nejužitečnějším hráčem zápasu.

• Barry Ashbee Trophy (Nejlepší obránce)



Nejlepším obráncem týmu z Philadelphie byl pro letošní ročník zvolen mladičký ruský obránce Ivan Provorov, který patřil k nejlepším hráčům Flyers v letošní sezóně. Dvacetiletý rodák z Jaroslavle totiž jako jediný obránce Letců odehrál všechna utkání a ve své nováčkovské sezóně zaznamenal vůbec nejvyšší icetime ze všech hráčů Flyers. Ruský bek strávil v průměru na ledové ploše 21 minut a 57 vteřin za zápas.

Talentovaný zadák navíc vévodil statistikám Letců také, co se týče zblokovaných střel, když dokázal zblokovat 163 střel soupeře. Provorov svému celku pomáhal během přesilových her i oslabení. Do svých statistik si ve svém první sezóně v NHL ruský mladík připsal 29 kanadských bodů za 7 branek a 22 asistencí.

• Pelle Lindbergh Memorial Trophy (Hráč s největším zlepšením)



Hráčem, jenž během letošní sezóny prokázal největší herní zlepšení, byl zvolen šestadvacetiletý český obránce Radko Gudas, jenž svými výkony v defenzivě rozhodně nezklamal a navázal tak na své vynikající výkon z konce loňského ročníku.

Český reprezentant odehrál během letošní základní části NHL celkem 67 zápasů, v nich si do svých statistik připsal 23 kanadských bodů za 6 gólů a 17 přihrávek. Rodák z Kladna však vyniká v jiné statistice, a sice v počtu bodyčeků. Radko Gudas v letošním ročníku rozdal 280 hitů, což je téměř o 100 více než má na kontě druhý Brayden Schenn. Skvěle si důrazný český zadák vedl také počtu zblokovaných střel, když jich dokázal zastavit hned 124 (3. místo).

• Yanick Dupre Class Guy Memorial Award (Hráč, který prokázal největší oddanost a úctu k hokeji)



Philadelphská asociace profesionálních hokejových reportérů udělila Yanick Dupre Class Guy Memorial Award osmadvacetiletému kanadskému gólmanovi Stevu Masonovi, který své mužstvo držel ve hře v mnoha duelech. Tato cena se uděluje hráči, který předvádí nejlepší charakter a úctu k tomuto sportu jak na ledě, tak i mimo něj. Toto ocenění je vzpomínkou na Yanicka Dupreho, jenž 16. srpna 1997 podlehl po 16-ti měsíčním boji leukémii. Dupre byl hráčem Philadelphie Flyers v letech 1991-1996.

Rodák z Oakvillu patřil v letošní sezóně při zranění Michala Neuvirtha k vůbec nejvytěžovanějším gólmanům celé ligy. Steve Mason letos odchytal 58 duelů (26-21-8) s úspěšností zákroků 90.8% a průměrem 2.66 gólu na zápas. Do svých statistik si navíc urostlý Kanaďan připsal 3 čistá konta a v zápase s Blue Jackets zaznamenal svou jubilejní 200. výhru v NHL.

• Gene Hart Memorial Award (Největší bojovník)



Oficiální fan club Philadelphie Flyers zvolil vítězem Gene Hart Memorial Award zkušeného francouzského forvarda Pierra-Edouarda Bellemara. Tato trofej se uděluje hráči, který v průběhu sezóny ukázal “největší srdce“.

Dvaatřicetiletý rodák z Paříže sice nefiguruje v týmových statistikách v horních příčkách, avšak v týmu Flyers má Pierre-Edouard Bellemare důležitou roli. Za své výkony na ledě i mimo něj si francouzský reprezentant vysloužil po odchodu Marka Streita roli asistenta kapitána, novou tříletou smlouvu i nominaci na Masterton Trophy.

Ocenění je vzpomínkou na dlouholetého komentátora a moderátora Flyers Geneho Harta, jenž po 28 let komentoval ty nejdůležitější momenty v historii Philadelphie Flyers a stál u zrodu velké generace oddaných fanoušků. Za velké přínos a oddanost hokeji vstoupil Gene Hart v roce 1992 do Síně Slávy Flyers a v roce 1997 vstoupil také do Hokejové Síně Slávy.

• Toyota Cup (Nejčastěji vyhlašovaná hvězda utkání)



Stejně jako Bobby Clarke Trophy pro nejužitečnějšího hráče týmu, taky i Toyota Cup si letos odnesl osmadvacetiletý kanadský forvard Wayne Simmonds. V této soutěži získávají hráči v průběhu sezóny body za to, když se umístí mezi třemi hvězdami utkání. Za první hvězdu utkání hráč získává vždy 5 bodů, za druhou hvězdu jsou 3 body a za třetí hvězdu hráč obdrží 1 bod.





Autor: David Hél



































© PHILADELPHIA FLYERS CZ - 2011-2016

KONTAKT

philadelphiaflyers@email.cz

SLEDUJTE NÁS