TOPlist



Preview: Flyers vs. Wild
25.2.2016 20:45

Po pětizápasové sérii utkání na ledě soupeřů se Flyers vracejí konečně zpět domů do Philadelphie, kde je dnes v noci od 01:00 SEČ čeká další zápas letošní základní části. Letci tentokrát na svém ledě ve Wells Fargo Center přivítají celek Minnesoty Wild, který stejně jako oni bojuje o místa zajišťující postup do letošních vyřazovacích bojů. Tým z města St. Paul odehrál v během základní části již 60 zápasů, během nichž dokázal nasbírat 64 bodů a v tabulce Západní konference mu tak patří 9. příčka.




Mužstva Philadelphie a Minnesoty na sebe v letošním ročníku NHL již jedenkrát narazili, což znamená, že dnes se obě mužstva střetnou v této sezóně naposledy. První vzájemný duel byl na programu začátkem ledna v Xcel Energy Center, kde byl k vidění velice zajímavý zápas. Flyers byli v prvním vzájemném duelu neustále o krok napřed, avšak Wild dokázali pokaždé najít způsob, jak zápas srovnat. Zápas tak dospěl až do prodloužení, v němž nakonec o výhře týmu z Pensylvánie rozhodl obránce Michael Del Zotto.

Jelikož Minnesota působí v nejprestižnější hokejové lize na světě teprve od roku 2000 a navíc patří k týmům ze Západní konference, Flyers a Wild ve své historii příliš mnoho vzájemných utkání nesehráli. Obě mužstva se střetla cekem 18krát – 11 výher si připsali Letci z Philadelphie, šestkrát se z výhry radovali hráči z Minnesoty a jeden zápas skončil remízou. Flyers se proti Divočákům daří také na domácím ledě. Ve Wells Fargo Center dokázal Letci zvítězit z celkách desíti zápasů sedmkrát a pouze třikrát se z výhry radovali Wild.

Stejně jako v poslední zápase s Carolinou Hurricanes, tak i dnes bude trenér Letců Dave Hakstol postrádat trojici svých hráčů. Do zápasu s Wild stále ještě nezasáhne kapitán Flyers Claude Giroux, který před necelým týdnem schytal úder do hlavy a osmadvacetiletého forvarda tak s největší pravděpodobností trápí otřes mozku. Dlouhodobě zraněným je kanadský obránce Michael Del Zotto, jenž do letošního ročníku již nezasáhne. Rodáka ze Stoufville do hry nepustí zranění zápěstí. Posledním zraněným hráčem Flyers je mladý útočník Jordan Weal, který laboruje se zraněním v horní části těla.

Také tým z Minnesoty bude v dnešním důležitém utkání na ledě Philadelphie postrádat vinou zdravotních problémů trojici svých hráčů. Pro Wild je zřejmě největší ztrátou zranění velezkušeného amerického forvarda Zacha Pariseho, jehož ze hry vyřadilo zranění v horní části těla. Podobné zranění jako rodáka z Minneapolis trápí také čtyřiadvacetiletého útočníka Jasona Zuckera, který by měl taktéž dnešní zápas vynechat. Posledním hráčem na marodce Minnesoty je dvaadvacetiletý švédský zadák Jonas Brodin, jenž je mimo hru se zraněním nohy.

Michal Neuvirth sice v minulém utkání nepředvedl zrovna nejlepší výkon, když z 18ti střel pustil za svá záda hned tři kotouče a jednou se dopustil obrovské chyby, který Letce zřejmě stála zápas s Carolinou, avšak Steva Masona trápili v utkání s Maple Leafs křeče, a tak dostane český gólman příležitost také dnes. Sedmadvacetiletý rodák z Ústí nad Labem odchytal v letošní sezóně celkem 26 zápasů s úspěšností zákrok 92.8% a průměrem 2.21 gólu na zápas.

V Minnesotě mají poměrně jasně určené, který z dvojice brankářů je brankářskou jedničkou. Na svou jedničku, kterou je devětadvacetiletý kanadský gólman Devan Dubnyk vsadí trenér Wild také v dnešním zápase na ledě Wells Fargo Center. Rodák z Reginy podává v posledních sezónách vynikající výkony a to se mu daří také letos. Dubnyk v dosavadním průběhu letošního ročníku odchytal již 47 utkání s úspěšností zákroků 91.8% a průměrem 2.38 gólu na zápas. Záda by měl dnes Dubnykovi krýt pětadvacetiletý Darcy Kuemper.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
20/02/2016 Jordan Weal C Dolní část těla
20/02/2016 Claude Giroux C Horní část těla
14/02/2016 Michael Del Zotto D Zápěstí


Minnesota Wild
Datum Hráč Post Zranění
24/02/16 Zach Parise LW Horní část těla
24/02/16 Jason Zucker LW Horní část těla
06/02/16 Jonas Brodin D Noha




Flyers (P-V-PP-V-P)

Datum Zápas Skóre
24.2.2016 Hurricanes vs. Flyers 3:1
21.2.2016 Maple Leafs vs. Flyers 4:5p
20.2.2016 Canadiens vs. Flyers 3:2n
17.2.2016 Devils vs. Flyers 3:6
15.2.2016 Rangers vs. Flyers 3:1

Wild (P-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
24.2.2016 Wild vs. Islanders 1:4
22.2.2016 Wild vs. Blackhawks 6:0
19.2.2016 Oilers vs. Wild 2:5
18.2.2016 Flames vs. Wild 3:5
16.2.2016 Canucks vs. Wild 2:5










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






MINNESOTA WILD








Philadelphia Flyers vs. Minnesota Wild
Datum: 26.2. 2016 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center
TV:


Autor: David Hél