TOPlist



Preview: Flyers vs. Canadiens
10.2.2015 19:15

Hokejisté Flyers pokračují ve svém čtyřzápasovém tripu dnes v noci od 01:30 SEČ, kdy se představí na ledě Bell Centre, kde vyzvou mužstvo Montrealu Canadiens. Po utkání s Capitals tak dnes Letce z Philadelphie čeká další velmi náročné utkání. Habs mají v současné době po 52 odehraných zápasech na kontě již 71 bodů a v tabulce Východní konference jim tak patří 2. místo pouhé dva body za první Tampou Bay. Canadiens se navíc v letošní sezóně mohou spolehnout na vynikající defenzivu, která je vůbec nejlepší v celé lize. Tým z Montrealu v dosavadním průběhu základní části obdržel pouhých 117 branek, což je v průměru pouhých 2.25 gólu na zápas.




Flyers a Canadiens na sebe v průběhu letošního ročníku narazili již dvakrát, což znamená, že se v letošní základní části dnes tyto dva celky utkají naposledy. První vzájemný duel byl na programu hned v úvodu ročníku, kdy se oba celky představili ve Wells Fargo Center. Domácí Letci v zápase sice vedli již 3:0, avšak ve třetí části Habs dokázali zápas srovnat a nakonec se radovali z výhry 4:3 po samostatných nájezdech. Druhé utkání se pak uskutečnilo na ledě Montrealu, kde domácí Canadiens přehráli vysoko 6:3.

Tým z Philadelphie sice minulé utkání s Capitals dokázal vyhrát, avšak během jedné z komerčních přestávek postihla Letce obrovská smůla. Steve Mason si totiž cestou zpět do své branky poranil nohu a svému celku by měl chybět zhruba tři týdny. Trenér Flyers Craig Berube bude navíc v dnešním zápase postrádat rakouského útočníka Michaela Raffla, jehož ze hry vyřadil zápal plic. Mimo hru je neustále také zkušený kanadský obránce Braydon Coburn, jenž laboruje se zraněním nohy. Posledním zraněným hráčem Letců z Philadelphie je v současné době velezkušený finský obránce Kimmo Timonen.

Kouče Michela Therriena v současné době nemusí trápit nikterak rozsáhlá marodka. Mužstvo z Montrealu má momentálně na marodce pouze jediného hráče, kterým je jedenatřicetiletý kanadský forvard PA Parenteau, jehož ze hry vyřadily následky po otřesu mozku. Zbytek svých svěřenců bude mít trenér Canadiens plně k dispozici.

Jelikož se Letcům z Philadelphie zranila jejich brankářská jednička a velká opora Steve Mason, který v posledních zápasech předváděl neuvěřitelné výkony, dnes se mezi tři tyče Flyers postaví zkušený kanadský gólman Ray Emery. Dvaatřicetiletý rodák z Hamiltonu odchytal v dosavadním průběhu sezóny celkem 21 zápasů s úspěšností zákroků 88.6% a průměrem 3.34 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Letců dnes bude teprve jedenadvacetiletý americký gólman Anthony Stolarz, jehož bylo vedení Flyers nuceno i při absenci Roba Zeppa povolat z farmy Lehigh Valley Phantoms.

To celek z Montrealu vsadí v dnešním utkání s Philadelphií na svou brankářskou jedničku Careyho Price, jenž je v týmu Canadiens dlouholetou oporou a svého brankářského kolegu tak do branky téměř nepouští. Trenér Michel Therrien ani nemá důvod střídat své brankáře příliš často. Sedmadvacetiletý Kanaďan předvádí v letošním ročníku stejně jako zbytek týmu vynikající výkony. Carey Price odchytal v průběhu letošní základní části již 42 zápasů s úspěšností zákroků 93.2% a průměrem 2.03 gólu na zápas. Záda bude krýt Priceovi pětadvacetiletý Dustin Tokarski.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
28/8/14 Kimmo Timonen D Krevní sraženiny
13/01/15 Braydon Coburn D Noha
27/01/15 Michael Raffl RW Nemoc
08/02/15 Michael Raffl B Dolní část těla


Montreal Canadiens
19/01/15 Mike Green RW Otřes mozku




Flyers (V-PP-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
8.2.2015 Capitals vs. Flyers 1:3
6.2.2015 Flyers vs. Islanders 2:3n
1.2.2015 Flyers vs. Maple Leafs 1:0
30.1.2015 Flyers vs. Jets 5:2
28.1.2015 Flyers vs. Coyotes 4:3n

Canadiens (V-V-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
10.2.2015 Bruins vs. Canadiens 1:3
9.2.2015 Canadiens vs. Devils 6:2
4.2.2015 Canadiens vs. Sabres 2:3
2.2.2015 Canadiens vs. Coyotes 2:3
31.1.2015 Canadiens vs. Capitals 1:0p









Bell Centre (francouzsky Le Centre Bell), dříve znám jako Molson Centre, je domovem Montrealu Canadiens od 16. března 1996. Habs opustili svou předchozí historickou halu Montreal Forum po posledním utkání konaném 11. března téhož roku. Stavba pokrývá plochu o rozloze 15 680 metrů čtverečných. Je lokalizována do jižní části Montrealu a je napojena na stanice metra Lucien-L´Allier a Bonaventure a na podzemní město. Vlaková stanice Lucien-L´Allier je napojena přímo do budovy. Hala má největší kapacitu ze všech stadionů NHL.


PHILADELPHIA FLYERS






MONTREAL CANADIENS








Philadelphia Flyers vs. Montreal Canadiens
Datum:11. 2. 2015 (01:30 SEČ)
Stadion: Bell Centre (Montreal, Québec)
TV: -


Autor: David Hél