TOPlist



Preview: Flyers vs. Canadiens
2.2.2016 20:55

Po All-star víkendu pokračují Letci z Philadelphie dalším utkáním letošní základní části. Svěřenci kouče Davea Hakstola dnes v noci od 01:00 SEČ na svém ledě ve Wells Fargo Center vyzvou tým Montrealu Canadiens. Po vynikajícím úvodu sezóny, kdy Habs zvítězili ve všech devíti zápasech, přišel postupně výkonnostní propad, vinou čehož se Canadiens propadli až na 11. místo v tabulce Východní konference se ziskem pouhých 52 bodů. Z posledních 25 zápasů dokázal celek Michela Therriena vyhrát pouze 6krát, 18krát nestačil tým z Montrealu na svého soupeře v základní hrací době a jednou prohráli Habs po prodloužení.




Flyers a Canadiens na sebe v letošním ročníku nejprestižnější hokejové ligy na světě již jedenkrát narazili. Oba celky na sebe narazily začátkem ledna ve Philadelphii. Do zápasu vstoupili lépe domácí Letci, kteří se díky brance Braydena Schenna dostali do vedení. Ještě v první části však Habs srovnali, když se trefil Alex Galchenyuk. Také začátek druhé části se více vydařil domácím hokejistům, za které se prosadili Shayne Gostisbehere a Wayne Simmonds. Na 3:2 pak svým druhým gólem snížil Alex Galchenyuk. Dvoubrankové vedení vrátil na stranu Flyers Sean Couturier. Canadiens se ještě snažili z výsledkem něco udělat, avšak Daniel Carr pouze upravil na konečných 4:3 pro Flyers.

Jelikož jsou Canadiens týmem z takzvané Original Six a Flyers vstoupili do NHL koncem 60. let minulého století, oba týmy spolu ve své historii odehrály již mnoho utkání. Letci se s Montrealem utkali celkem 185krát, z čehož 71 dokázali vyhrát, 84 utkání skončilo lépe pro tým z Montrealu a ve 30ti duelech si oba celky odnesly bod za remízu. V utkáních hraných ve Philadelphii však mají obě mužstva statistiky hodně podobné. Z 92 domácích zápasů dokázali Flyers vyhrát 39, 37 zápasů skončilo ve prospěch Canadiens a v 16ti utkáních byla k vidění remíza.

Skvělou zprávou je pro trenéra Letců Davea Hakstola i všechny příznivce týmu z Philadelphie návrat dvaadvacetiletého kanadského útočníka Seana Couturiera, jenž vynechal poslední tři zápasy vinou zranění v dolní části těla. Sedmačtyřicetiletý kouč Flyers se tak rozhodl promíchat sestavou svého mužstva. Elitní útok zůstane ve stejném složení, a sice Jakub Voráček – Claude Giroux – Wayne Simmonds. Ve druhém útoku pak společně se Seanem Couturierem nastoupí Sam Gagner a Brayden Schenn. Třetí formace se v duelu s Habs představí ve složení VandeVelde – Bellemare – White. Do poslední lajny se pak přesunul Matt Read, jehož budou doplňovat Michael Raffl a Scott Laughton. Pouze z tribuny by pak měli dnešní zápas sledovat RJ Umberger a Brandon Manning.

Letcům z Philadelphie se sice zpět do sestavy vrátil vyléčený Sean Couturier a Steve Mason, avšak Flyers se budou muset více než týden obejít bez svého náhradního gólmana, kterým je sedmadvacetiletý český brankář Michal Neuvirth. I z toho důvodu se proto generální manažer Ron Hextall rozhodl povolat dvaadvacetiletého amerického gólmana Anthonyho Stolarze, který letos v dresu Lehigh Valley Phantoms odchytal 29 zápasů s úspěšností zákroků 91.5% a průměrem 2.45 gólu na zápas. Kromě Neuvirtha budou mít Flyers k dispozici kompletní kádr.

To mužstvo z Montrealu se dnes na ledě Wells Fargo Center bude muset obejít bez trojice svých zraněných hráčů. Mimo hru je neustále brankářská jednička Habs a jeden z nejlepších brankářů současnosti Carey Price. Osmadvacetiletého rodáka z kanadského Anahim Lake trápí zranění nohy. Do utkání s Flyers nezasáhne ani čtyřiadvacetiletý forvard Daniel Carr, který laboruje se zraněním kolene. Posledním hráčem na marodce Canadiens je útočník Paul Byron, jehož do hry nepustí zranění v dolní části těla.

Jelikož Letci z Philadelphie nemají momentálně k dispozici vinou zranění českého brankáře Michala Neuvirtha, který v letošním ročníku NHL předvádí vynikající výkony, spolehnout se budou muset na sedmadvacetiletého kanadského gólmana Steva Masona, jenž je v týmu Flyers brankářskou jedničkou. Rodák z Oakvillu odchytal v dosavadním průběhu sezóny celkem 29 zápasů s úspěšností zákroků 91.4% a průměrem 2.72 gólu na zápas. Záda dnes bude Masonovi krýt dvaadvacetiletý Američan Anthony Stolarz, jehož Flyers povolali z Phantoms.

Také Canadiens nemají v současné době k dispozici jednoho z brankářů, a sice svou jedničku Careyho Price. Kouč týmu z Montrealu Michel Therrien tak dnes vsadí na pětadvacetiletého amerického brankáře Mikea Condona, jenž v nejprestižnější hokejové lize chytá vůbec první sezónu. Rodák z Hollistonu odchytal během letošní základní části celkem 33 zápasů s úspěšností zákroků 90.4% a průměrem 2.45 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Habs dnes bude kanadský gólman Ben Scrivens.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
01/02/2016 Michal Neuvirth G Dolní část těla


Montreal Canadiens
Datum Hráč Post Zranění
28/01/16 Daniel Carr LW Koleno
21/01/16 Carey Price G Noha
20/01/16 Paul Byron C Dolní část těla




Flyers (V-P-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
28.1.2016 Capitals vs. Flyers 3:4p
26.1.2016 Flyers vs. Bruins 2:3
22.1.2016 Penguins vs. Flyers 4:3
20.1.2016 Flyers vs. Maple Leafs 2:3
18.1.2016 Red Wings vs. Flyers 1:2n

Canadiens (P-P-V-P-P)

Datum Zápas Skóre
27.1.2016 Canadiens vs. Blue Jackets 2:5
26.1.2016 Blue Jackets vs. Canadiens 5:2
24.1.2016 Maple Leafs vs. Canadiens 2:3
15.1.2016 Canadiens vs. Bruins 1:4
18.1.2016 Blackhawks vs. Canadiens 5:2










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






MONTREAL CANADIENS








Philadelphia Flyers vs. Montreal Canadiens
Datum: 3.2. 2016 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center
TV:


Autor: David Hél