TOPlist



Review: Flyers 1:2p Canadiens
11.2.2014 14:05

Po utkání na ledě Capitals čekal dnes v noci od 01:30 SEČ svěřence kouče Craiga Berubeho další velmi náročný zápas, když se Letci z Philadelphie představili v Bell Centre, kde vyzvali domácí Montreal Canadiens. Flyers se dostali do vedení hned v první minutě zápasu, když se dokázal prosadit útočník Matt Read. Habs byli po většinu utkání lepším celkem, avšak veškeré jejich útočné snahy končily buďto na skvěle organizované a obětavé obraně či na perfektně chytajícím Rayi Emerymu. Canadies se však ve třetí části podařilo přeci jen srovnat, když se trefil český forvard Tomáš Plekanec. Zápas nakonec dospěl do prodloužení, v němž se ze zisku bonusového bodu radovali hokejisté Montrelu, jimž výhru zařídil pohotovou dorážkou forvard David Desharnais.




Jak již bylo avizováno před utkáním, hokejisté Flyers se v dnešním duelu museli obejít bez své brankářské jedničky, kterou je šestadvacetiletý gólman Steve Mason, jenž by měl svému celku vinou zranění kolene chybět zhruba 2-3 týdny. V Bell Centre se nepředstavil ani obránce Luke Schenn, jehož těsně před zápasem vyřadilo ze hry zranění v dolní části těla a v obraně tak dnes nastoupil zkušený zadák Carlo Colaiacovo. Do hry dnes zatím ještě nebyl připraven nastoupit kanadský bek Braydon Coburn, který laboruje se zraněním nohy. Na marodce Letců byl také rakouský forvard Michael Raffl, jehož trápí zápal plic. Posledním zraněným hráčem Flyers je velezkušený finský zadák Kimmo Timonen.

Tým z Montrealu v současné době netrápí na rozdíl od Flyers téměř žádná zranění. Trenér Canadiens Michel Therrien se musel v dnešním utkání obejít pouze bez jediného hráče, kterým byl jedenatřicetiletý kanadský forvard PA Parenteau, jehož trápí následky po otřesu mozku. Pouze z tribuny dnes zápas s Flyers sledovali Manny Malhotra a Mike Weaver.

Jelikož se Letci z Philadelphie budou muset několik týdnů vinou zranění kolene obejít bez své brankářské jedničky Steva Masona, v brance Flyers dnes dostal příležitost dvaatřicetiletý kanadský gólman Ray Emery, jenž dostal přednost před teprve jedenadvacetiletým Anthonym Stolarzem, jehož bylo vedení Flyers nuceno povolat z farmy Lehigh Valley Phantoms. Rodák z Hamiltonu předvedl v dnešním zápase vynikající výkon, když dokázal zneškodnit 39 ze 41 střel soupeře a bezpochyby tak byl nejlepším hráčem Flyers v dnešním utkání - úspěšnost zákroků 95.1%

Kouč Canadiens Michel Therrien vsadil v dnešním duelu s Flyers podle očekávání na svou brankářskou jedničku a dlouholetou oporu v brance Montrealu Careyho Price, jenž je díky svým letošním vynikajícím výkonům jedním z největších aspirantů na zisk Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře základní části. Sedmadvacetiletý Kanaďan měl dnes sice méně práce než jeho protějšek Ray Emery, avšak stejně jako gólman Letců, tak i Price předvedl velmi kvalitní výkon, když z 24 střel Flyers prošla do branky pouze jediná – 95.8%

• GÓLY:

Flyers: Matt Read (Wayne Simmonds)

Canadiens: Tomáš Plekanec (Alex Galchenyuk, Brendan Gallagher), David Desharnais (PK Subban)


GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
00:51 PHI M.READ(4) W.SIMMONDS(15) - 0:1

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
05:12 MTL L.ELLER Hákování

STŘELY:

Flyers: 9
Canadiens: 7



GÓLY

    • BEZ GÓLU

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
33:08 PHI M.STREIT Hákování

STŘELY:

Flyers: 10
Canadiens: 17




GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
52:38 MTL T.PLEKANEC(16) A.GALCHENYUK(20) B.GALLAGHER(17) 1:1

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
45:43 PHI TÝM Příliš mnoho hráčů na ledě
57:28 PHI M.DEL ZOTTO Hákování

STŘELY:

Flyers: 4
Canadiens: 12






GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
63:27 MTL D.DESHARNAIS(9) A.MARKOV(24) - 2:1

VYLOUČENÍ

    • BEZ VYLOUČENÍ


STŘELY:

Flyers: 1
Canadiens: 5











Další zápas čeká mužstvo z Philadelphie v noci z pátka na sobotu, kdy se svěřenci kouče Craiga Berubeho představí v Nationwide Areně, kde vyzvou domácí Blue Jackets. Hokejisté z Philadelphie a Columbusu na sebe v dosavadním průběhu letošního narazili již třikrát. V prvním zápase dokázali uspět Modrokabátníci, kteří na ledě Wells Fargo Center zvítězili těsně 4:3. V následné odvetě se pak ze zisku dvou bodů radovali Flyers, kteří vyhráli 4:2. Zatím poslední vzájemný zápas se uskutečnil začátkem prosince na ledě Blue Jackets, kde domácí dokázali zvítězit 4:3 po prodloužení. Dokáží Letci prodloužit svou sedmizápasovou sérii, během níž zaznamenali pokaždé alespoň bod?







Autor: David Hél
Statistiky: flyers.nhl.com/livesport.cz