TOPlist



Preview: Flyers vs. Devils
11.2.2016 18:45

Před sérii pěti zápasů na hřištích soupeře čeká dnes večer od 19:00 SEČ Letce z Philadelphie poslední zápas před vlastními příznivci. Ve Wells Fargo Center se totiž představí jeden z největších divizních rivalů, a sice celek New Jersey Devils. Svěřenci Johna Hynese jsou na tom v současné době hodně podobně jako právě Flyers. Tým z Newarku dokázal během 55 zápasů letošní základní části nasbírat 61 bodů a na pozice zajišťující playoff ztrácí dva body. Letci mají sice bodů jen 57, avšak oproti Devils dva zápasy k dobru.




Hokejisté z Philadelphie a Newarku na sebe během letošního ročníku základní části narazili již dvakrát a v obou případech se ze zisku dvou bodů nakonec radovaly hostující týmy. První vzájemný duel těchto dvou mužstev se uskutečnil koncem října ve Wells Fargo Center odkud si dva body za výhru 4:1 odvezli Ďáblové z New Jersey. Zhruba o měsíc později pak byla na programu odveta v Prudential Center, kde byl k vidění velice vyrovnaný hokej, jenž muselo za stavu 3:3 rozhodnout až prodloužení, v němž se dokázal prosadit útočník Matt Read a přiřknul tak Letcům bonusový bod.

Týmy Flyers a Devils jsou dlouholetými divizními rivaly, čemuž odpovídá také počet zápasů, které mezi sebou tato dvě mužstva odehrála. Letci z Philadelphie a Ďáblové z Newarku na sebe během své historie narazili celkem 196krát a úspěšnějším týmem jsou hráči z New Jersey. Devils totiž dokázali ze 195 utkání zvítězit hned 100krát, 81krát se radoval Flyers a 15 utkání skončilo remízou. Na domácím ledě se Letcům proti Devils poměrně daří. Z celkových 98 zápasů na vlastním ledě dokázali Flyers vyhrát 50, 39 utkání skončilo vítězstvím Ďáblů a devětkrát se obě mužstva rozešla remízou.

Kouč Letců z Philadelphie Dave Hakstola může mít alespoň nějaký důvod k radosti. Zpět do hry se totiž po zranění v dolní části těla vrátil sedmadvacetiletý český brankář Michal Neuvirth, který byl již v duelu s Buffalem na lavičce. Flyers tak budou v dnešním zápase s Devils postrádat pouze jednoho hráče, a to třiadvacetiletého centra Seana Couturiera, jenž by měl týmu z Pensylvánie chybět zhruba do konce února vinou zranění v dolní části těla. Jelikož Letci z Philadelphie v utkání s Buffalem uspěli, kouč Dave Hakstol vsadí s největší pravděpodobností na stejnou sestavu. Pouze z tribuny by tak měli dnešní duel sledovat útočníci Matt Read, Scott Laughton a obránce Evgeny Medveděv.

To celek z Newarku bude v dnešním zápase s Philadelphií vinou zdravotních problémů postrádat hned čtveřici svých hráčů. Trenér Devils John Hynes se nebude moci spolehnout na služby třiatřicetiletého útočníka Mikea Cammalleriho, jehož do zápasu nepustí zranění ruky. Podobné zranění trápí také českého forvarda Jiřího Tlustého, který v letošní sezóně odehrál zatím pouze 30 zápasů. Zdravotné problémy sužují také dalšího českého útočníka, a sice velezkušeného rodáka z Třebíče Patrika Eliáše, jenž laboruje se zraněním kolene. Posledním hráčem na marodce Devils je útočník Ryane Clowe, kterého trápí následky po otřesu mozku.

Již před utkáním s Buffalem se vedení Flyers rozhodlo poslat zpět na farmu Phantoms dvaadvacetiletého brankáře Anthonyho Stolarze, který si tak na svůj debut v NHL bude muset ještě počkat. Odchod Stolarze však znamená, že Letci mají již plně k dispozici svého druhého brankáře, kterým je sedmadvacetiletý český gólman Michal Neuvirth, který by měl dnes s největší pravděpodobností hájit svatyni svého celku. Rodák z Ústí nad Labem odchytal v dosavadním průběhu sezóny celkem 21 zápasů s úspěšností zákroků 93.3% a průměrem 2.14 gólu na zápas. Pokud opravdu Neuvirth do dnešního zápasu nastoupí, záda mu bude krýt kanadský gólman Steve Mason.

Kouč Devils John Heynes již oznámil, na kterého ze svých gólmanů vsadí v dnešním duelu s Flyers. Ve Wells Fargo Center se tak představí brankářská jednička týmu z New Jersey, kterou je devětadvacetiletý americký gólman Cory Schnenider, jenž již několikátou sezónu ukazuje, že patří k vůbec nejlepším gólmanům současné NHL. Rodák z Marblehead odchytal během letošní základní části již 43 zápasů s úspěšností zákroků 93.0% a průměrem 2.01 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Ďáblů dnes bude šestadvacetiletý Američan Keith Kinkaid.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
05/02/2016 Sean Couturier C Dolní část těla


New Jersey Devils
Datum Hráč Post Zranění
11/02/16 Michael Cammalleri LW Ruka
11/02/16 Patrik Eliáš LW Koleno
11/02/16 Jon Merrill C Ruka
23/02/16 Jiří Tlustý C Horní část těla
10/12/16 Ryane Clowe LW Otřes mozku




Flyers (V-P-P-PP-V)

Datum Zápas Skóre
12.2.2016 Flyers vs. Sabres 5:1
10.2.2016 Flyers vs. Ducks 1:4
7.2.2016 Capitals vs. Flyers 3:2
6.2.2016 Flyers vs. Rangers 2:3n
5.2.2016 Predators vs. Flyers 3:6

Devils (V-P-PP-PP-V)

Datum Zápas Skóre
10.2.2016 Devils vs. Oilers 2:1
9.2.2016 Rangers vs. Devils 2:1
7.2.2016 Devils vs. Capitals 2:3p
5.2.2016 Maple Leafs vs. Devils 2:3p
3.2.2016 Devils vs. Rangers 3:2










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






NEW JERSEY DEVILS








Philadelphia Flyers vs. New Jersey Devils
Datum: 13.2. 2016 (19:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center
TV: Nova Sport


Autor: David Hél