TOPlist



Preview: Flyers vs. Devils
29.10.2015 21:00

Po kratičké pauze na odpočinek čeká svěřence kouče Dave Hakstola další utkání. Letci z Philadelphie pokračují ve své sérii domácích zápasů, když dnes v noci od 00:00 SEČ vyzvou na svém ledě ve Wells Fargo Center dlouholeté divizní rivaly, a sice New Jersey Devils. Celek z Newarku sice nevstoupil do sezóny nikterak šťastně, když z prvních třech utkání nedokázali Ďáblové získat ani bod, avšak poté se podařilo Devils zabrat a po 9 utkáních mají na kontě stejný počet, což jim v současné době stačí na 12. příčku v tabulce Východní konference.




Letcům z Philadephie se na New Jersey v posledních letech příliš nedaří, což potvrzují také výsledky loňských vzájemných soubojů těchto dvou mužstev. Flyers a Devils se v loňském ročníku utkali celkem čtyřikrát a i přesto, že tým z Newarku patřil k nejhorším týmům ligy, dokázal na Flyers vyzrát hned třikrát. Poprvé na sebe oba celky narazili hned v úvodu sezóny a k vidění byl opravdu velice zajímavý zápas. Na ledě Philadelphie dokázali tehdy zvítězit hosté z New Jersey 6:4. V odvetném utkání sice dokázali zvítězit svěřenci Craiga Berubeho 4:1, avšak následující dvě utkání v Prudential Center ovládli domácí Ďáblové dvakrát 5:2. Celkově na sebe oba dnešní soupeři narazili ve 194 utkáních, z nichž Flyers dokázali vyhrát 80, Devils 99 a 15krát se museli oba týmy spokojit s remízou.

Co se týče marodky Flyers, kouč Dave Haktol má před dnešním zápasem s Devils bezesporu velmi smíšené pocity. Letci totiž v minulém zápase s Buffalem, které prohráli 3:4 po prodloužení, přišli o francouzského útočníka Pierra-Edouarda Bellemarea, jenž v souboji s jedním z obránců Sabres upadl a poranil si levé koleno. Podle zpráv generálního manažera Rona Hextalla by měl zkušený forvard chybět Flyers zhruba 2 týdny. Připraven do hry zatím stále ještě není ani dvaadvacetiletý kanadský forvard Sean Couturier, jenž minulý týden utrpěl otřes mozku a jeho následky jej tak do zápasu s Devils nepustí. Stav rodáka z Phoenixu je však klasifikován jako day-to-day (ze dne na den). Kdy se však do sestavy Flyers vratí, zatím není jisté. Radost naopak může mít trenér Dave Hakstol z návratu českého brankáře Michala Neuvirtha, kterého trápilo zranění v horní části těla.

Jelikož dnes Letci nebudou moci využít služeb Pierra-Edouarda Bellemarea a Seana Couturiera, svůj debut v letošním ročníku nejprestižnější hokejové ligy na světě si odbude velezkušený kanadský forvard Vincent Lecavalier, který úvodních osm zápasů svého týmu sledoval pouze z tribuny. Rodák z Ile Bizard by se měl představit ve čtvrté formaci po boku Ryana Whitea a Chrise VandeVeldeho. Zbylé formace by měli nastoupit ve stejném složení jako v předchozích duelech. Pouze v roli zdravého náhradníka by měl dnes být obránce Brandon Manning.

Ďáblové z New Jersey se v dnešním utkání na ledě Wells Fargo Center budou muset obejít bez trojice svých hráčů. Do utkání s Philadelphií nezasáhne velezkušený český forvard Patrik Eliáš, který je mimo hru od začátku letošního ročníku. Do hry českého reprezentanta nepustí zranění kolene. Devils se dnes nebudou moci spolehnout ani na služby kanadského forvarda Ryana Clowea, který v současné době laboruje s otřesem mozku. Třetím a zároveň posledním zraněným hráčem Devils je zkušený finský útočník Tuomo Ruutuu, jehož ze hry vyřadila zlomenina pravé nohy.

I přesto, že dnes mají Flyers k dispozici už i českého brankáře Michala Neuvirtha, jenž laboroval se zraněním v horní části těla, svatyni Letců bude v dnešním utkání s Devils hájit sedmadvacetiletý kanadský gólman Steve Mason, který odchytal oba předchozí duely. Brankářská jednička týmu z Philadelphie odchytala během letošní základní části zatím celkem 6 zápasů s úspěšností zákroků 89.9% a průměrem 3.43 gólu na zápas. Rodák z Ústí nad Labem se tak dnes bude muset spokojit s pozicí brankářské dvojky.

Také celek z New Jersey se v dnešním utkání na ledě Philadelphie bude moci opřít o výkon své brankářské jedničky, kterou je americký brankář Corey Schneider, jenž patří k vůbec nejlepším hráčům Devils. Sedmadvacetiletý rodák z Marblehead odchytal v dosavadním průběhu sezóny celkem 7 zápasů úspěšností zákroků 91.2% a průměrem 2.39 gólu na zápas. Záda bude Schneiderovi krýt šestadvacetiletý Američan Keith Kinkaid.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
22/10/15 Sean Couturier C Otřes mozku
22/10/15 Michal Neuvirth C Koleno


New Jersey Devils
Datum Hráč Post Zranění
5/10/15 Patrik Eliáš C Koleno
15/10/15 Ryan Clowe LW Otřes mozku
15/10/15 Tuomo Ruutuu LW Noha




Flyers (PP-V-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
28.10.2015 Flyers vs. Sabres 3:4p
25.10.2015 Flyers vs. Rangers 3:2n
22.10.2015 Bruins vs. Flyers 4:5p
21.10.2015 Flyers vs. Stars 1:2
15.10.2015 Flyers vs. Blackhawks 3:0
13.10.2015 Flyers vs. Panthers 1:0

Devils (P-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
28.10.2015 Devils vs. Blue Jackets 1:3
25.10.2015 Sabres vs. Devils 3:4
23.10.2015 Senators vs. Devils 4:5
21.10.2015 Devils vs. Coyotes 3:2
19.10.2015 Rangers vs. Devils 1:2p









Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






NEW JERSEY DEVILS








Philadelphia Flyers vs. New Jersey Devils
Datum: 30.10. 2015 (00:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, Pensylvánie)
TV:


Autor: David Hél