TOPlist



Preview: Flyers vs. Devils (příprava)
2.10.2015 21:20

Poslední přípravné utkání před startem nového ročníku nejprestižnější hokejové ligy na světě dnes čeká hokejisty z Philadelphie. Svěřenci kouče Davea Hakstola se vydali do Newarku, kde dnes v noci od 01:00 SEČ změří síly s domácími New Jersey Devils.




Flyers a Devils na sebe během letošní přípravy již jedenkrát narazili. Oba celky se utkaly teprve před dvěma dny ve Wells Fargo Center, tedy na domácím ledě Letců z Philadelphie. Domácí hokejisté sice po první třetině vedli zásluhou branek Wayna Simmondse a Chrise Portera 2:1, avšak od druhé třetiny předvedli mizerný výkon, za což je Ďáblové potrestali a z Philadelphie si tak odvezli výhru 4:2.

Trenérský personál Letců z Philadelphie ještě stále neoznámil, s jakou sestavou do dnešního zápasu nastoupí. Jelikož však v posledních dnech trápilo zranění útočníky Michaela Raffla a Seana Couturiera (oba zranění v horní části těla), velmi pravděpodobně nastoupí Flyers v podobném složení, jako tomu bylo během středečního duelu.

Stejně jako ve středečním utkání, tak i dnes se bude muset kouč Devils John Hynes obejít bez čtveřice svých svěřenců. Do dnešního zápasu s Philadelphií nezasáhne velezkušený český útočník Patrik Eliáš, jenž laboruje se zraněním kolene. Před vlastními příznivci se dnes nepředstaví ani obránce Marc-Andre Gragnani, který je mimo hru se zraněním kyčle. Blíže nespecifikované zranění v dolní části těla pak trápí útočníka Kylea Palmieriho. Posledním hráčem mimo hru je útočník Tyler Kennedy, jenž dnes nenastoupí z osobních důvodů.

Po jednozápasové pauze by se mezi tři tyče Letců z Philadelphie měla vrátit sedmadvacetiletá brankářská jednička Steve Mason, jenž minulý zápas dostal volno na odpočinek a nebyl tak ani na lavičce svého týmu. Rodák z kanadského Oakvillu se pomalu ale jistě dostává do optimální pohody. Mason během letošního kempu odchytal 2 utkání, během nichž na něj soupeř vyslal celkově 76 střel – úspěšnost zákroků 91.9%.

Celek z New Jersey vsadí v dnešním utkání na svou brankářskou jedničku a velkou oporu Coreyho Schneidera, který byl v uplynulém ročníku zřejmě nejlepším hráčem Devils. Devětadvacetiletý americký gólman odchytal v uplynulé sezóně NHL celkem 69 utkání s úspěšností zákroků 92.5% a průměrem 2.25 gólů na zápas. Statistiky jsou to podobně jako u Masona vynikající už jen z toho důvodu, že Ďáblové z New Jerse obsadili v tabulce Východní konference až 13. příčku.




Flyers (P-PP-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
1.10.2015 Flyers vs. Devils- příprava 2:4
29.9.2015 Rangers vs. Flyers - příprava 3:2p
26.9.2015 Flyers vs. Islanders - příprava 5:2
23.9.2015 Flyers vs. Rangers - příprava 5:3
22.9.2015 Flyers vs. Islanders - příprava 5:3

Devils (V-P-V-P-P)

Datum Zápas Skóre
1.10.2015 Flyers vs. Devils- příprava 2:4
27.9.2015 Devils vs. Rangers - příprava 3:4
26.9.2015 Devils vs. Islanders - příprava 4:2
24.9.2015 Islanders vs. Devils - příprava 2:1
22.9.2015 Rangers vs. Devils - příprava 6:3





Prudential Center (též známá jako "The Rock") je víceúčelová krytá hala nacházející se v centru Newarku, New Jersey. Aréna byla navržena společností HOK Sport a hlavním designérem se stal Adjmi Morris. Je domovem hokejového týmu New Jersey Devils (NHL) a univerzitního basketbalového týmu NJIT Highlanders (NCAA). Stadion byl slavnostně otevřen 25. října 2007 a celkové náklady na stavbu činily 397 milionů dollarů. Kapacita arény pro hokejová utkání je 17.625 míst.


PHILADELPHIA FLYERS

Schenn - Giroux - Voracek
Gagner - Lecavalier - Simmonds
Read - Laughton - Umberger
VandeVelde - White - Bellemare

Schultz - Streit
Del Zotto - Medvedev
Schenn - Manning

Steve Mason (Jason LaBarbera)

NEW JERSEY DEVILS

Cammalleri – Zajac – Stempniak
Henrique – Josefson – Ruutu
Boucher - Kalinin – Tlustý
Matteau – Zacha – Tootoo

Greene – Merrill
Schlemko – Larsson
Severson – Gelinas

Cory Schneider (Keith Kinkaid)




Philadelphia Flyers vs. New Jersey Devils
Datum: 3. 10. 2015 (01:00 SEČ)
Stadion: Prudential Center (Newark, New Jersey)
TV: -


Autor: David Hél