TOPlist



Preview: Flyers vs. Islanders
21.3.2016 19:25

Po nevydařeném pensylvánském derby čeká Letce z Philadelphie čtyřzápasová série venkovních duelů, během nichž Flyers vyzvou postupně NY Islanders, Columbus Blue Jackets, Colorado Avalanche a Phoenix Coyotes. Jako první se tedy svěřenci kouče Davea Hakstola představí v Barclays Center, kde dnes od 00:30 vyzvou domácí Islanders. Ostrovanům se v posledních zápasech příliš nedaří, vinou čehož se Isles propadli až na pozici takzvané divoké karty a Letci tak na ně v současné době ztrácí pět bodů. Doma však mají hokejisté z Brooklynu vynikající statistiku. Z celkových 33 zápasů dokázali Isles 21 vyhrát, pouze čtyřikrát na svého soupeře nestačili v prodloužení a 8 utkání skončilo vítězstvím hostů.




Flyers a Islanders jsou poměrně častými soupeři a hned třikrát na sebe obě mužstva narazila v letošním ročníku NHL. První vzájemný zápas by na programu již koncem listopadu, kdy se oba soupeři představili v Barclays Center, kde domácí Islanders bez problému zvítězili 3:1. Odvetný zápas jen o pár týdnů později ve Wells Fargo Center byl vyrovnanější. Za stavu 3:3 totiž o vítězi museli rozhodovat až samostatné nájezdy, které skončili lépe pro hosty z New Yorku. V posledním vzájemném duelu si však Letci obě prohry vynahradili. Před svými fanoušky dokázali Flyers porazit Islanders velmi snadno, a sice 4:0.

Že jsou Letci z Philadelphie a Ostrované častými soupeři ukazují i historické statistiky obou celků. Letci a Ostrované na sebe narazili celkem ve 255 zápasech, z nichž mužstvo z Philadelphie zvítězilo 131krát, v 98 utkáních si z výhry radovali Isles a 26 utkání skončilo remízou. Na ledě Islanders se však Flyers nedaří tolik jako na domácím ledě. V New Yorku se dnešní soupeři utkali celkem 129krát – 54 zápasů dokázali vyhrát hokejisté z Pensylvánie, 60 utkání skončilo výhrou domácích a 15krát si oba celky body rozdělily.

Flyers momentálně nikterak rozsáhlá marodka netrápí. Trenér Dave Hakstol se ve zbytku letošní základní části bude muset obejít pouze bez dvojice svých hráčů. Oba Letci, kteří jsou v současné době na marodce, jsou však klíčovými hráči svého celku. Mimo hru je sedmadvacetiletý český gólman Michal Neuvirth, jenž by měl svému týmu chybět minimálně tři týdny vinou zranění v dolní části těla. Dlouhodobě zraněným je pak pětadvacetiletý zadák Michael Del Zotto, jenž laboruje se zraněním zápěstí. Do zápasu s Islanders nezasáhne ani zkušený forvard Chris VandeVelde, jehož disciplinární komise suspendovala na dva zápasy.

To celek z Brooklynu bude v dnešním zápase s Philadelphií postrádat vinou zdravotních problémů hned čtyři své hráče. Kouč Jack Capuano se dnes nebude moci spolehnout na služby německého forvarda Mikhaila Grabovskeho, kterého trápí blíže nespecifikované zranění. Obrovskou ztrátou je pro Ostrovany zranění brankářské jedničky Jaroslava Haláka, jenž je mimo hru se zraněním třísel. Do zápasu s Flyers dnes nenastoupí ani velezkušený český bek Mark Židlický, jehož do utkání nepustí zranění v horní části těla. Stejné zranění pak sužuje i kanadského obránce Adama Pelecha, na jehož služby se Islanders taktéž nemohou spolehnout.

Vinou zranění v dolní části těla se Letci z Philadelphie nemohou spolehnout na svého druhého brankáře, kterým je sedmadvacetiletý český gólman Michal Neuvirth. Do branky Flyers tak trenér Dave Hakstol pošle svou jedničku, kterou je urostlý Kanaďan Steve Mason. Sedmadvacetiletý rodák z kanadského Oakvillu odchytal v dosavadním průběhu letošního ročníku celkem 43 zápasů s úspěšností zákroků 91.5% a průměrem 2.62 gólu na zápas. Záda bude krýt Masonovi teprve dvaadvacetiletý americký brankář Anthony Stolarz, jehož vedení Flyers povolalo z farmy Lehigh Valle Phantoms.

Také Islanders v současné době chybí jeden z brankářů. Celek z New Yorku se dnes nebude moci spolehnout na svou jedničku, kterou je třicetiletý slovenský gólman Jaroslav Halák, který laboruje se zraněním třísel. Ostrované tak musejí vsadit na svého druhého brankáře, kterým je zkušený německý brankář Thomas Greiss, jenž si letos vede opravdu skvěle. Třicetiletý rodák Fussenu odchytal v letošním ročníku 34 zápasů s úspěšností zákroků 92.8% a průměrem 2.26 gólu na zápas. Náhradním brankářem Islanders dnes bude čtyřiadvacetiletý Kanaďan Jean-Francois Berube.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
20/03/2016 Michal Neuvirth G Dolní část těla
14/02/2016 Michael Del Zotto D Zápěstí


New York Islanders
Datum Hráč Post Zranění
20/03/16 Marek Židlický D Horní část těla
17/03/16 Mikhail Grabovski C Nespecifikováno
16/03/16 Adam Pelech D Horní část těla
09/03/16 Jaroslav Halák G Třísla




Flyers (P-V-V-PP-V)

Datum Zápas Skóre
19.3.2016 Flyers vs. Penguins 1:4
18.3.2016 Blackhawks vs. Flyers 2:3
17.3.2016 Flyers vs. Red Wings 4:3
13.3.2016 Panthers vs. Flyers 5:4n
12.3.2016 Lightning vs. Flyers 1:3

Islanders (P-P-PP-V-P)

Datum Zápas Skóre
20.3.2016 Stars vs. Islanders 3:0
18.3.2016 Predators vs. Islanders 4:2
16.3.2016 Penguins vs. Islanders 2:1p
15.3.2016 Islanders vs. Panthers 3:2
13.3.2016 Bruins vs. Islanders 3:1










Od letošního ročníku je novým domovem Islanders hala Barclays Center, kam se celek z Long Islandu přesunul ze stařičkého Nassau Veterans Memorial Collisea. Barclays Center je sportovní hala v Brooklynu, New York. Je součástí velkého sportovního, obchodního a obytného komplexu. Hala byla navržena architekty z Ellerbe Becket, kteří kromě bostonské TD Garden či Amalie Areny v Tampě navrhli také stadion Flyers čili Wells Fargo Center. Celkové náklady na výstavbu stadionu se vyšplhaly na rovnou jednu miliardu amerických dolarů. Kromě Islanders působí v Barclays Center od roku 2012 také tým Brooklyn Nets hrající NBA. Kapacita arény pro hokejová utkání je 15.795 diváků.


PHILADELPHIA FLYERS






NEW YORK ISLANDERS








Philadelphia Flyers vs. New York Islanders
Datum: 22.3. 2016 (00:30 SEČ)
Stadion: Barclays Center
TV:


Autor: David Hél