TOPlist



Preview: Flyers vs. Islanders
5.2.2015 22:15

Po čtyřdenním volnu se hokejisté z Philadelphie vracejí zpět do akce. Flyers dnes v noci od 01:00 SEČ přivítají na svém ledě ve Wells Fargo Center jeden z nejlepších celků letošního ročníku NHL, a sice mužstvo New Yorku Islanders. Svěřencům Jacka Capuana se i přes tři prohry v řadě letos skvěle daří. Tým z Long Islandu dokázal během 50ti odehraných zápasů nasbírat 65 bodů, což jej v současné době řadí na 5. místo v tabulce Východní konference. Isles se navíc mohou pochlubit velmi dobrou ofenzivou. Ostrované v dosavadním průběhu letošní sezóny nastříleli celkem 160 branek, což je v průměru 3.2 gólu na zápas. Dnešní zápas mohou fanoušci z Česka a Slovenska sledovat na stanici Nova Sport.




Flyers a Islanders na sebe v průběhu letošní sezóny narazili již dvakrát a pokaždé se utkání konalo na ledě Isles, tedy v Nassau Veterans Memorial Coliseu a v obou případech se z výhry radovali domácí hokejisté. První zápas byl na programu koncem listopadu, kdy Islanders dokázali zvítězit 1:0 po samostatných nájezdech. Druhý zápase těchto dvou mužstev se pak uskutečnil na před dvěma týdny a Islanders se radovali se zisku dalších dvou bodů, když Letce porazili vysoko 7:4.

Některým z hráčů Flyers přišla krátká přestávka vhod. Zpět do sestavy Letců z Philadelphie se totiž vrací dvacetiletý forvard Scott Laughton, jenž tři týdny laboroval se zraněním v horní části těla. V utkání s Islanders dnes nebude chybět ani zkušený švédský zadák Nicklas Grossmann, který byl téměř měsíc mimo hru vinou zranění ramene. Trenér Flyers Craig Berube se tak dnes bude muset obejít bez trojice zraněných hráčů. Mimo hru je neustále devětadvacetiletý kanadský bek Braydon Coburn, jehož trápí zranění nohy. Před vlastními fanoušky se nepředstaví ani útočník Michael Raffl, jehož ze hry vyřadil zápal plic. Posledním hráčem na marodce Letců je pak velezkušený finský bek Kimmo Timonen, kterého do hry nepustí krevní sraženiny.

Ani svěřence kouče Jacka Capuana v současné době nikterak rozsáhlá marodka netrápí. Hokejisté z Long Islandu budou v dnešním zápase s Philadelphií postrádat pouze trojici hráčů. Jedním ze zraněných je však druhý nejproduktivnější hráč Islanders Kyle Okposo, jehož do zápasu nepustí zranění oka. Ve Wells Fargo Center se dnes nepředstaví ani forvard Eric Boulton, kterého momentálně trápí blíže nespecifikované zranění v dolní části těla. Třetím a zároveň posledním zraněným hráčem Ostrovanů je obránce Matt Carkner, kterého ze hry vyřadilo zranění zad.

Trenér Letců z Philadelphie ji oznámil, kterého z brankářů dnes pošle mezi tři tyče svého celku. Podle očekávání to bude brankářská jednička Flyers Steve Mason, který v poslední době předvádí vynikající výkony, když si ze svých posledních šesti startů si rodák připsal hned pět výher s úspěšností zákroků 96.4% a průměrem 1.15 gólu na zápas. V dosavadním průběhu letošního ročníku odchytal rodák z kanadského Oakvillu celkem 32 utkání s úspěšností zákroků 92.4% a průměrem 2.32 gólu na zápas. Záda bude Masonovi krýt dvaatřicetiletý Ray Emery.

Také Islanders vsadí v dnešním zápase na ledě Flyers na svou brankářskou jedničku, kterou je v letošním ročníku slovenský gólman Jaroslav Halák. Rodák z Bratislavy předvádí v letošním ročníku prvotřídní výkony, za něž si vysloužil i nominaci na All-Star Game a svého brankářského kolegu Chada Johnsona tak do branky téměř vůbec nepouští. Devětadvacetiletý slovenský reprezentant odchytal v průběhu letošní základní části celkem 37 zápasů s úspěšností zákroků 91.1% a průměrem 2.43 gólu na zápas.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
28/8/14 Kimmo Timonen D Krevní sraženiny
13/01/15 Braydon Coburn D Noha
27/01/15 Michael Raffl RW Nemoc


New York Islanders
03/02/15 Kyle Okposo RW Oko
27/01/15 Eric Boulton LW Dolní část těla
01/11/15 Matt Carkner D Záda




Flyers (V-V-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
1.2.2015 Flyers vs. Maple Leafs 1:0
30.1.2015 Flyers vs. Jets 5:2
28.1.2015 Flyers vs. Coyotes 4:3n
21.1.2015 Flyers vs. Penguins 3:2p
19.1.2015 Islanders vs. Flyers 7:4

Islanders (P-P-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
4.2.2015 Islanders vs. Panthers 2:4
29.1.2015 Red Wings vs. Islanders 4:1
30.1.2015 Islanders vs. Bruins 2:5
28.1.2015 Islanders vs. Rangers 4:1
20.1.2015 Islanders vs. Flyers 7:4









Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






NEW YORK ISLANDERS








Philadelphia Flyers vs. New York Islanders
Datum: 6. 2. 2015 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, Pensylvánie)
TV: Nova Sport


Autor: David Hél