TOPlist



Preview: Flyers vs. Islanders
7.4.2015 21:30

Závěr letošního ročníku NHL se velmi rychle blíží. Letce z Philadelphie dnes čeká další zápas, když dnes v noci od 01:00 SEČ vyzvou před vlastními fanoušky ve Wells Fargo Center tým New Yorku Islanders. Ostrované letos prožívají úspěšnou sezónu, když během 79 zápasů dokázali nasbírat 98 bodů a s největší pravděpodobností tak nebudou chybět v letošních vyřazovacích bojích, které odstartují již během příštího týdne. Dokáží Letci celek z Long Islandu porazit nebo Ostrované potvrdí svůj postup do playoff?




Flyers a Islanders na sebe v dosavadním průběhu letošního ročníku narazili celkem třikrát a dnes se tak oba celky utkají naposledy. První vzájemný duel byl na programu koncem listopadu v Nassau Veterans Memorial Coliseu, kde zápas dospěl za stavu 0:0 až do nájezdů, kde se ze zisku dvou bodů radovali domácí Isles. Druhý zápas se pak uskutečnil znovu na Long Islandu a opět zvítězili svěřenci Jacka Capuana. Islanders dokázali Letce z Philadelphie porazit 7:4. Zatím poslední vzájemný zápas se pak odehrál ve Wells Fargo Center, kde Ostrované z vítězili 3:2 po samostatných nájezdech.

Stejně jako v předchozích zápasech, tak i dnes proti Islanders se bude muset trenér Letců z Philadelphie obejít bez pětice zraněných hráčů. Před vlastními příznivci se dnes nepředstaví nejlepší střelec Flyers Wayne Simmonds, jenž vinou zlomené nohy do letošního ročníku NHL již nezasáhne. Do letošní sezóny již nezasáhne ani obránce Andrew MacDonald, který si nezahraje kvůli zlomené ruce. Ve Wells Fargo Center se nepředstaví ani zkušený útočník RJ Umberger, jenž podstoupil operace kyčle a ani on již do letošní sezóny nezasáhne. Flyers se budou muset ve zbytku ročníku obejít také bez urostlého obránce Luka Schenna, jenž laboruje s blíže nespecifikovaným zraněním v dolní části těla. Posledním zraněným hráčem Letců je důrazný český obránce Radko Gudas, jenž od ledna laboruje se zraněním kolene.

Celek z Long Islandu před blížícím se playoff netrápí téměř vůbec žádné zranění. Jediným hráčem na marodce Ostrovanů je zkušený útočník Mikhail Grabovskij, jehož do hry nepustí následky po otřesu mozku. Zbytek svých svěřenců má kouč Islanders Jack Capuano plně k dispozici.

Mezi tři tyče Philadelphie Flyers se podle očekávání postaví jednička týmu Steve Mason. Šestadvacetiletý gólman odchytal po jednozápasové pauze nedělní pensylvánské derby, v němž se 46 úspěšnými zákroky zasloužil o další výhry Letců nad svým nenáviděným rivalem z Pittsburghu. Steve Mason tak opět potvrdil svoji vynikající formu a s úspěšností zákroků 92.9% a průměrem 2.19 branek na zápas (po 49 odchytaných utkáních) je momentálně čtvrtým nejlepším gólmanem ligy.

I Ostrované v dnešním duelu vsadí na jistotu a do branky pošlou svoji brankářskou jedničku. Tou je slovenský gólman Jaroslav Halák. Devětadvacetiletý rodák z Bratislavy v sobotním utkání s Buffalem uhájil čisté konto, když z 21 střeleckých pokusů hráčů Sabres za svá záda nepustil ani jednu. Podobný výkon by tak slovenský reprezentant rád napodobil i v dnešním duelu s Philadelphií. Halák v letošní sezóně odchytal již 56 utkání s úspěšností zákroků 91.5% a průměrem 2.39 obdržených branek na zápas. Záda bude svému zkušenějšímu kolegovi krýt český brankář Michal Neuvirth.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
03/03/15 Radko Gudas D Koleno
14/03/15 RJ Umberger RW Kyčel
26/03/15 Wayne Simmonds RW Noha
26/03/15 Andrew MacDonald D Ruka
28/03/15 Luke Schenn D Dolní část těla


New York Islanders
20/02/15 Mikhail Grabovski RW Otřes mozku




Flyers (V-PP-V-PP-V)

Datum Zápas Skóre
5.4.2015 Flyers vs. Penguins 4:1
4.4.2015 Hurricanes vs. Flyers 3:2n
2.4.2015 Penguins vs. Flyers 1:4
28.3.2015 Flyers vs. Sharks 2:3n
26.3.2015 Flyers vs. Blackhawks 4:1

Islanders (V-PP-V-P-P)

Datum Zápas Skóre
5.4.2015 Islanders vs. Sabres 3:0
3.4.2015 Blue Jackets vs. Islanders 4:3n
30.3.2015 Islanders vs. Red wings 5:4
29.3.2015 Islanders vs. Ducks 2:3
27.3.2015 Islanders vs. Kings 2:3









Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






NEW YORK ISLANDERS








Philadelphia Flyers vs. New York Islanders
Datum:8. 4. 2015 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, Pensylvánie)
TV: -


Autor: David Hél