TOPlist



Preview: Flyers vs. Islanders
8.12.2015 18:15

Dalším zápasem letošní základní části dnes pokračují hokejisté z Philadelphie, kteří se budou snažit napravit špatný výkon ze sobotního zápasu s Blue Jackets, kterým podlehli 1:4. Flyers dnes v noci od 01:00 SEČ přivítají na svém ledě ve Wells Fargo Center divizní rivaly, a sice mužstvo New Yorku Islanders. Tým z Brooklynu je na to v letošním ročníku NHL poměrně dobře. Svěřenci Jacka Capuana dokázali během 28 zápasů nasbírat již 35 bodů a v tabulce Východní konference okupují 4. příčku.




Pro Flyers a Islanders nebude dnešní zápas první vzájemným duelem v letošní základní části. Oba celky na sebe totiž narazili před dvěma týdny v Brooklyn Center. Letci z Philaldelphie se sice díky brance kapitána Clauda Girouxa dostali v první dvacetiminutovce do vedení, avšak to bylo ze strany Flyers vše. Z Islanders se totiž postupně prosadili Casey Cizikas, Kyle Okposo a Frans Nielsen, díky čemuž brali domácí dva body za výhru 3:1.

Flyers a Islanders jsou velice častými soupeři, což také ukazují i historické statistiky obou celků. Letci a Ostrované na sebe narazili celkem ve 253 zápasech, z nichž mužstvo z Philadelphie zvítězilo 130krát, v 97 utkáních si z výhry radovali Isles a 26 utkání skončilo remízou. Letcům se proti Islanders daří především na domácím ledě, kde Flyers zvítězili v 76ti z celkových 124 duelů.

Flyers mají v úvodu letošní sezóny opravdu smůlu na zranění. Jen co se zpět do sestavy Letců vrátili Ryan White a RJ Umberger, přišel tým z Philadelphie o jednoho z nejlepších obránců letošní sezóny, a sice Luka Schenna, jenž by měl svému celku chybět 2 týdny. Kouč Dave Hakstol se bude muset obejít také bez kanadského útočníka Sama Gagnera, jehož vedení zapsalo na seznam zraněných hráčů. Mimo hru je stále také velezkušený švýcarský bek Mark Streit, jenž laboruje se zraněním v dolní části těla. Tým z Pensylvánie se k tomu všemu nemůže spolehnout ani na služby českého obránce Radka Gudase, jenž si odpykává trest, který obdržel od disciplinární komise. Ron Hextall byl tak kvůli nedostatku obránců nucen povolat zkušeného Andrewa MacDonalda.

To Islanders v současné době netrápí téměř žádná zranění. Celek z New Yorku se dnes bude muset obejít pouze bez jediného hráče, kterým je devětatřicetiletý kanadský forvard Eric Boulton. Rodáka z Hallifaxu vyřadilo ze hry zranění v dolní části těla. Zbytek svého týmu má kouč Jack Capuano plně k dispozici.

Stejně jako v posledním zápase, tak i dnes vsadí kouč Letců Dave Hakstol na svou brankářskou jedničku, kterou je sedmadvacetiletý kanadský gólman Steve Mason, který tak bude v utkání s Islanders krýt svatyni svého celku. Rodák z Oakvillu neprožívá zrovna vydařenou sezónu, když na domácím ledě ve Wells Fargo Center zvítězil z celkových 8 zápasů pouze jedinkrát. Mason v letošním ročníku odchytal celkem 17 zápasů s úspěšností zákroků 90.9% a průměrem 2.81 gólu na zápas. Záda bude urostlému Kanaďanovi krýt český brankář Michal Neuvirth.

Také celek z Brooklynu bude v dnešním zápase s Philadelphií spoléhat s největší pravděpodobností na svou brankářskou jedničku, a sice slovenského brankáře Jaroslava Halák. Třicetiletý rodák z Bratislavy odchytal v dosavadním průběhu letošní základní části celkem 15 zápasů s úspěšností zákroků 92.4% a průměrem 2.00 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Isles dnes bude německý gólman Thomas Greiss.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
14/11/15 Mark Streit D Dolní část těla
16/11/15 Sam Gagner LW Obličej
2/12/15 Radko Gudas D Suspendace
6/12/15 Luke Schenn D Dolní část těla


New York Islanders
Datum Hráč Post Zranění
28/11/15 Eric Boulton LW Dolní část těla




Flyers (P-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
6.12.2015 Flyers vs. Blue Jackets 1:4
5.12.2015 Devils vs. Flyers 3:4p
2.12.2015 Senators vs. Flyers 2:4
28.11.2015 Rangers vs. Flyers 0:3
27.11.2015 Flyers vs. Predators 3:2p

Islanders (PP-P-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
5.12.2015 Blue Jackets vs. Panthers 1:2p
2.12.2015 Canadiens vs. Blue Jackets 2:1
29.11.2015 Blues vs. Blue Jackets 3:1
28.11.2015 Blue Jackets vs. Penguins 2:1
26.11.2015 Devils vs. Blue Jackets 1:2










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






NEW YORK ISLANDERS








Philadelphia Flyers vs. New York Islanders
Datum: 9.12. 2015 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center
TV:


Autor: David Hél