TOPlist



Preview: Flyers vs. Rangers
14.2.2016 20:45

Po třech utkáních na domácím kluzišti nyní čeká mužstvo z Philadelphie pětizápasový trip. Jako první Flyers zavítají na led slavné Madison Sqaure Garden, kde dnes v noci od 01:30 SEČ vyzvou divizní rivaly, a sice New York Rangers. Utkání těchto dvou mužstev slibuje velice zajímavou podívanou. Hráči Rangers se totiž nechali po událostech z minulého vzájemného zápasu, kdy Wayne Simmonds udeřil kapitána Ryana McDonagha, slyšet, že to důraznému útočníkovi Letců chtějí vrátit.




Flyers a Rangers na sebe v průběhu letošní sezóny narazili již čtyřikrát, což znamená, že dnes na sebe oba soupeři narazí naposledy v letošní základní části. Poprvé se oba celky utkly koncem října ve Wells Fargo Center, kde zápas dospěl za stavu 2:2 a do samostatných nájezdů, kde byli nakonec úspěšnější domácí Letci. O měsíc později bylo na programu odvetné utkání tentokrát však v Madison Sqaure Garden. Zde hosté z Philadelphie předvedli bezchybný výkon a díky vítězství 3:0 si z Manhattanu odvezli dva cenné body. Poslední vzájemný duel se uskutečnil před necelým měsícem opět ve Philadelphii, kde zápas skočil stejným výsledkem jako poprvé. Ze zisku bonusového bodu se však po nájezdech radovali Rangers. Naposledy se oba celky utkaly před týdnem ve Wells Fargo Center, kde dokázali na samostatné nájezdy uspět opět hokejisté z New Yorku.

Flyers a Rangers jsou dlouholetými rivaly, což ukazují také celkové statistiky těchto dvou mužstev. Letci z Philadelphie a Jezdci z New Yorku na sebe během své historie narazili již 284krát – 121 zápasů dokázali vyhrát hokejisté z Pensylvánie, 126 utkání ovládli Rangers a 37 vzájemných duelů skončilo remízou. V Madison Sqaure Garden se však Flyers příliš nedaří. Z celkových 131 zápasů v New Yorku dokázali Letci vyhrát 52, 66 duelů skončilo výhrou Rags a ve 23 utkáních diváci neviděli vítěze.

Ve včerejším duelu s New Jersey přišli hokejisté z Philadelphie o dalšího hráče. Vinou zranění zápěstí se kouč Dave Hakstol nebude moci hned několik týdnů spolehnout na svého klíčového bek Michaela Del Zotta. Vedení Flyers tedy z farmy Lehigh Valley Phantoms povolalo zkušeného Andrewa MacDonalda, jenž nasbíral během 43 zápasů hned 36 kanadských bodů za 5 branek a 31 přihrávek. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Flyers je třiadvacetiletý Sean Couturier, jenž bude Letcům vinou zranění v dolní části těla chybět ještě zhruba 3 týdny.

Jelikož se Letcům z Philadelphie včerejší zápas s Devils nepodařil zcela podle představ, kouč Dave Hakstol se rozhodl zamíchat sestavou svého celku. Vedle Shayna Gostisbehera se v druhé obrané dvojici představí místo zraněného Michaela Del Zotta právě povolaný Andrew MacDonald. Zpět do sestavy se vrací také ruský bek Evgeny Medveděv, jenž by měl vystřídat Brandona Manniga. Pouze z tribuny budou zápas sledovat také Jordan Weal a Sam Gagner. Do zápasu s Rangers by tak dnes měli zasáhnout také Matt Read a Scott Laughton, kteří poslední dva zápasy sledovali pouze v roli náhradníků.

Ani Rangers v současné době netrápí nikterak rozsáhlá marodka. Trenér newyorských Jezdců Alain Vigneault bude v dnešním duelu s Philadelphií postrádat pouze dvojici svých hráčů. Mimo hru je již zmíněný kapitán Ryan McDonagh, který utrpěl po poměrně drobném úderu Wayna Simmondse otřes mozku. Druhým zraněným hráčem Rangers je velezkušený útočník a rozený střelec Rick Nash, jehož ze hry vyřadilo zranění nohy. Zbytek týmu má trenér Rangers plně k dispozici.

Letce z Philadelphie dnes čeká druhé utkání během dvou dní, což znamená, že dnes vsadí kouč Dave Hakstol na svého druhého brankáře. Jelikož včerejší utkání s New Jersey odchytal český brankář Michal Neuvirth, dnes se Flyers budou spoléhat na svou brankářskou jedničku, kterou je sedmadvacetiletý Kanaďan Steve Mason. Rodák z Oakvillu odchytal v dosavadním průběhu sezóny celkem 35 zápasů s úspěšností 91.7% a průměrem 2.65 gólu na zápas.

Také Jezdci z New Yorku vsadí v dnešním duelu na ledě Madison Sqaure Garden na svou brankářskou jedničku a jednoho z nejlepších gólmanů posledních let Henrika Lundqvista. Třiatřicetiletý rodák ze švédského Are odchytal v dosavadním průběhu letošní sezóny již 46 zápasů s úspěšností zákroků 92.3% a průměrem 2.32 gólu na zápas. Záda by tak měl Lundqvistovi krýt finský brankář Antti Raanta.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
05/02/2016 Sean Couturier C Dolní část těla
13/02/2016 Michael Del Zotto D Otřes mozku


New York Rangers
Datum Hráč Post Zranění
11/02/16 Ryan McDonagh D Otřes mozku
05/02/16 Rick Nash LW Noha




Flyers (V-P-P-PP-V)

Datum Zápas Skóre
13.2.2016 Flyers vs. Devils 1:2p
12.2.2016 Flyers vs. Sabres 5:1
10.2.2016 Flyers vs. Ducks 1:4
7.2.2016 Capitals vs. Flyers 3:2
6.2.2016 Flyers vs. Rangers 2:3n

Rangers (PP-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
13.2.2016 Rangers vs. Kings 4:5p
11.2.2016 Penguins vs. Rangers 0:3
9.2.2016 Rangers vs. Devils 2:1
6.2.2016 Flyers vs. Rangers 2:3n
5.2.2016 Rangers vs. Wild 4:2










Madison Square Garden (zkáceně MSG) je multifunkční hala na 7. avenue v centru Manhattanu v New Yorku, ve které se pořádá přibližně 320 akcí ročně. V MSG mají zázemí hokejový klub New York Rangers, basketbalový klub New York Knicks. Dále se zde hraje ženská basketbalová WNBA či univerzitní basketbalová liga. Mezi lety 2011 až 2013 proběhla v MSG rozsáhlá rekostrukce, při níž došlo k renovaci hlediště, hráčského zázemí či kostky nad hrací plochou. Původní hala MSG byla otevřena již v roce 1879, avšak v letech 1890 a 1925 došlo k jejímu přesunu. Současná aréna byla slavnostně otevřena 29. října 1968 a celkové náklady na její stavbu činily 123 milionů dolarů. Momentální kapacita Madison Square Garden pro hokejová utkání je 18.006 míst.


PHILADELPHIA FLYERS






NEW YORK RANGERS








Philadelphia Flyers vs. New York Rangers
Datum: 15.2. 2016 (01:30 SEČ)
Stadion: Madison Square Garden
TV:


Autor: David Hél