TOPlist



Preview: Flyers vs. Rangers (příprava)
28.9.2015 19:15

Již páté utkání v rámci letošního přípravného kempu čeká hokejisty z Philadelphie. Svěřenci kouče Davea Hakstola se dnes přesunou na Manhattan, kde od 01:00 SEČ vyzvou ve slavné Madison Square Garden domácí New York Rangers. Oba celky mají již téměř kompletní sestavy, když zpět do AHL či do juniorských lig poslaly své mladé naděje. Dnes tedy můžeme očekávat z obou stran velmi kvalitní zápas.




Hokejisté Flyers a Rangers na sebe během letošní přípravy již jedenkrát narazili. Nutno však podotknout, že Jezdci z New Yorku poslali minulé úterý do Philadelphie pouze „náhradní“ tým, což se podepsalo také na výsledku. I přesto, že také Letci dali některým hvězdám volno, mohli se nakonec radovat z poměrně snadné výhry 5:3.

Jak již bylo řečeno, sestava Letců z Philadelphie se začíná blížit té, která vyjede na ledovou plochu také příští týden v utkání s Tampou Bay. Z 26ti členné skupiny Flyers dnes dostanou volno útočníci Pierre-Edouard Bellemare, Chris Porter, Colin McDonald a obránci Jevgenij Medveděv a Michael Del Zotto. Do utkání s Rangers dnes nezasáhne ani dvaadvacetiletý útočník Sean Couturier, jehož trápí blíže nespecifikované lehké zranění.

Také hokejisté z New Yorku se dnes před vlastními příznivci představí v téměř kompletní sestavě. Kouč Allain Vigneault dá dnes volno útočníkům Tanneru Glassovi, Oscaru Lindbergovi, Jaysonu Megnovi a obráncům Raphaelu Diazovi a Kevinu Kleinovi.

Po jednozápasovém volnu se zpět mezi tři tyče vrací sedmadvacetiletá brankářská jednička Steve Mason, který odchytal také minulý zápas proti Rangers. Jezdci na rodáka z kanadského Oakvillu vyslali minulé úterý celkem 32 střel, z nichž 3 skončily až za jeho zády (90.6%). Náhradním gólmanem Flyers dnes bude český gólman Michal Neuvirth.

To Jezdci z New Yorku nechají svou brankářskou jedničku a dlouholetou oporu Henrika Lundqvista ještě odpočinout. Svatyni Rangers tak bude v dnešním zápase hájit šestadvacetiletý finský gólman Antti Raanta. Rodák z Raumy se stejně jako Mason představil také v úterním zápase, kdy ze 17ti střel Flyers dokázal zneškodnit 14 (82.4%).




Flyers (V-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
26.9.2015 Flyers vs. Islanders - příprava 5:2
23.9.2015 Flyers vs. Rangers - příprava 5:3
22.9.2015 Flyers vs. Islanders - příprava 5:3
22.9.2015 Islanders vs. Flyers - příprava 3:2

Rangers (V-PP-P-V)

Datum Zápas Skóre
27.9.2015 Rangers vs. Devils - příprava 4:3
25.9.2015 Bruins vs. Rangers - příprava 4:3n
23.9.2015 Flyers vs. Rangers - příprava 5:3
22.9.2015 Rangers vs. Devils - příprava 6:3





Madison Square Garden (zkáceně MSG) je multifunkční hala na 7. avenue v centru Manhattanu v New Yorku, ve které se pořádá přibližně 320 akcí ročně. V MSG mají zázemí hokejový klub New York Rangers, basketbalový klub New York Knicks. Dále se zde hraje ženská basketbalová WNBA či univerzitní basketbalová liga. Mezi lety 2011 až 2013 proběhla v MSG rozsáhlá rekostrukce, při níž došlo k renovaci hlediště, hráčského zázemí či kostky nad hrací plochou. Původní hala MSG byla otevřena již v roce 1879, avšak v letech 1890 a 1925 došlo k jejímu přesunu. Současná aréna byla slavnostně otevřena 29. října 1968 a celkové náklady na její stavbu činily 123 milionů dolarů. Momentální kapacita Madison Square Garden pro hokejová utkání je 18.006 míst.


PHILADELPHIA FLYERS

Raffl - Giroux - Voracek
Umberger - Gagner - Simmonds
Read - Lecavalier - Schenn
VandeVelde - Laughton - White

Schultz - Streit
Gudas - MacDonald
Schenn - Manning

Steve Mason (Michal Neuvirth)

NEW YORK RANGERS

Kreider- Stepan - Nash
Miller - Brassard - Zuccarello
Stalberg - Hayes - Fast
Etem - Moore - Stoll

McDonagh - Girardi
Yandle - McIlrath
Staal - Boyle

Raanta (Lundqvist)




Philadelphia Flyers vs. New York Rangers
Datum:29. 9. 2015 (01:00 SEČ)
Stadion:Madison Square Garden (New York, New York)
TV: -


Autor: David Hél