TOPlist



Preview: Flyers vs. Rangers
6.2.2016 16:00

Po vítězném utkání na ledě Nashvillu, kde Flyers dokázali zvítězit 6:3, se svěřenci kouče Davea Hakstola vracejí zpět domů do Philadelphie, kde je dnes večer od 19:00 SEČ čeká ve Wells Fargo Center utkání s divizním rivalem, a sice New Yorkem Rangers. Jezdci patří již několik let k nejlepším týmům v základní části, což potvrzují také letos. Tým Alaina Vigneaulta dokázal během 51 zápasů nasbírat 61 bodů a v tabulce Východní konference jim tak patří 4. příčka. Celek z Manhattanu však nepatří k týmům, kterým by se dařilo na hřištích soupeřů. Rangers dokázali vytěžit z venkovních duelů jen 21 bodů, což je vůbec nejméně ze všech týmů na východě.




Flyers a Rangers na sebe v letošním ročníku nejprestižnější hokejové ligy na světě narazili již třikrát a ve většině případů byli k vidění velice vyrovnané zápasy. Poprvé se oba celky utkly koncem října ve Wells Fargo Center, kde zápas dospěl za stavu 2:2 a do samostatných nájezdů, kde byli nakonec úspěšnější domácí Letci. O měsíc později bylo na programu odvetné utkání tentokrát však v Madison Sqaure Garden. Zde hosté z Philadelphie předvedli bezchybný výkon a díky vítězství 3:0 si z Manhattanu odvezli dva cenné body. Poslední vzájemný duel se uskutečnil před necelým měsícem opět ve Philadelphii, kde zápas skočil stejným výsledkem jako poprvé. Ze zisku bonusového bodu se však po nájezdech radovali Rangers.

Že jsou Flyers a Rangers dlouholetými rivaly ukazují také celkové statistiky těchto dvou mužstev. Letci z Philadelphie a Jezdci z New Yorku na sebe během své historie narazili již 283krát – 121 zápasů dokázali vyhrát hokejisté z Pensylvánie, 125 utkání ovládli Rangers a 37 vzájemných duelů skončilo remízou. Na domácím kluzišti se Letcům daří o poznání více. Před vlastními fanoušky Flyers odehráli 142 zápasů, z nichž 69 dokázali vyhrát, 59 duelů vyznělo lépe pro Jezdce a 14 utkání skončilo nerozhodně.

Tým z Philadelphie utrpěl pro další boje o playoff velkou ztrátu. Flyers se budou muset zhruba měsíc obejít bez třiadvacetiletého útočníka Seana Couturiera, jenž je mimo hru vinou zranění v dolní části těla. Stejné zranění jako rodáka z Phoenixu vyřadilo ze hry také českého brankáře Michala Neuvirtha, který by však Letcům neměl chybět tak dlouho.

Jelikož Flyers ztratili na měsíc centra druhého útoku, generální manažer Ron Hextall se z farmy Lehigh Valley Phantoms rozhodl povolat dvaadvacetiletého Nicka Cousinse, který by měl nastoupit ve čtvrté formaci společně s Mattem Readem a Michaelem Rafflem. Do druhého útoku by se měl pak přesunout jedenadvacetiletý Scott Laughton, který by se měl představit vedle Braydena Schenna a Sama Gagnera. Pouze z tribuny pak budou dnešní duel s největší pravděpodobností sledovat útočníci Jordan Weal, RJ Umberger a obránce Brandon Manning.

Stejně jako Flyers, tak i Rangers budou dnes ve Wells Fargo Center vinou zdravotních potíží postrádat dvojici svých hráčů. Do zápasu s Philadelphií nezasáhne velezkušený kanadský forvard Rick Nash, jehož do hry nepustí zranění nohy. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem týmu z New Yorku je obránce Kevin Klein, který laboruje se zraněním prstu. Zbytek svých svěřenců má trenér Alain Vigneault plně k dispozici.

Michal Neuvirth zatím není připravený nastoupit, což znamená, že trenér Letců z Philadelphie Dave Hakstol vsadí také v dnešním zápase na svou brankářskou jedničku, a sice sedmadvacetiletého Kanaďan Steva Masona, jenž v posledních zápasech předvádí vynikající výkony. Rodák z Oakvillu odchytal v letošní základní části celkem 31 zápasů s úspěšností zákroků 91.6% a průměrem 2.71 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Flyers by měl být i dnes mladík Anthony Stolarz.

Ani Alain Vigneault zatím neoznámil, který z brankářů dnes bude hájit svatyni Rangers. S největší pravděpodobností by to však měla být dlouholetá opora Jezdců a jeden z nejlepších gólmanů posledních let Henrik Lundqvist. Třiatřicetiletý rodák ze švédského Are odchytal v dosavadním průběhu letošní sezóny již 43 zápasů s úspěšností zákroků 92.0% a průměrem 2.42 gólu na zápas. Záda by tak měl Lundqvistovi krýt finský brankář Antti Raanta.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
05/02/2016 Sean Couturier C Dolní část těla
01/02/2016 Michal Neuvirth G Dolní část těla


New York Rangers
Datum Hráč Post Zranění
05/02/16 Kevin Klein D Prst
05/02/16 Rick Nash LW Noha




Flyers (V-V-V-P-P)

Datum Zápas Skóre
5.2.2016 Predators vs. Flyers 3:6
3.2.2016 Flyers vs. Canadiens 4:2
28.1.2016 Capitals vs. Flyers 3:4p
26.1.2016 Flyers vs. Bruins 2:3
22.1.2016 Penguins vs. Flyers 4:3

Rangers (V-P-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
5.2.2016 Rangers vs. Wild 4:2
3.1.2016 Devils vs. Rangers 3:2
26.1.2016 Rangers vs. Sabres 6:3
25.1.2016 Senators vs. Rangers 3:0
23.1.2016 Hurricanes vs. Rangers 1:4










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






NEW YORK RANGERS








Philadelphia Flyers vs. New York Rangers
Datum: 6.2. 2016 (19:00 SEČ)
Stadion: New York Rangers
TV:


Autor: David Hél