TOPlist


Jake mi dal radu: ‚Jdi do branky a nech hokejku na zemi‘, děkoval spokojený Umberger
12.2.2016 21:30

Po třech porážkách v řadě potřebovali Letci z Philadelphie naplno bodovat. Ve Wells Fargo Center se totiž včera večer představil celek Buffala Sabres, který v letošním ročníku NHL nepatří zrovna k nejlepším mužstvům. Po velmi nevýrazné první dvacetiminutovce se Flyers střelecky probudili, když během pouhých 15ti minut dokázali vstřelit čtyři branky a rozhodli tak o osudu celého zápasu. Ve třetí třetině pak oba celky přidaly ještě po jednom gólu a domácí hokejisté se tak mohli radovat ze zisku dvou bodů.




Po pětizápasové pauze se do sestavy Flyers vrátil pro včerejší zápas s Buffalem třiatřicetiletý americký forvard RJ Umberger, který svůj návrat na ledovou plochu ozdobil prvním gólem utkání. Rodák z Pittsburghu se dokázal prosadit po více než roce a ukončil tak čekání dlouhé 50 zápasů.

„Byla to modlitba k hokejovým bohům,“ řekl po utkání o své oslavě gólu Umberger. „Nemám tušení, měl jsem naprosté zatmění,“ okomentoval své pocity. „Je to skvělý pocit. Nejlepší ze všeho byla reakce, které se mi dostalo od mých spoluhráčů. Věděli, čím vším si procházím. Byla to z jejich strany skvělá podpora.“

„Když je vidíte, že jsou ještě více šťastní, než jste vy sám, tak je to neuvěřitelný pocit. Jake (Voráček) mi dal dnes radu: ‚Jdi do branky a nech hokejku na zemi‘. Řekl jsem: ‚díky Jaku.‘ Je to neskutečná úleva, ale nyní v tom musím pokračovat,“ dodal velezkušený útočník, pro něhož to byla teprve první branka v ročníku 2015/2016.

Radost z Umbergerovy trefy měli po utkání bezesporu také jeho spoluhráči, kteří svého spoluhráče podporovali i přesto, že se mu střelecky vůbec nedařilo.

„Myslím, že poté, co se Umby ve druhé třetině dokázal prosadit, celé lavičce to vlilo energii do žil a dokázali jsme tak díky tomu pokračovat,“ řekl Wayne Simmonds, jenž v duelu s Buffalem zaznamenal již 20. branku v sezóně. „Myslím, že Umby dělal spoustu těch drobných věcí, které lidi nevidí. Je to neuvěřitelný profesionál, který na sobě každý den tvrdě pracuje.“

Další velkou postavou včerejšího zápasu byl dvaadvacetiletý kanadský útočník Nick Cousins, který zaznamenal svou první branku v nejprestižnější hokejové lize na světě. Rodák z kanadského Belleville na svou úvodní trefu čekal celkem 19 zápasů.

„Vždycky se budete pamatovat svou první branku,“ řekl po zápase Cousins, jenž ke vstřelenému gólu přidal ještě jednu asistenci. „Začal jsem trochu tlačit na jejich hráče. Ani jsem se to nesnažil nějak zblokovat. Prostě se to ode mě odrazilo, dostal jsem se ke kotouči a vystřelil. Určitě si to budu dlouho pamatovat.“

Přestože Letci z Philadelphie dokázali vyhrát poměrně jasně 5:1, jednou z hvězd zápasu byl bezesporu sedmadvacetiletý gólman Steve Mason, jenž nastoupil již k šestému utkání v řadě. Rodák z kanadského Oakvillu dokázal ve včerejším duelu zneškodnit 40 ze 41 střeleckých pokusů Sabres, čímž dal svému týmu velkou šanci na úspěch.

„Mase byl zejména během první třetiny na roztrhání, aby nás udržel v zápase a dal nám příležitost využít naše šance,“ řekl na adresu brankářské jedničky Simmonds.

Flyers si nevydechnou ani přes víkend. Hned zítra totiž na svém ledě přivítají v 19:00 SEČ tým New Jersey Devils. Hned po utkání se budou muset svěřenci kouče Davea Hakstola přesunout do New Yorku. V noci z neděle na pondělí je totiž čeká další zápas, a sice duel s New Yorkem Rangers.


Autor: David Hél