TOPlist


Letce porážka v Columbusu nezlomila, na ledě Avalanche předvedli skvělý obrat
20.3.2016 23:15

Letci z Philadelphie si před koncem základní části letošní sezóny nemohou dovolit žádné velké zaváhání, protože účast ve vyřazovacích bojích zatím nemají vůbec jistou. O to více bylo zajímavé sledovat, jak se Flyers vypořádají s blamáží, kterou v úterý předvedli na ledě Columbusu, kde prohráli 2:3 po samostatných nájezdech, přestože ještě minutu a čtyři sekundy před koncem třetí třetiny vedli 2:0.




Hokejisté z Philadelphie po tomto utkání prohlašovali, že musejí nezvládnutý závěr zápasu s Blue Jackets hodit rychle za hlavu. A to se jim skutečně podařilo.

Ve včerejším utkání na ledě Colorada, kde Letci nedokázali zvítězit od roku 2003, sice svěřenci trenéra Davea Hakstola pustili svého soupeře dvakrát do vedení a v první polovině utkání dominovali domácí, Flyers se ovšem ve třetí třetině nadechli k velkému obratu a po vítězství 4:2 si mohli na své konto připsat další dva veledůležité body.

„Dostali jsme se z toho,“ řekl ke špatnému začátku včerejšího utkání trenér Letců Dave Hakstol. „Mohli jste si všimnout, jak krátká střídání jsme měli. A to je pro zápasy v této aréně typické. Kluci odvedli skvělou práci hlavně v tom, že dodržovali tato krátká střídání. Ve druhé třetině jsme už chytli druhý dech a podařilo se nám vytvořit i určitý tlak.“

Jak Letce v úterý vyškolil v závěrečných minutách v produktivitě Columbus. Tak Letci včera podobně vyškolili hráče Avalanche.

Ještě necelých 6 minut před koncem závěrečné části totiž domácí Avs vedli 2:1, Flyers ale dokázali skórovat dvakrát během pouhých 19 vteřin, když se nejprve trefil český obránce Radko Gudas a vzápětí se radoval z gólu kapitán týmu Claude Giroux. Skóre na 4:2 z pohledu Philadelphie pak pečetil 5 vteřin před koncem utkání gólem do prázdné branky Ryan White.

„Je to obrovské posílení pro naše sebevědomí,“ přiznal po skvělém obratu v Coloradu Radko Gudas. „Věříme sami v sebe. I když jsme šest minut před koncem prohrávali, nikdo z nás na lavičce nepochyboval o tom, že můžeme vyhrát.“

„Je úžasné být součástí tohoto týmu a pomáhat mu zejména v těchto důležitých zápasech v klíčové části sezóny,“ dodal ke svému pátému gólu v sezóně český zadák.

Na rozdíl od hráčů Colorada, kteří měli před včerejším utkáním tři dny volna, si Letci v posledních dnech příliš odpočinku neužili. Utkání s Avalanche pro ně bylo totiž již osmým utkání v předchozích 13 dnech. Z toho 3 zápasy Flyers odehráli za poslední čtyři dny.

A rozdíl v silách hráčů se projevil hned na začátku střetnutí, když musel gólman Philadelphie Steve Mason čelit v úvodní dvacetiminutovce 15 střelám, poté, co na něj Blue Jackets vyslali o den dříve neuvěřitelných 53 střel.

„Bylo to teď pro mě asi i lepší, protože jsem se rozchytal hned od začátku,“ řekl Mason. „Nejdřív to vypadalo, jako by nás trochu přehrávali, ale kluci se s tím dokázali vyrovnat a na konci to zlomili. Je to legrace, jak jeden zápas dostanete tvrdou ránu a prohrajete a o den později předvedete takový obrat. Je to skvělý pocit.“

Flyers tak dokázali, že jsou v závěru sezóny velmi odolní i psychicky, což jim v bojích o pozice v play-off může hrát výrazně do karet.

„Ve třetí třetině to byl boj a my jsme odvedli skvělou práci. To byl ten rozdíl,“ uvedl Simmonds. „Máme dva body. To je jediné, na čem záleží.“


Autor: Lukáš Hél