TOPlist


Steve Mason, Wayne Simmonds a Matt Read po výhře nad Predators
5.2.2016 19:00

Flyers potřebují v současné době sbírat každý bod a další veledůležité body potřebovali vytěžit také včera na ledě Nashvillu Predators. Letci z Philadelphie se v utkání s Preds mohli opřít o skvělou produktivitu, když se jim z pouhých 19ti střeleckých pokusů povedlo skórovat hned šestkrát. Svěřenci kouče Davea Hakstola tak v Bridgestone Areně dokázali zvítězit 6:3 a navázali tím na výhry nad Capitals a Canadiens.




Hned úvod utkání s Predators si však Letci hodně zkomplikovali. Český obránce Radko Gudas si totiž nedal pozor na svou hokejku a rozhodčí jej potrestal čtyřminutovým trestem za hru vysokou holí. Stejně jako v utkání s Canadiens, tak i včera však formace na oslabení odvedly vynikající práci, když dokázaly ubránit 6 ze 7 přesilových her Predátorů.

„Byla to trochu odlišná situace, protože to bylo v jiný čas než to pětiminutové oslabení,“ řekl po výhře nad Preds gólman Steve Mason, jenž včera předvedl další ze svých vynikajících výkonů. „Znovu se nám však dnes podařilo ubránit spoustu oslabení. Mnohem víc, než bychom chtěli bránit. Formace na oslabení opět odvedly vynikající práci. Brankář musí být bezpochyby velkou součástí hry při oslabení. Ubráněné oslabení je výsledkem všech. Kluci se opravdu drželi našeho systému, což také přineslo výsledky, které jsme chtěli.“

Sedmadvacetiletý rodák z Oakvillu dokázal ve včerejším duelu zneškodnit 37 ze 40ti střel Predators. Brankářská jednička Flyers však byla po utkání ráda za množství branek svého celku, které mu dodalo mnohem větší klid ve zbytku zápasu.

„Samozřejmě je to pro mě skvělá podpora,“ řekl Steve Mason. „Dává vám to možnost se trochu nadechnout. Někdy je to však trochu dvousečné. Pokud se nám podaří vstřelit tolik gólů, máme tendenci trochu polevit. Jako brankář vidíte velice rád, když dáváme góly, ale musíme to také umět uzavřít.“

Úvodního gólu se Letci z Philadelphie dočkali hned ve 14. minutě, kdy si do útočného pásma nabruslil nikým nehlídaný Matt Read, jenž propasíroval kotouč mezi Rinneho betony. Pro devětadvacetiletého kanadského forvarda to byla druhá branka ve dvou zápasech.

„Sledoval jsem spoustu videí a snažím se tak najít brankářovo slabé místo,“ prozradil po včerejším duelu Read. „Viděl jsem, že dostává docela dost branek mezi betony.“

Zřejmě v nejlepší formě hraje momentálně sedmadvacetiletý Kanaďan Wayne Simmonds, jenž je s 18ti brankami vůbec nejlepším střelcem svého celku. Rodák ze Scarborough dokázal ve včerejším zápase vstřelit dvě branky a na další přihrát. Ve druhém zápase v řadě tak Simmonds zaznamenal hned dva góly.

„Snažím se prostě střílet tak moc, jak jen můžu, což není problém, když hraji se dvěma tak výbornými hráči,“ řekl důrazný útočník Flyers, kterému souhra s Claudem Girouxem a Jakubem Voráčkem výborně svědčí.

Velmi nabitým programem pokračují hokejisté z Philadelphie hned zítra, kdy na svém ledě ve Wells Fargo Center přivítají od 19:00 SEČ tým New Yorku Rangers. Hned poté se však Letci budou muset přesunout do hlavního města Spojených států, kde je v neděli čeká duel s Washingtonem Capitals.


Autor: David Hél