TOPlist


Byli jsme lepším týmem. Zasloužili jsme si mnohem více, smutnili Letci po utkání s Islanders
9.12.2015 18:20

Vynikajícím výkonem se ve včerejší zápase s Islanders prezentovali hokejisté z Philadelphie, kteří na svém ledě ve Wells Fargo Center přivítali mužstvo NY Islanders. Letci byli v utkání jasně lepším celkem, dokázali dohnat dvougólovou ztrátu, avšak na svého soupeře nestačili v samostatných nájezdech a do tabulky Východní konference si tak připsali pouze bod.




Po zápase tak byli Letci pochopitelně velice zklamaní. Podle kouče Flyers Davea Hakstola si jeho celek zasloužil mnohem lepší výsledek.

"Myslím, že jsme odehráli opravdu dobrý zápas," řekl po utkání šestačtyřicetiletý trenér Letců. "Dnes večer jsme si zasloužili více, ale o tom je hokej. Kluci se snažili a tvrdě bojovali. Bohužel se nám nepodařilo získat druhý bod."

"Myslím, že dnes nám všechno skvěle vycházelo," pokračoval Dave Hakstol. "Je vynikající hrát s takovou houževnatostí. Podle mého názoru jsme to předváděli ve většině letošních zápasů."

Se svým výkonem byli bezpochyby spokojeni také samotní hráči. Vždyť Flyers vyslali na branku Islanders hned 46 střeleckých pokusů, z nichž za záda Jaroslava Haláka dokázali dostat tři.

"Hráli jsme přesně tak, jak hrát chceme," řekl kapitán Letců Claude Giroux, který v utkání zaznamenal 2 kanadské body za gól a přihrávku. "Hráli jsme konzistentně, ale pokud nezískáte 2 body, není to dobrý pocit."

"Myslím, že od začátku zápasu až do jeho konce jsme byli lepším týmem," doplnil Girouxe útočník Wayne Simmonds. "Nedokázali jsme získat dva body, ale to se prostě občas stává."

Právě Wayne Simmonds byl hlavním aktérem kontroverzního momentu ve druhé třetině. Letci během přesilové hry dokázali srovnat na 3:3, avšak kvůli úmyslnému kopnutí kotouče nakonec videorozhodčí branku neuznal.

"Nekopl jsem to," řekl Simmonds. "Nastavil jsem tak nohu, abych puk zastavil. Není to mé rozhodnutí...dokázali jsme srovnat. Odehráli jsme opravdu skvělé utkání."

Smutným hrdinou včerejšího duelu byl bezesporu brankář Letců z Philadelphie Steve Mason, jenž obdržel z 10ti střel Islanders hned 3 góly a z branky se tak poroučel už na začátku druhé dvacetiminutovky.

"Dostat tři góly z 10ti střel nebylo dobré," přiznal po utkání stroze Mason. "Musím podávat lepší výkony."

Zbytek zápasu tak dochytal český gólman Michal Neuvirth, který se prezentoval vynikajícím výkonem, když dokázal zastavit všech 15 střel Ostrovanů. Sedmadvacetiletý rodák z Ústí nad Labem si tak od svých spoluhráčů vysloužil slova chvály.

"Neuvy přišel na led a předvedl několik neskutečných zákroků," chválil svého parťáka Wayne Simmonds. "Ten zákrok proti nájezdu Cizikase byl neuvěřitelný. Pokračovali jsme pak ve skvělé hře."

Zajímavý tah předvedl Dave Hakstol při samostatných nájezdech, když na poslední nájezd poslal zkušeného ruského beka Jevgenije Medveděva. Rodák z Čeljabinsku sice zkoušel takzvaný forsbergův blafák, avšak jeho pokus gólem neskončil a Islanders se mohli radovat ze zisku dvou bodů.

"Otřesný nájezd," řekl o svém pokusu ruský bek.

Kouč Letců z Philadelphie doufal, že právě Medveděv, jenž hraje v NHL první sezónu, by mohl Haláka svým nájezdem překvapit a získat pro Flyers cenný bod.

"Je to šikovný hokejista, který má opravdu rychlé ruce," řekl Hakstol. "Nikdy předtím v NHL nájezd nejel. Potřebovali jsme ten gól. Je to hráč, který v těchto momentech dokáže skórovat. Bylo to taky trochu o tom, že jej soupeř tolik nezná. Bohužel to však nevyšlo."


Autor: David Hél