TOPlist


Ohlasy hráčů a trenéra Flyers po výhře nad Rangers
29.11.2015 21:50

Přestože se marodka Letců z Philadelphie stále rozrůstá, jejich výkony v posledních utkáních to nijak zásadně neovlivnilo. Flyers dokázali po pěti týdnech vyhrát dvě utkání v řadě. To včerejší navíc vybojovali v té nejméně oblíbené hale – v Madison Square Garden.




Letci ve včerejším duelu přehráli Rangers 3:0, čímž přerušili sérii 10 prohraných utkání na jejich ledě. Flyers totiž naposledy v základní části v Madison Square Garden uspěli 20. února 2011.

„Dnes jsme byli hladovějším týmem,“ řekl Steve Mason. „Je to dobrý pocit. Předvedli jsme dobrý týmový výkon.“

Brankář Flyers, jenž dokázal zneškodnit všech 24 střeleckých pokusů Rangers, si připsal první čisté konto v letošní sezóně.

„Naše defenziva si vedla docela dobře,“ pochválil obránce gólman Letců. „Je skvělé mít čisté konto, ale nakonec byste ho stejně vždycky vyměnili za více vítězství.“

O všechny tři branky se postarala druhá útočná formace vedená Seanem Couturierem. O jednu trefu se postaral sám dvaadvacetiletý centr, další dva góly pak přidal Wayne Simmonds.

„Měli jsme mnoho šancí a bylo skvělé, že jsme je dokázali taky využít,“ uvedl Simmonds. „Dnešní zápas pro nás byl velkým odrazovým můstkem.“

Couturier se slovy svého parťáka z útoku souhlasil.

„V poslední době jsme si dokázali vytvořit spoustu šancí a konečně se nám podařilo je využít,“ řekl Sean Couturier.

„Naše lajna byla v posledních 10 nebo 15 utkáních v mínusových číslech. Snažili jsme se a hráli jsme dobrý hokej, ale nic nám na ledě nevycházelo. Každý den jsme si říkali, že musíme jít dál. Dnes předvedl skvělý výkon Simmer,“ doplnil své spoluhráče z druhého útoku Matt Read.

Kromě gólových akcí se včera Letci předvedli také v osobních soubojích, v nichž stáli pevně při sobě.

Týmový charakter prokázal hned v první třetině obránce Luke Schenn, který se po tvrdém hitu Dylana McIlratha na Nicka Schultze, za svého spoluhráče neváhal postavit a okamžitě shodil rukavice. Schultz musel z utkání odstoupit a na led se již nevrátil.

„Luke udělal to, co by měl udělat každý správný spoluhráč a má za to mé velké uznání. Ostatní hráči také tvrdě bojovali jeden za druhého,“ pochválil své svěřence kouč Letců.

„Nestačil jsem ani mrknout a už tam létal. A tím to všechno začalo. Víme, že musíme stát jeden za druhým, ale Luke to všechno odstartoval. Odvedl skvělou práci,“ dodal Wayne Simmonds.

„Snažíme se na tom pracovat od začátku sezóny. Všichni držíme při sobě. Schultzy tam dostal v nešťastné situaci hit a Luke to hned řešil.“


Autor: Lukáš Hél