TOPlist


Wayne Simmonds, Sean Couturier, Jevgenij Medveděv a kouč Dave Hakstol po výhře nad Senators
2.12.2015 20:00

Hokejisté z Philadelphie se po 10ti dnech vrátili do Ottawy, odkud si před necelými dvěma týdny odvezli porážku 0:4. Včera však výkon Letců vypadal zcela odlišně. Flyers po většnu zápasu Senators přehrávali a po zásluze si tak z hlavníjo města Kanady odvezli velmi cenné 2 body.




Velkou zásluhu na výhře v Canadian Tire Centre má opět zejména druhá formace Flyers, která dominovala také v sobotním utkání s Rangers a zasloužila se tak o zisk dvou bodů.

"Je to skvělé. V poslední době jsme hráli opravdu dobře," řekl útočník Wayne Simmonds, jenž vstřelil jednu branku. "Myslím, že se teď mnohem více věnujeme detailům a plníme je. Jo, nevyhráli jsme příliš mnoho zápasů v řadě, ale začali jsme si vytvářet sebevědomí."

V prvních dvou třetinách Letci dominovali a jen díky špatné koncovce si nedokázali vybudovat větší náskok. Ve třetí třetině pak Senators podle očekávání přidali a Flyers se tak měli co ohánět.

"Prostě jsme zůstali u naší hry. Pokud hrajete venku tak na vás domácí tým téměř vždy vlétne," řekl po utkání Simmonds. "Na začátku první třetiny jsme jejejich nápor ustáli a v druhé polovině první části jsme jim to vrátili. Myslím, že ve druhé třetině jsme pak hráli lépe."

Flyers se ve včerejším duelu dostali hned třikrát do vedení, avšak hned dvakrát Senators dokázali velice rychle odpovědět. Ve třetí třetině se však již hokejisté z Ottawy prosadit nedokázali a Sean Couturier tak pečetil výhru Flyers gólem do prázdné branky.

"V závěru zápasu jsme to velice dobře uzavřeli a nedovolili jsme jim toho příliš mnoho," řekl dvaadvacetiletý forvard Sean Couturier, jenž v utkání zaznamenal hned tři kanadské body za jednu branku a dvě asistence.

"Hrajeme mnohem lépe, navzájem si více věříme, mnohem více se držíme systému a dokážeme zápas dohrát," pokračoval rodák z Phoenixu. "Na začátku sezóny jsme se báli, že bychom mohli prohrát a to nás stálo několik bodů. Nyní však odvádíme opravdu dobrou práci."

"Snažíme se zůstat pozitivní. Naposledy, co jsme zde hráli, jsme dokázali vyprodukovat skoro 40 střel. Anderson však předvedl vynikající výkon. Museli jsme se toho stejného držet také dnes a střílet všechno na branku. V dnešním zápase se nám pár šancí podařilo zužitkovat."

Velmi speciální byl včerejší duel především pro ruského obránce Jevgenije Medveděva, který předvedl vynikající výkon, jenž ozdobil svým prvním gólem v NHL.

"Jsem velice vděčný svým spoluhráčům za takovou přihrávku," řekl Medveděv po utkání pomocí překladače ve svém mobilu. "Všichni na střídačce za něho byli rádi. Navíc ten gól přišel v pravý čas," dodal kouč Dave Hakstol.

Podle trenéra Letců z Philadelphie se celková hra jeho týmu nikterak výrazně nezměnila. Velkou roli však hraje sebedůvěra, kterou Letci díky vítězstvím získali.

"Jak jsem řekl už před zápasem, v této lize je rozdíl mezi prohrou a výhrou opravdu o malých detailech. Steve tam měl několik klíčových zákroků, udělali jsme několik dobrých útočných akcí a celkově si myslím, že jsme 60 minut tvrdě bojovali."

"Není vůbec nic speciálního na tom, co teď děláme," pokračoval trenér Letců z Philadelphie. " Tvrdě makáme, hrajeme jako tým a kluci se skvěle baví."

Hokejisté z Philadelphie mohou mít opravdu důvod k radosti. Z posledních 5ti zápasů dokázali Flyers vytěžit 8 bodů a na pozice zajišťující účast v playoff tak nyní ztrácejí pouhé dva body.

Další zápas čeká Flyers až v pátek, kdy se představí na ledě divizního rivala, a sice New Jersey Devils. Právě celek z Newarku má v současné době pouze o bod více než Letci a svěřenci kouče Davea Hakstola by tak ten zápas potřebovali nutně vyhrát.


Autor: David Hél